Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

" ADAM " KAZAN(A)MADI!

18 Mayıs 2023 - 10:14

14 MAYIS günü sandığa gittik, oylarımızı kullandık, kesin olmayan sonuçları aldık. O güne kadar neler yazmış, konuşmuş, anlatmıştık. Dilimiz döndüğünce, zaman zaman sakince, bazen öfkeyle, bazen heyecanla iktidarı eleştirmiş, tek adam rejiminin bizim toplumumuza uymadığını belirtmiştik.Sonuçta sandık açıldı ve “kel” göründü. Halkımız genel olarak iktidardan memnun olduğunu, her ne kadar yine çalmalar, çırpmalar, kaydırmalar, kayırmalar olsa da TBMM’de yine AKP’yi birinci parti yapıverdi. Seçimin sonuçları tabii ki hem iktidar partilerinde, hem de muhalefet partilerinde enine boyuna tartışılacak, bazı kafalar koparılacak, bazı yeni veya hem yeni, hem eski olanlar yine, yeniden kendileri için oturacak bir koltuk arayışına gireceklerdir. 

Sinop yine iki milletvekilliğini bölüştü. “Bir iktidara, bir ana muhalefete” dedi seçmen. Her iki vekili de kutlamak düşer bize. Her ikisi de yeniden, TBMM çatısı altında daha önce görev yaptıkları için daha deneyimli olarak yeni meclis çalışmalarında olacaklar. Hayırlı olsun kentimize, ilçelerimize.

Gelelim Cumhurbaşkanlığı seçimlerine; Seçimleri Recep Tayyip Erdoğan önde tamamladı. Kemal Kılıçdaroğlu ise arkasından ikinci sırada. Ve her ikisi de % 50 barajını geçemedikleri için seçim 2. Tura kalmış oldu. Şaibeler, kafalarda soru işaretleri, ithamlar arasında tek yetkili ve karar mercii YSK kararını açıkladı; Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu 28 MAYIS 2023 Pazar günü yine er meydanına çıkacaklar.

Er meydanına çıkacaklar da, ne kadar mertçe bir yarış yapacaklar, eskiden olduğu gibi başka eller uzanıp birinin omuzunu yere vurmak için diğeri ile birlikte bastıracak mı? İşte bütün mesele burada!

Baştan beri söylediğim bir şey vardı; 21 yıldır iktidar olan ve hakkında yüzlerce suçlama bulunan Erdoğan’ın iktidardan kolaylıkla vazgeçmeyeceği idi. Kazanmaya da çok yaklaşmıştı ama nedense (!) %49.58 olan oy oranını tüm gücüne rağmen % 50.01 yapamamıştı.

Bir düşünün, devletin tüm olanakları elinin altında. Kasası, uçakları, iletişim kanalları, TRT ve onlarca televizyon, gazete, internet siteleri, binlerce trolü, istediği anda tüm sosyal medyayı susturma, karartma, durdurma gücü, yargısı, askeri, polisi, militarist güçleri, dış destekçileri vb her şeyi var. Terini son damlasına kadar akıtmış ancak, sonuçta %  49.58 ‘e takılmış kalmış. Olacak iş mi? İnsan inanamıyor bir türlü. Şimdi sormaz mıyız; “ Gerçekten güçlü müydün, yoksa seni gözümüzde biz mi fazla büyütmüşüz? “ diye kendimize.

Evet, biz Erdoğan’ı gözümüzde fazla büyüttük, dokunulmaz kıldık, ulaşılmaz zannettik. Ama görüldüğü gibi bir afacan çocuk çıktı, toplu iğneyi batırdı ve balonu patlattı ve bize de dönüp dedi ki; “ Siz büyüklerin aklına gelmedi mi iğneyi batırmak?”.  “Hâlbuki ben daha önce de bağırmıştım, kral çıplak demiştim, aldırmamıştınız.” Dedi ve utandırdı bizi afacan çocuk. Yani içimizdeki afacan çocuk. Yani zorlaya zorlaya % 49.58 zor bulmuştu Erdoğan!

Peki ya Kemal Kılıçdaroğlu? Yani Bay Kemal? Hani Erdoğan’ın alay eder gibi Bay Bay Kemal dediği Bay Kemal ne yaptı? Yıllardır CHP’nin ulaşamadığı % 44.80 oy seviyesine çıktı. Tüm güçlüklere rağmen, tüm karalamalara, iftiralara, içten ve dıştan gelen salvolara, hainliklere rağmen, Muharrem İnce’lere rağmen gerçekten savaşarak ulaştı o seviyeye. Evet, tüm bu mücadeleleri verdi vermesine de, bir şeyi tam yaptı; halkına hiç yalan söylemedi. Projelerini tek tek anlattı. Erdoğan ve diğer karşıtları hiçbir proje sunmadan, tamamen kendisine yüklendikleri halde o bildiği doğru yoldan sapmadan yürüdü. Doğruları, sadece doğruları konuştu seçmenlere. Onu anlayabilenler bağırlarına bastılar Bay Kemal’i. Ve ikinci tur için çok büyük moral verdiler ona. CHP’nin ana muhalefet partisi olması da çok etkilemeyecek Bay Kemal’i. Bunun nedenlerini Pazar yazımıza bırakalım. Bay Kemal’in Cumhurbaşkanlığında ne gibi avantajları olacak, nasıl yönetebilecek, istediği yasal düzenlemeleri yapabilecek güce sahip olabilecek mi, en önemlisi de halkın biraz nefes almasını sağlayabilecek mi, demokrasiye giden yolun taşlarını örmeye başlayabilir mi? Pazara tartışırız!

Ne dedik başlıkta; ” ADAM “ KAZAN(A)MADI!

ASLINDA KAZANMADI DEĞİL, KAZANAMADI!

21 YILIN SONUNDA KAZANAMADI. TÜM OLANAKLARINA RAĞMEN!

DOĞRU DEĞİL Mİ?

Bu yazı 656 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum