Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

Ağızlara Fermuar!

06 Ekim 2022 - 03:39 - Güncelleme: 06 Ekim 2022 - 03:40

Siyasi iktidar seçimler yaklaştıkça kendine göre önlemler almaya devam ediyor.
Hergün baskının, şiddetin, orantısız güç kullanımının dozunu artırarak uygulayan AKP+MHP iktidarı, yasaklara ve cezalara yeni yasaklar ve cezalar getiriyor.
İstiyorlar ki, kimse iktidarı eleştirmesin, kimse hakkını aramasın, düşüncelerini özgürce ifade etmesin, kimse örgütlemesin.
Meclisin yeni yasama döneminin açılışında "Dezenformasyonla mücadele yasası" teklifini yaptılar.
Ülkede siyasi iktidar herşeyi doğru yapıyormuş, yanlış ve yanıltıcı bilgileri kendileri aktarmıyormuş, yalan konuşmuyorlarmış,  tehtidler, şantajlar yapmıyorlarmış gibi, bu yasa tasarısını muhalefet için, kendilerini eleştirenler için, bizler için, düşüncelerini özgürce ifade etmek isteyenler için çıkarmak istiyorlar.
Ülkede faşizm kol geziyor. İktidar yanlıları  kendilerini herşeye sahip, her istedikleri yapılacak, herkes onların istediği şekilde yaşayacak gibi görüyorlar.
Kendilerinin dışında kimseye yaşam hakkı tanımıyorlar. Ve bu işleri yapanların çoğu ilginçtir, okumuş görünen kişiler.
Hergün öldürülen kadınların, taciz edilen çocukların, saldırıya uğrayan sağlık emekçilerinin, vahşice katledilen müzisyenlerin sanıkları  sözde diploma sahibi yaratıklar. Üstelik sabıkalı oldukları halde DEVLET MEMURU olabilen tipler.
Yazık ettik ülkemize. 70 yıldır doğru seçimler yapamadığımız gibi son 20 yıldır yapılanları da göremedik, bugünlere geldik.
Ekonomisi çökertilmiş, yargısının tarafsızlığı yok edilmiş, TBMM ele geçirilmiş, sağlık sistemi felç olmuş, eğitim sistemi içinden çıkılamayacak hale getirilmiş, yoksulun daha da yoksullaştığı, yoksulların sayısı hızla artarken bir avuç zenginin servetlerine servet kattıkları, magandaların hergün olay çıkardığı bir ülkede yaşamaya zorlanıyoruz.
Yok mu bu yangın yerine dönmüş ülkenin kurtuluş umudu ?
Var tabii ki !
Öncelikle bu iktidardan kurtulmak, arkasından kurulacak hükumetin çalışmalarını sıkıca denetlemek ve yapıcı eleştirilerde bulunmak.
Eğer bugün ağzımıza fermuar taktırmak istemiyorsak daha ciddi, daha kararlı, daha cesur ve bedel ödemeyi göze alarak mücadeleyi sürdürmeliyiz.
AĞZIMIZA FERMUAR DİKTİRMEYELİM !

Bu yazı 457 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum