Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

AKP'yi İKTİDARA TAŞIYANLAR !

20 Temmuz 2022 - 21:31

Yıl 2002 !
20 yıl öncesi.
Hafızamızı tazeleyelim ve AKP'ye iktidarı altın tepsi içinde sunanları bir hatırlayalım. 
Kritik tarih 17 0CAK 2002. Hükümette DSP-MHP-ANAP koalisyonu var. 17 OCAK 2002 'de Başbakan Bülent Ecevit ABD'de Başkan BUSH ile görüşüyor. Ecevit'in yanında başta Kemal Derviş olmak üzere kurmayları var. BUSH ile karşılıklı iltifatlarda bulunuluyor  ve stratejik ortaklığın önemi vurgulanıyor. Birçok fikirler ve öneriler görüşülüyor. Toplantı dostane bir havada gidiyor. Ancak Türkiye'nin komşularına gelindiğinde Başkan BUSH " IRAK, İRAN ve SURİYE 'ye gerekirse askeri müdahale yapabiliriz " açıklamasını yapar. 
İşte bu aşamada Başbakan Ecevit'in cevabı ŞOK etkisi yapar ve Ecevit'e karşı " sivil darbenin " düğmesine basılmış olur. Çünkü Ecevit 
" IRAK, İRAN ve SURİYE  komşularımızdırlar ve müslüman ülkelerdir. Harekata sıcak bakmayız " cevabını vermiştir. O anda toplantı sona ermiş, BUSH sadece Kemal Derviş'in SIRTINI SIVAZLAMIŞ, heyeti uğurlamamıştır bile.
Bu anıyı Av. Turgut Kazan ile paylaşan ve o toplantıda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan'dır. 
Şimdi 17 OCAK 2002 tarihinden sonra Türkiye'de yaşananlara bir bakalım ve kimler gayretle çalışarak
DSP-MHP-ANAP koalisyon hükümetini yıkmış, Ecevit'e karşı en yakınlarından kimler " sivil darbe " yapmışlardır ?
Kemal Derviş 13 Mart 2001 tarihinde Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı olmuştur. Ve hazırladığı ekonomik programı bir yıl süresince uygulayarak Türkiye sermayesini krizden çıkarmıştır.
17 OCAK 2002 'de ABD-TÜRKİYE görüşmesinde IRAK-İRAN ve SURİYE'ye ABD askeri harekatına Türkiye üzerinden izin verilmeyeceği mesajı sonucu düğmeye basılmış ve sırayla şu olaylar gerçekleşmiştir ;
* 4 MAYIS 2002 de Ecevit rahatsızlanmıştır.
* 7 TEMMUZ 2002 de MHP lideri Devlet Bahçeli erken seçim çağrısı yapmıştır.
* 8 TEMMUZ 2002 de Başbakan Yardımcısı ve Ecevit'in sağ kolu Hüsamettin Özkan DSP'den istifa etmiştir. DSP'nin milletvekili sayısı 128'den 64'e düşmüştür.
* 22 TEMMUZ 2002 de Hüsamettin Özkan ve 
İsmail Cem YENİ TÜRKİYE PARTİSİ'ni kurmuşlardır. Bu partiye katılması beklenen Kemal Derviş  bir manevra ile CHP 'ye katılmıştır.
* 31 TEMMUZ  2002 de DSP-MHP-ANAP koalisyonu ERKEN SEÇİM kararını almışlardır.
* Ve 3 KASIM 2002 de yapılan seçimlerde AKP tek başına iktidar olmuştur. Halk CHP dışında tüm partileri sandığa gömmüştür.
Sonrasında Deniz Baykal'ın açık desteği ile Recep Tayyip Erdoğan milletvekili ve başbakan yapılmıştır.
Hafızamızı tazelediğimizde, Türkiye'de rejimin değiştirilmesini, Erdoğan'ın TEK ADAM olmasını sağlayan anayasa değişikliğine gidilmesinin önünü açan başta Hüsamettin Özkan olmak üzere dönemin siyasileri olduğunu görüyoruz.
Ecevit'e " sivil darbeyi " yaptıran ABD'nin, yapanların ise en yakın çalışma arkadaşları olduğu gün gibi açıktır. Ve ülkemizde siyasi islamın iktidar olmasını sağlayanlar da aynı siyasetçilerdir.
Her zaman söylediğimiz gibi 
" gerçeklerin birgün ortaya çıkma gibi kötü huyları vardır ".
Zamanı geldiğinde gizli tutanaklar açıklanacak, gizli anlaşmalar ve anılar ortaya çıkacaktır. Ancak, bugün olduğu gibi, otoriter rejimler oluşması engellenemediği için sadece " vay be, neler olmuş, kimler ülkeye ihanet etmişler " diyebileceğiz sadece.
Bunlardan ders çıkararak en azından bundan sonra ülkemiz ve halkımız için doğru adımlar atmalıyız. Ve sevgili halkımızda artık daha politik düşünmeli, siyasete kendisi yön vermelidir.

Kaynak; Aytunç Erkin'in 16 Temmuz' daki köşe  yazısı.

Bu yazı 545 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum