Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

ANAHTAR KİMDE OLMALI?

09 Aralık 2023 - 17:29 - Güncelleme: 13 Aralık 2023 - 23:03

Bir mahallenin, köyün anahtarı Muhtara ve İhtiyar Heyetine, bir beldenin, ilçenin, kentin anahtarı Belediye Başkanı ve Belediye Meclisine, bir kentin tüm köy, belde ve ilçeleri ile birlikte anahtarı İl Genel Meclisine HALK TARAFINDAN teslim edilir.

Halk kendilerini kendileri için, kendileri ile birlikte yönetmek üzere yasaların belirlediği süreler için kendi seçtiği yöneticilere yaşadığı yerin anahtarını teslim eder.

Bu bağlamda Sinopluları ilgilendiren kendi yaşadıkları kenttir. Yani Sinop’tur. Beni de ilgilendiren Sinop olduğu için hemşehrilerimin duygularına tercüman olmak istiyorum.

Öncelikle bir noktayı bir kez daha vurgulamamda yarar var. Önümüzde yerel seçimler var ve siyasi partiler tüm güçleri ile bu seçimlere hazırlanıyorlar. Benim için önemli olan ADAY BELİRLEME YÖNTEMLERİ’ dir. Herhangi bir siyasi parti, adaylarını tüm üyelerinin katıldığı bir ön seçim ile belirlemiyor, belirlese bile sonuçlarını uygulamıyorsa benim için değeri yoktur. Tepeden atamalar her şeyden önce kendi üyelerine olan güvensizliklerinin, saygısızlıklarının göstergesidir.

Kentimizde sadece CHP, adaylarını kendi içinde ve Genel Merkez gözetiminde yapacağı Temayül Yoklaması ile belirleyeceğini açıklamıştır. Sekiz Belediye Başkan aday adayının yarışacağı seçimler için büyük olasılıkla 24 Aralık Pazar günü Sinop’ta tüm CHP üyeleri sandık başına gidip oylarını tercih ettikleri aday adayı için kullanacaklar, en çok oyu alan aday adayı, CHP Sinop Belediye Başkan ADAYI olarak açıklanacaktır.

Doğru olan bu yöntem için karar alan ve kararlarının arkasında duran Sinop CHP İl ve İlçe Yöneticilerini kutluyorum.

“Anahtar Kimde Olmalı?” sorusu ile başlamıştım. 

Bir kentin yaşayanları, sakinleri, yani kent halkı öncelikle TEMİZ, GÜVENLİ, SAKİN, SES VE GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNDEN UZAK, ULAŞIM VE OTOPARKSORUNU OLMAYAN, GENCİNE YAŞLISINA SÖZDE DEĞİL EYLEMDE SAYGI GÖSTERİLEN, KÜLTÜRÜ, TURİZMİ, SANAYİSİ GELİŞMİŞ, İŞSİZ SAYISI AZALTILMIŞ, ALT VE ÜST YAPI SORUNLARI GİDERİLMİŞ, YEŞİL ALANI BOL, TÜM CANLILAR İÇİN YAŞAM ALANLARI YARATILMIŞ bir kent hayali kurarlar.

O halde yerel seçimlerde, bu taleplere dayalı projeleri olan, projelerini yerine getireceğine SÖZ veren, seçildikten sonra sözünü unutmayan Belediye Başkanı, Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi Adayları görmek istiyoruz ve en güvendiğimiz Aday Adayları içinden seçmek istiyoruz. 

Şunu da ara notu olarak belirtmek istiyorum; Kent halkı, seçilen yöneticileri denetlemekle ve tanıtım ve proje kitapçıklarında, broşürlerinde verdikleri sözleri tutup tutmadıklarını takip etmekle yükümlüdürler.

Aday adaylıkları kesinleşen arkadaşlarımız artık bundan sonraki çalışmalarına hızla projelerini açıklamaya vermeliler.Eğer CHP, Temayül Yoklaması için sandıkları 24 Aralık tarihinde koyarsa sadece 15 günlük bir süre kalmıştır önümüzde. Aday adaylarının özgeçmişleri ile birlikte projelerini açıklamaları, aynı zamanda üyeler ile yakın temasta bulunmaları için 15 günlük süre kısa bir süredir.

Ben tüm aday adaylarının hazır olduklarını düşünüyorum aslında. Bu nedenle bu 15 günlük süre içinde tüm kanalları kullanarak üyelere ve tüm Sinoplu seçmenlere ulaşacaklarınıda düşünüyorum. Bugünden itibaren özellikle sosyal medyada ağırlıklarını göreceğiz.

Bir CHP üyesi ve seçmen olarak aday adaylarımızınözgeçmişlerini ve projelerini görmek, SİNOP’u nasıl yöneteceklerinin ipuçlarını öğrenmek istiyorum. Tüm üyelerin ve seçmenlerin de taleplerinin bu olduğunu görüyor ve biliyorum.    

Artık bütün görev ADAY ADAYLARIMIZDA!

Hepsine kolaylıklar ve başarılar diliyorum. Yolları açık olsun!

KENTİN ANAHTARINI GÜVENLİ, KARAKTERLİ, SEVİLEN, SAYGI DUYULAN, ÇALIŞKAN VE BAŞARILI OLACAĞINA İNANDIĞIMIZ İÇİMİZDEN BİRİNE, BİR DOSTA, BİR ARKADAŞA, BİR AĞABEYE, BİR KARDEŞE TESLİM ETMEK İSTİYORUZ.

VE SOKAKTAN GELEN, EYLEMLERDEN GELEN, CESUR BİR YOLDAŞA TESLİM ETMEK İSTİYORUZ.  

ANAHTAR HALKIN ELİNDE.  ALMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞAN YOLDAŞIN YOLU AÇIK OLSUN!

Bu yazı 2715 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum