Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

BİR "BAYRAM TATİLİ" DAHA!

29 Haziran 2023 - 09:06 - Güncelleme: 10 Temmuz 2023 - 16:28

Her yıl iki dini bayram yapıyoruz. Daha doğrusu artık yapmaya çalışıyoruz. Çünkü bayramlar birer " tatil " oldu hepimiz için. Sağolsun devletimizi yönetenler de önemli katkı sunuyorlar üretenlere-çalışanlara tatil olanağı sağlayarak. Tüketim ekonomisini çoğaltmak adına cumartesi-pazarlar ile bayram aralarını birleştirip bir anda 9 gün " tatile " dönüştürüveriyorlar bayramlarımızı. Yani üretimi, çalışma alışkanlığı zaten kıt olan ülkemizde halkımıza (!) çifte bayram yaşatıyorlar. 
Yaşatıyorlar da acaba ne kadar yurttaş yararlanabiliyor bu suni tatil+bayramlardan ?
Herkes kendi kentindeki hareketliliğe, otel-apart-pansiyon vb doluluk oranlarına baktığında ve kente giren-çıkan araç sayılarını gördüğünde ülkemizi ve yurttaşlarını çok zengin olarak değerlendirebiliyor. Doğaldır bu durum. Çünkü gerçeklere kapalı oluyor çoğu zaman gözlerimiz. Bir bardak çayı-ki haklıdırlar satıcılar, çünkü tüm zamlar birbirini tetikliyor- 10 ₺' ye içmek bile kendimizi zenginler sınıfında (!) olduğumuz hissini veriyor.
Gerçek nedir peki ?
Gerçek, TÜİK verilerinde yatıyor. 2022 yılında yerli yurttaşın yurt içindeki hareketliliğinin sayısı 52.3 milyon olmuş. Bunun sadece % 31'i yani 16.2 milyonu tatil amaçlı düşmüş yollara. Bir aileyi 3 kişi kabul etsek 5.4 milyon yurttaşın tatil yaptığını görürüz. Hadi diyelim 8 milyon veya 10 milyon kişi olsun. Yani 85 milyon nüfustan sadece ortalama sadece % 10'u tatil yapabiliyormuş. 
Bunlara tatilcinin gecelik yatışını hesaplarsak sadece BİR AVUÇ AZINLIĞIN " gerçek tatil " yaptığını görürüz.
Yani ülkede milletin hali hepimizin bildiği-yaşadığı gibi hiç de iç açıcı değil.
Neyse, bir bayram günü daha fazla içimiz kararmasın.
Şimdi kurban kesenlerin dağıtımlarını ADİL yapmalarını dileme zamanı. Bir de kesilecek kurbanların özellikle çocuklardan uzak, kesim için ayrılan alanlarda ve sakatatların ortalıklarda bırakılmadan kesilmesini dileme zamanıdır. Aslında bana göre keşke hiç kesim olmasa, hiçbir canlı öldürülmese. 
Bu arada, benim aslan parçası torunum Rüzgâr Ali'yi öylesine özlemiştim ki, bir fırsat yaratıp kaçtım Bodrum'a. Hasret giderdim, öptüm-kokladım. Birlikte yapıyoruz " bayram tatili " mizi ! 
Herkesin bayramını kutluyor, huzurlu bir bayram geçirmenizi diliyorum. 
Ben mutluyum. Sizlerinde bayram-tatil  karışımı içinde mutlu olmanızı da diliyorum.

Bu yazı 2610 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum