Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

BİR ORTADOĞU KLASİĞİ VE TÜRKİYE " İNSANLIK ÖLDÜ "

21 Ekim 2023 - 16:35 - Güncelleme: 13 Aralık 2023 - 22:58


Konuya girmeden yeni seçilen CHP İl Yönetimini kutluyor ve başarılar diliyorum. İnanıyorum ki birlik ve beraberlik içinde Sinop CHP İl örgütü olarak güzel işler yapacaklar. Kongrede yarışa giren Tunay Topal ve arkadaşlarını da ayrıca kutluyorum.  Örgüte çok güzel örnek oldular, birlik ve beraberlik yönünde önemli adımlar attılar. Kendilerinden beklenen centilmenliği, dayanışmayı gösterdiler. Hepsinin yolu açık olsun, ayaklarına taş değmesin.

Ortadoğu yine yangın yerine döndü. Aslında hiç sönmeyen ve sanırım kıyamete kadar sönmeyecek bir yangın bu. Hani derler ya bizde; “ Nerde çokluk orada b.kluk “ diye. Ortadoğu’da her devlet var, bu devletlerin askerleri var, ancak Ortadoğu halkları yok sayılıyor ve o devletlerin askerinin postalları altında eziliyorlar.
Bu kez de yıllardır olduğu gibi aynı sahneleri, daha da acımasız bir biçimde izliyoruz. İnsanlar katlediliyorlar. Hem de bombalarla, misket bombaları ile. Füzeler ile. Tanklar ile. Hedeflerde kentler var, okullar var, evler var, HASTANELER var HASTANELER! Binlerce ölü, ölmeye neredeyse terk edilen binlerce yaralı var. Yine milyonlar var hedefte. Aç bırakılarak, susuz bırakılarak ölüme terk edilen halklar var hedefte.
Bir varil fazla PETROL uğruna çıkarılan savaşlar. O “bir varil” için türlü oyunlarla kurdurulan yapay devletler, yine kendilerine hizmet etmeleri için kurulan türlü örgütler. Gizlisi ile açığı ile halklarına karşı da savaşan terör örgütleri.
Bir zamanlar topraklarını satarak Yahudilerin kendi ülkelerine, vatanlarına yerleşmelerine izin verenlerin çocukları, torunları şimdi özgürlük mücadelesi veriyorlar.
Veriyorlar da hangi koşullarda veriyorlar?
Kendi içlerinde bile birliğini sağlayamamış şekilde farklı örgüt çatısı altında savaşmaya çalışıyorlar. Buradaki kirli savaşı gören AB ülkeleri başta olmak üzere diğer ülkeler sadece seyrediyorlar. Ya cılız bir şekilde protesto ettiklerini belirtiyorlar, ya da taziyelerini. Hatta bazıları ellerini ovuşturarak pastadan pay almayı bekliyorlar.
Sonuç, binlerce ölü, yaralı. Çocuklar, gençler, kadınlar, yaşlılar.
Savaşa bir farklı kılıf daha bulmuş emperyalistler. Sömürecekler ya o halkları. O halkların yaşadıkları topraklar için “KUTSAL TOPRAKLAR” demişler. Halkı DİN üzerinden sömürerek istediklerini elde ediyorlar.
Yazının başında ne demiştik? “Bu savaş kıyamete kadar bitmez.”
Bu savaş kıyametten önce de biter. Biter de nasıl? Bölge halklarının bulundukları toprakların kendilerine dayatılan dini anlamda KUTSAL olmadığını, kendileri için, özgürlükleri için KUTSAL olduğunu anladıkları gün biter.
Bu arada bizim ülkemizde neler oluyor?
Neler olmuyor ki! Pahalılık almış başını gidiyor. Emekçiler, emekliler feci şekilde eziliyorlar. Bırakın çarşı, pazarı dışarı çıkmaya korkuyorlar. Her gün yeni bir zam haberi ile uyanıyorlar. Başta akaryakıt olmak üzere her türlü ürüne yapılan zamlar var, bir tek emekçiye, emekliye yok. Var olanlar da ellerinden alınmaya çalışılıyor, hatta alınıyor. Çocuklara okullarda verilen yemeklerden tutunda emeklilerin, 65 yaş üzerinin ulaşım indirimlerine kadar. Grev hakkını kullanmak isteyen işçiden, parasız eğitim, parasız sağlık hizmeti almak isteyen gençlere, yurttaşlara kadar her kesime darbe üzerine darbe vurulmakta. Hatta emeklileri bile ikiye, üçe, beşe ayırıp bir yarasına bile merhem olmayacak BEŞ BİN TL vererek ve onu da vermeyerek darbe vuruyorlar ve dahi sanki alay ederek.
Ancak tüm bunlar yine gözlerin savaştan savaşa çevrilmesi ile bir güzel unutturulmaya, daha doğrusu medya aracılığı ile kamufle edilmeye çalışılıyor. Başarıyorlar da. Zaten örgütlü gücünü kaybetmiş toplum hiç sesini çıkaramaz olmuş.
Bırakın kendi hakkını aramayı, bir insanlık dramı karşısında bile ya toplama/taşıma kalabalıklar ile işi savuşturuyoruz, ya da gerçekten bir avuç duyarlı yurttaşlar ve yine aynı yüzler ile eylemleri gerçekleştiriyoruz.
Sonuç; bu gün yaşadıklarımız!
İNSANLIĞI ÖLDÜRDÜLER!
LANET OLSUN, BİR FAZLA VARİL PETROL İÇİN ÇOCUKLARA, KADINLARA KIYANLARA!
LANET OLSUN, KENDİ HALKINI SÖMÜRENLERE!
LANET OLSUN, HALKININSORUNLARINI BİR KENARA BIRAKIP KOLTUK PEŞİNDE KOŞANLARA!
LANET OLSUN, KUTSALLIK ADINA, DİNİ ALET EDEREK HALKLARI SAVAŞA SÜRÜKLEYENLERE!
VE YAZIKLAR OLSUN, ÖZGÜRLÜKLERİ İÇİN, BAĞIMSIZLIKLARI İÇİN, VATANLARI İÇİN, ÇOCUKLARINA YAŞANABİLİR, SAVAŞSIZ BİR DÜNYA BIRAKMAK İÇİN MÜCADELE ETMEYENLERE!
 


 

Bu yazı 2056 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum