Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

BİR SEVDADIR SİNOP ! AMAAA...

24 Temmuz 2022 - 11:58



Uzun zaman sonra, dün ilk turist kafilesi kruvazör ile Sinop'a ayak bastı.
Sevindik, umutlandık. Sayın Vali, Belediye Başkan Yardımcısı, Kültür ve Turizm İl Müdürü, diğer bürokratlar ve gazeteciler karşıladılar turistleri. Kruvazöre çıkıldı, gezildi, kaptana " hoş geldiniz " denildi, hediyeler verildi. Bir aksilik olmazsa sık sık  geleceklermiş. 
Esnafımızda umutlanmış, sevinmiş, doğal olarak bir beklentiye girmişti. Ancak, gemiden çıkan turistler öncelike tarihi yerleri gezip görmeyi tercih ettiler. Balatlar kilisesi, müzeler, kaleler gezildi. Paşa tabyalarına, medreseye gitmiş olmalılar.
Hepsi bu kadar. Çünkü turizm sezonuna hazır olmadığımız açıkça görüldü. Yemek sektörü, hediyelik eşya sektörü sanırım hiçbir gelir elde edemediler.
Sadece, bizim şikayet ettiğimiz, ancak onların artık unuttukları ŞANTİYE görüntülerimiz ilgilerini (!) çekmiş olmalı turistlerin.
Sevgili Sinoplular ; başlıkta yazdım. " Bir sevdadır Sinop ". Evet gerçekten öyledir. Ancak çoğunlukla sözde kalmaktadır.
En son örnek, turizmde yurt dışına açılabilme çabasını iki elin değil, bir elin parmakları kadar olan arkadaşlarımız göstermektedirler. Bu kruvazör turizminde olduğu gibi.
Sezon başında sosyal medyada ve yerel basında " Sinop'ta fiyatlara dikkat " haberleri okumuştum. Haklılardı dikkat çekenler. Otel fiyatlarını,oda-kahvaltı olarak 3.500.-₺ olduğunu duymuştum. Restaurant fiyatlarıda belli zaten. Pansiyon, apart fiyatlarıda uçmuş, sahillerimizde hemem hemen ücret ödemeden denize girilebilecek yer kalmamış, Atatürk Anıtı ve çevresi ile âşıklarda parklar panayır yeri görüntüsü ile meşhur (!) olmuş, çay bahçeleri, çevredeki işyerleri toz içinde kalmış, şantiye çalışmaları kaplumbağa hızı ile devam etmekte.
Dedim ya ; Bir sevdadır Sinop. İyi de bir huyumuz var, çok kötü. Biz sevdiklerimizi öldürüyoruz hergün. Kadın cinayetleri, çocuk istismarları hep çok sevdiğimiz (!) için olmuyor mu ?
" İstanbul Sözleşmesi " nin iptalinin iptali istemi bile DANIŞTAY tarafından " sevdamız sona ermesin " gerekçesi ile reddedilmedi mi ?
Ben diyorum ki ; keşke bu kadar sevmesek Sinop'u ! İnanın sevdikçe zarar veriyor, yok ediyoruz.
Sözde kalmamalı " Bir sevdadır Sinop ".
Çok zor günlerden geçiyoruz. Kentimizin altını üstüne getirdi AKP-TOKİ ortaklığı. Ve bu cenazeyi kaldırmak  için hiç aceleleri de yok.
Ancak, artık onları düşünmek için zamanımız yok. Bu iktidarı göndermek için yapılacak hazırlıklar için de zamanımız kısıtlı. Ve bu iktidarı gönderdikten sonra yapmamız gerekenler çok önemli. Şimdiden düşünülmeli, projeler hazırlanmalı, planlamalar yapılmalı.
Yani, kısacası hep söylediğimizi yapalım artık ;
" Bir sevdadır Sinop " için hepimiz elimizi taşın altına koyalım.
HAZIR MISINIZ ?

Bu yazı 586 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum