Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

BİZİM MİLLET !

24 Şubat 2022 - 06:06

Bizim milleti anlamak biraz güçtür.Bazen bir kıvılcımla dünyayı yakarlar,bazen de dünya yansa çok umurlarında olmaz.
Üç soru var ki kafamı kurcalıyor, ancak mantıklı bir cevap bulamıyorum.Bunca yıldır örgütlenme mücadelesi içindeyim. 12 Eylül öncesini ve sonrasını yaşamış, belli bir deneyime sahip biri olarak gerek tüm ülkede, gerekse özellikle Sinop'ta yaşananları,verilmesi gereken tepkileri, yapılması gereken eylemleri düşündüğümde ne yazık ki anlayamadığım bir sessizlik ile karşılaşmaktan kurtulamadım.
*Yoksulluğun,baskının yolsuzluğun,alaycılığın,ahlaksızlığın,açlığın,
diktatörlüğün zirve yaptığı bir dönemde Sinop'ta halk neden suskun? 
"Çılgınca alkışlar"dan 
"Hani alkışlar" diyerek kendini zorla alkışlattıran,"dilini koparırım"dan "geççek"e sessiz kalan bir lidere rağmen.
Gerçekten tam bir şaşkınlık içinde kalmış iktidara rağmen.
Sinop'ta zamların geri çekilmesi talebi ile yapılan ve "geçinemiyoruz " sloganı ile Sinop Emek,Barış ve Demokrasi Platformu tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasına nasıl destek vermezler?
Bir tek açıklaması olabilir.Demek halkımız "geçinebiliyor"ki suskun kalıyor.
*Sinop'ta gözümüzün önünde yapılan tüm olumsuz işlere,rant sağlama girişimlerine, çıkarları uğruna kentin altının üstüne getirenlere,eylemlerine fütursuzca ve kimseyi dinlemeden sürdürenlere karşı Sinop'lu neden suskun? Etkilenen,eziyeti çeken ve çekecek olan kendisi olmasına  rağmen neden sessiz kalır?
Halbuki 68 ve 78 kuşağının gençleri halâ aramızdalar.Hani bugün kendilerine DİNAZORLAR denilen o gençler. Onlar bile suskun kalmışlarsa benim birşeyleri kafamın almamış olması doğaldır diyorum kendi kendime.
*Kafamı yoran bir sorum da Sayın Belediye Başkanımız için.Kent bu kadar değişim yaşarken açıklamalarının yeterli bulunmadığı,Sinop halkının merakını giderecek,inancını tazeleyecek,hayal kırıklığından kurtaracak,yeniden beklentilerini karşılayacak söylev,girişim ve eylem ortaya koymayan Başkanımız neden suskun?
Kafasında olan "işler bittikten sonra nasılsa düzeltirim " anlayışının doğru olmadığını anlamasını ve
Sinop'lulara karşı 
çok önemli sorumluluklarının olduğunu hatırlamasını  bekliyoruz.

Bu yazı 805 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum