Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

BOZDUR BOZDUR HARCA !

05 Ocak 2023 - 13:17

Herşeyin en iyisini, en doğrusunu bilen ve herşeyi bize göre  HALKA, kendine göre ÜMMETE sadece kendisi açıklayan AKP Genel Başkanı Erdoğan, bu kez önce asgari ücreti, sonra memurlar ile emeklilere yapılacak yeni yıl zamlarını açıkladı. Yeni yıl zamları diyorum çünkü, bu sadece yeni yıl için yapılan bir LÜTUFDUR (!). Seçim dönemine girdiğimizde hükümetin kime, ne kadar para BAĞIŞLAYACAĞI belli olmaz.
Bakın, daha iki gün önce " yüze 25 zam yaptım " dedi, bugün yüzde 30 'a çıkardı.
Yani bizim ülkemizde ne BÜTÇE var, ne gelir-gider hesapları yapılıyor. İhracat rakamları açıklanıyor, ithalattan söz eden yok. Çıktılar Araplardan, Ruslardan para dileniyorlar. Gidecekleri başka kapılarda yok artık.
Bu arada aldığımız borçlar karşılığında neler verdiğimizi bugün için sadece ALLAH biliyor. Belki seçimlerden sonra, açılır pandoranın kutusu.
Hani dedik ya " BOZDUR BOZDUR HARCA " diye.
Gerçekten yapabilecek miyiz ?
Şöyle biraz geriden başlayalım ;
Asgari ücreti 5500 ₺' den 8500 ₺ 'ye çıkardılar. Yılbaşından geçerli olacak. Memur ve emekliler için yüzde 25 zam yaptım dediler, sonra yüzde 30 'a çıkardık dediler. Bu zamlarda yılbaşından geçerli olacak.Yani  yapılan zamların asgari ücretlilerin, memur ve emeklilerin ceplerine ay sonunda girecek. Daha neredeyse bir ay var. 
Bir ay var da, nedense cebimize girmiş gibi kabul edilip piyasada iğneden ipliğe herşeye  zam geliyor. 
Hükümetin yaptıklarını, iktidarın bizleri nasıl hortumladıklarını yıllardır yazıyoruz. Onların yaptıklarını duymayan, bilmeyen, hatta yaşamayan kalmadı zaten.
Ancak bu arada bazı UYANIKLAR arada öyle bir kaptırıyorlar ki, tahammül etmek mümkün değil. 
Evet, her gelen zamlardan sonra üretimdeki maliyetler artıyor. Doğru da, bazıları öyle zam yapıyorlar ki, uyanıkların bu zamlarını aklım almıyor.
29 Aralık günü 35 ₺ olan NOKUL, 1 OCAK günü 40 ₺ oluyor.Bir kase sütlaç 45 ₺ olabiliyor. Tatlı fiyatlarına yaklaşılmıyor bile. Pasta dilimlerine bakınca yutkunuyor insan. Çay, kahvede oldu 4 ₺, bahçesinde ise 5 ₺ (küçük bardak). Örnekler çoğaltılabilir.
Biraz insaf yahu !
Diyorlar ki, " bir işçini maliyeti bana 12 bin ₺ civarında."
Doğrudur ! Ama ben de diyorum ki, " işyerinde çalışanlarin kaç tanesi sigortalı, kaç tanesine RESMÎ ödeme yapıyorsunuz ? "
Esnaf arkadaşlarımıza biraz insaflı olun diyorum. Hepsi bildiğimiz, tanıdığımız arkadaşlar. Benden söylemesi. Yarın ürettiğiniz malları satacak kimseyi bulamazsınız. Millet EKMEK ile idare etmeye çalışıyor.
Devleti yöneten siyasi iktidarın yaptıkları gizli zamlar öylesine canımı  yakıyor ki. APTAL yerine konmayı hazmedemiyorum.
Bugün eczaneden ilaçlarımı aldım ve 170 ₺ fark ödedim. Bu fark peşinen ve nakit olarak cebimden çıktı ama, bitmedi. Kalan farklar da maaşımdan kesilecek. Bir kaç örnek vereyim ;
Fiyatı 13.06 olan ilaca 6.92 ₺ , 48.22 ₺ olana 55.04 ₺ ( dört kutu için) , 30.50 ₺ olana 15.62 ₺, 51.28 ₺ olana 12.69 ₺ ödedim.
Yani hiçbir ilacın katkı payı oranları aynı değil. Kiminde  %50, kiminde/25.
Artık sözün bittiği günlerdeyiz. Bundan sonra seçimlere kadar uyanık olmalıyız. Öncelikle SANDIĞIN ortaya konması için ne gerekiyor ise onu yapmalıyız. Yoksa seçimin tehlikede olduğunu görüyorum. Olağanüstü'ne doğru yol alıyoruz sanki.
Son sözüm tüm Sinoplulara ;
Memur, işçi, çiftçi, pazarcı, tamirci, balıkçı, eczacı, bakkal, pastane sahibi ve diğerleri, bırakalım birbirimizi kazıklamayı, artık acilen birlik olmak zorundayız. Birbirimizi kazıklayarak bu günümüzü kurtarırız.
YA YARINLARIMIZI ?
Her neyse !
Zamlar YÜZDE 30 oldu. O halde ;
BOZDUR BOZDUR HARCA SEVGİLİ HALKIM !

Bu yazı 581 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum