Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

CEPHEDEN KAÇANLAR !

05 Mayıs 2022 - 01:32

1 MAYIS işçi sınıfının BİRLİK ve DAYANIŞMA gününde MÜCADELE alanını terk eden İŞÇİLERİDE (!) gördü SİNOP !
Hem mücadele cephesini,hem de sınıflarını terk etti bu arkadaşlar.
Türkiye'nin en çok üyesine sahip TÜRK-İŞ konfederasyonuna ve üye sendikalarına bağlı bu arkadaşlar aslında büyüklerinden (!) gördüklerini tekrar ettiler.Sarı sendikacılığın tipik özelliklerini taşıyan, 
" ne şiş yansın ne kebap " diyerek her zaman siyasi iktidarın payandası olan sendika ağalarının hakim olduğu TÜRK-İŞ 'den başka bir davranış beklemek safdillik olur.
Ülkenin yandığı, zamların arka arkaya yapıldığı,ücretlerin eridiği,alım gücünün taban yaptığı,evine ekmek götüremeyen, bir günde işinden kovulanların intihar ettiği ortamda hiç TÜRK-İŞ'ten,HAK-İŞ'
ten,MEMUR-SEN'den bir tepki duydunuz mu ?Cılız birkaç açıklama dışında bir eleştiri var mı ?
Kuruldukları günden bugünlere kadar birkaç göstermelik toplantı dışında her 1 MAYIS'ları ayrı kutlayan (!),işçi sınıfına  karşı yapılan düzenlemelere hep sessiz kalan bu sendikalardan (!) ne beklenebilir ki ? 
İşte,işçileri temsil ettiklerini iddia eden sendika ve konfederasyonların yerellerdeki temsilcileri de ne yazık ki aynı kafadalar.Yazık,çok yazık.Sınıfının bile farkında olmayanlar, sınıflarına ihanet ettiklerinin de farkında değiller aslında.
Bir anımı,hiç unutmadığım ve unutamayacağım bir anımı paylaşmak istiyorum.Sendikal mücadele içinde yaşadığım en büyük ve ilk ihanetin canlı tanığı olarak ilk hayal kırıklığımı paylaşmak istiyorum.
Tarih 12 ocak 1994
KESK henüz kurulmamıştı.Kamu Çalışanları Sendikaları Platformu (KÇSP) tarafından 13 ocak 1994 günü Ankara Kızılay'da,Sakarya meydanında bir basın açıklaması yapma kararı alınmıştı.12 ocak günü bir çağrı aldım.KÇSP Ankara dönem sözcüsü olduğum için TÜRK-İŞ Genel Merkezinden tarafıma gelmişti çağrı.Gittiğimde, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Bayram Meral, HAK-İŞ Genel Başkanı Necati Çelik ve DİSK Genel Başkanı Kemal Nebioğlu 13 ocak basın açıklaması için nasıl destek vereceklerini sordular. Kararı öğleden sonra HAK-İŞ Genel Merkezinde yapılacak olan ve 18 örgütten oluşan Demokrasi Platformu toplantısında açıklayacaklarını belirttiler.Platform toplantısı öncesi TBMM'ne gidip gelen başkanlardan Bayram Meral ve Necati Çelik BASIN AÇIKLAMAMIZ için izin alıp almadığımızı,izin almamızın gerekmediğini söylediğimde izinsiz basın açıklamasına destek veremeyeceklerini açıkladılar.Tabii ki bu sonuçla işin nereye gideceğini kestirmiştim.Ve korktuğum ertesi gün başımıza geldi.Ankara Emniyet Müdürü Orhan Taşanlar 13 ocak basın açıklamamıza polise insafsızca saldırma emrini vermişti. Saldırıda yüzlerce yaralı ve gözaltı vermiş,ancak yine de Sakarya'da destan yazmıştık.Binaların 5.katında hamile kadınların dövüldüğü,onlarca polisin bir kişiye insafsızca insanlık dışı dayak attığı, sendikalara dönen arkadaşların kanlar için de olduğu bu saldırıdan bir gün önce İHANETİ hissetmiş,o gün tüm çıplaklığı ile yaşamıştım.
TÜRK-İŞ'in bu tavırları, ihanete varan eylemleri ne ilktir,ne de son olacaktır.
Ve elbette ki unutulmayacaktır.
Ve tabii ki,işçi sınıfı kendi gerçek örgütleri ile yürüyüşüne devam edecek ve zafere ulaşacaktır.
ALANI,CEPHEYİ terk eden arkadaşlara da bir çift sözümüz ile noktalayalım yazımızı ;
Ortaklaştığınız,birlikte katılmaya karar verdiğiniz 1 MAYIS kutlamalarında atılan sloganlar nedeniyle alanı terk edeceğinize biraz etrafınıza baksaydınız,
üyelerinize,halka kulak verseydiniz daha doğru davranmış olurdunuz.
Arkadaşlar,yerellerde il temsilcisi,şube başkanı olmak sizlere SINIF atlattırmaz. İşçisiniz ve işçi olarak kalacaksınız.Bu gerçeği görerek ve kabul ederek tercihinizi bir kez daha gözden geçirin.
YA SINIFINIZI BİLECEKSİNİZ,
YA DA SINIFINA İHANET ETMİŞ SENDİKACILAR (!) OLARAK ANILACAKSINIZ !
TERCİH SİZİN !

Bu yazı 623 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum