Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

CHP'DE PAZAR HEYECANI!

23 Aralık 2023 - 17:54 - Güncelleme: 03 Ocak 2024 - 10:25

CHP Sinop İl Örgütünü ve Belediye Başkan Aday Adaylarını tatlı bir heyecan sardı. Çünkü CHP Üyeleri sandık başına gidiyorlar ve 5 yıl Sinop’u teslim edecekleri Başkan Adayını seçecekler.

7 Aday adayı yarışa katılıyor. Her birinin farklı özellikleri var. Her biri kentin sorunlarında ortaklaşmış görülüyor. Ve her birinin çözüm önerileri de var, farklı projeleri de mevcut.

Aday adayları, geçen hafta kapalı spor salonunda yapılan ve salonu dolduran üyelerin karşısına çıktılar ve kendilerine ayrılan süre içinde kendilerini tanıttılar. Aslında kentimizde zaten herkes herkesi yakından tanıyor. Bu nedenle üyeler,seçimlerde kimi tercih edeceklerine karar vermiş görünüyorlardı. Aday adayları da bunun bilinci ile karasız üyelere yoğunlaşmaya çalıştılar.

Aday adayları arasında önceki başkanlık yarışlarından bugüne çalışmalarını yürüten ve 14 – 28 Mayıs Genel seçimlerinden itibaren çalışmalarını yoğunlaştıran aday da var, son anda kararını verip yarışa katılan da. Projeleri ve Sinop’un sorunlarının çözümü noktasında gerçekçi olan da var, biraz hayalleri zorlayan da. Sırtını gruplara dayayanlar da var, doğrudan üyeye ve üye inisiyatifine güvenen de. 

7 aday adayı yarışacak demiştim. Bu tabii ki sevindirici bir olay demokrasi açısından. Ancak her zaman doğru sonuçlar verir mi? Bazen de doğru yapıyoruz derken yanlış sonuçlar alınabiliyor. Üye sayısına göre aday adayı sayısının fazla olması, oy dağılımlarının birbirine yakın olmasına neden olabiliyor. Örneğin, Sinop’un merkezde 1800 üyesi varsa aday adaylarının her birine yaklaşık 250 üye düşer. Yani 500 oy alan rahatlıkla Başkan Adayı olarak seçilebilmektedir. Bu durum yaklaşık 1300 üyenin desteğinden mahrum olarak seçilmek demektir. Aynı zamanda 1300 üyenin iradesinin sandığa yansımamış olduğunu gösterir. Bu kez yapılan seçimlerin sonuçlarına da bakarak ileriki dönemlerde baraj sistemi uygulanarak 2 turlu bir seçim yapılmasının daha doğru düşünüyorum.

Evet, Sinop CHP örgütü bir seçim heyecanı yaşıyor. Saat 17.oo’ye kadar yükselen heyecan dalgası oy pusulalarının sayımında tavan yapmış olacak. Katılımın yüksek olacağını ve üyelerin sorumluluklarını mutlaka yerine getireceklerini düşünüyorum. 

Katılımın yüksek olması, öncelikle DEMOKRASİYE olan bağlılığımızı, aday adaylarının emeklerine ve oy kullanmak üzere il dışından Sinop’a bir günlüğüne gelenlere olan saygımızı gösterecektir.

Ben tüm aday adaylarına başarılar diliyorum. 

VE EN UZUN VADEDE EN UZUN YÜRÜYÜŞÜ YAPAN, EN ÇOK EMEĞİ VEREN, EN İYİ ÇÖZÜM ÖNERİLERİNE SAHİP, SADECE ÜYELER KARŞISINDA DEĞİL AYNI ZAMANDA SİNOP HALKINDA KARŞILIĞI OLAN VE SİNOP’TA 31 MAT’TA SEÇİMLERİ ALABİLECEK GÜCE SAHİP, UYGULANABİLİR GERÇEKÇİ PROJELERİ OLAN, HİÇ BİR ŞAİBELİ İŞLERE KARIŞMAMIŞ VE GERÇEK ANLAMDA SOKAKTAN GELEN, EMEKTEN YANA, EMEKÇİDEN YANA, ÇEVRECİ, AKTİVİST OLAN, SEÇİLDİKTEN SONRA DA KAPISININ 7/24 HALKA AÇIK OLACAK OLAN ADAY ADAYININ SEÇİLMESİNİ ÇOK İSTERİM.

ÖYLE BİR ADAY SEÇELİM Kİ ARTIK BİZLERE DE FAZLA İŞ DÜŞMESİN, ELEŞTİRECEK TARAFINI BULMAYALIM.

SİNOP’U LİYAKATLİ, EHİL ELLERE TESLİM EDELİM.

HAYDİ SANDIK BAŞINA!          

GÜNÜN SONU SİNOP’UN HAYRINA GÜZEL OLSUN.

Bu yazı 1152 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum