Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

CHP – ÜÇ RENKLİ BİR YARIŞ!

22 Temmuz 2023 - 09:21 - Güncelleme: 25 Temmuz 2023 - 12:27

Sinop CHP Merkez ilçe MAHALLE DELEGELERİ seçimleri bugün ve yarın Sabahattin Ali Kültür Merkezinde yapılacak. Baştan şunu belirteyim; tüm delege adaylarına başarılar diliyorum. Kendime de tabii ki. Çünkü bu kez arkadaşlar beni de aday göstermişler. Teşekkür ediyorum emeği geçenlere.

Bu seçimlerde üç farklı liste yarışacak. PEMBE, BEYAZ VE MAVİ renkli listeler üyelerin tercihine ve onayına sunulmuş durumda.

Bir özelliği var bu seçimlerin. BEYAZ ve MAVİ listede yarışa girenler İLÇE BAŞKAN ADAYLARINI ve onlara destek veren İL BAŞKAN adaylarını açıklamış durumdalar. Bugüne kadar da bu yöntem uygulanmıştır seçimlerde. 

PEMBE liste ile yarışa girenler ise, belki de CHP tarihinde ilk kez farklı bir yöntem izliyorlar. İL ve İLÇE başkan adaylarını çıkarmadan seçime giriyorlar. Ben de PEMBE liste sıralarında yarışa katılacağım için amacımızı ve hedefimizi açıklıkla ifade etmeliyim.

Bizim vazgeçilmez iki ana ilkemiz var; HER AŞAMADA KOŞULSUZ ÖN SEÇİMLER VE DELEGE SİSTEMİNİN KALDIRILMASI.

Eşit, demokratik, baskısız seçimler yapmak istiyoruz ve tüm üyelerin özgür iradeleri ile her göreve aday olabilmelerini veseçme ve seçilme haklarını kullanabilmelerini talep ediyoruz.

Bu talep ile yola çıkan grubumuz, kendi adını da DEMOKRATİK DEĞİŞİM GRUBU olarak açıklamıştır.

Belki şimdi diyeceksiniz ki “ hem delege sistemini kaldırılmasını istiyorsunuz, hem de delege seçimlerine katılıyorsunuz? “. Evet, ama şu an yürürlükte olan tüzük gereği zorunluyuz. Artık bugünkü teknoloji çağında Mahalle Delegelerinden Genel Başkan’a kadar yapılacak seçimlerin rahatlıkla partiye kayıtlı tüm üyeler tarafından rahatlıkla bir TIK ile gerçekleştirilebileceğini iddia ediyoruz. Ve uygulandığı takdirde demokratik, katılımcı, lider baskısından kurtulmuş, daha kaliteli yönetimler oluşabileceğini, birkaç bin kişinin değil milyonların SÖZ, YETKİ ve KARAR sahibi olacağını öngörüyoruz. 

Bu amaç doğrultusunda, bu seçimlerin sadece Sinop Merkez İlçe Mahalle Delegeleri seçimleri olduğu, İLÇE seçimleri olmadığı gerçeğinden hareket ettik ve üyelerin önüne şimdiden Başkan adayları isimleri koyarak baskı altına almayı doğru bulmadığımızı açıkladık.  

Seçilen delegelerin kendi aralarında özgürce ilçe yönetimlerini oluşturmalarına ve il delegelerini seçmelerine fırsat tanıyoruz. 

İşimiz kolay mı? HAYIR! 

Risk alıyor muyuz? EVET!

Risk almadan, zoru başarmadan DEĞİŞİMİN, parti içi demokrasinin sağlanamayacağını biliyoruz. Değişimin bu uygulamamızla sınırlı olmadığını da anlatmaya çalışıyoruz üyelerimize. Partinin gerçek yerine ve çizgisine SÖZDE değil ÖZDE dönmesine, 6 OKUN tekrar yaşama geçirilmesine, emperyalizmle savaşarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti kuran iradenin CHP ilkeleri ile başarılı olduğu gerçeğini unutmadan,EMEKTEN-EMEKÇİDEN yana politika yapmasına, çözümün SAĞ’ da değil SOL’ da olduğu bilinci ile yüzünü artık gerçekten SOL’ a dönmesine katkı sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz.

CHP’de üç renkli yarış içinde yapmak istediğimiz, ilkeli siyaset yapmak, yarıştığımız yoldaşlarımıza saygı duyarak sadece kendi işimize yoğunlaşmak, demokrasilerde çarelerin tükenmemiş olduğunu üçüncü bir yolun varlığı ile kanıtlamakistiyoruz. Siyasetin çirkinleşmesine asla izin vermeyeceğiz, bel altı çalışanlara dönüp bakmayacağız, yalanla-dolanla işimizin olmadığını göstereceğiz. Dedikodulara, kirli pazarlıklara prim vermeyeceğiz. İşimize yoğunlaşıp en iyi sonuç almaya çalışacağız ve en önemlisi seçimler sonucu kazanan kaybeden demeden, birilerinin diğerlerini ötekileştirmesine fırsat vermeden, seçilen delegasyon içinden liyakata, bilgi-birikime, yeteneğe, parti disiplinine dayalı, tüzük ve programlar çerçevesinde çalışmaları yürütecek, projeler üretebilecek kabiliyette olanlardan ilçe yönetimini oluşturmak amacındayız.

Yepyeni bir yola çıktık. Zor ve engebeli.  Ancak ne olursa olsun en azından bir üçüncü yol olabileceğini CHP üyelerine göstermiş olacağız.

Yüz yıllık çınar CHP artık İKTİDAR olmak zorundadır. Hem yerelde, hem genelde.

Ülkemizin çöküş dönemine girdiği bu dönemde görevimiz her zamankinden daha zor.

Bugün ve yarın yapılacak MAHALLE DELEGE seçimlerine tüm üyeleri katılmaya çağırıyoruz.

VE TÜM ÜYELERİ “ DEMOKRATİK DEĞİŞİM GRUBUNU “, “ PEMBE LİSTEYİ “ DESTEKLEMEYE ÇAĞIRIYORUZ!

DEĞİŞ Kİ DEĞİŞTİREBİLESİN!

YANLIŞ YAPA YAPA DOĞRU BULUNAMAZ!

NE DERSİNİZ? 

PEMBE LİSTE İPİ GÖĞÜSLEYEBİLİR Mİ?  

Bu yazı 3054 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum