Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

DEPREMZEDELER VE SİNOP!

11 Mart 2023 - 19:29

Yaşadığımız deprem felaketinden sonra doğal olarak depremzedeler yurt içinde genelde istedikleri kentlere dağıldılar. Kentimize de gelen depremzedelerin sayısı sanırım 2000 ‘in üzerinde. Hepsinin başımızın üstünde yeri var. Her biri ile tek tek görüşmeli, dayanışma içinde olmalı, elimizden geleni yapmalı, Sinoplu olarak misafirperverliğimizi bir kez daha göstermeliyiz.

Devletimizin Sinop’taki temsilcileri olan Sayın Valimiz, Belediyemiz, AFAT ekibi ve sivil toplum örgütleri ellerinden geleni yaptılar, yapıyorlar. Ancak sorunlar öylesine büyük ki bazı aksaklıklar, istenmeyen davranışlar da oluyor doğal olarak. Ve bazı uyanıklar -ki onlara SİNOPLU demeye dilim varmıyor- ya kiralara fahiş fiyat istiyorlar, ya da ürünleri değerlerinin üzerinde satıyorlar. Aslında bu gibi afet anında kiralar sınırlandırılmalı, piyasalar daha sıkı denetlenmelidir.

Denetlenmesi gereken bir başka husus ise, çeşitli TARİKAT üyelerinin, depremzedeleri yerleştirildikleri yurtlarda ve evlerde YARDIM AMACI (!) ile ziyaret ederek, sözde dini nasihatler vermeleri ve tarikatlarına katmaya çalışmalarıdır. Öncelikle de büyüklerden ziyade çocuklar üzerinde etkili olmaya çalışmaktadırlar. 

Yıllardır sinsice aramıza katılıp dini telkinler ile başta çocuklarımızı kazanan tarikatların neler yaptıkları, ülkemizi ve insanlarımızı ne hale getirdikleri ortada. Bilimden uzak, bu dünyada sadece öteki dünya için yaşamayı öğreten, ancak öğretici Şeyh, Şıh gibilerinin bu dünyayı kendileri için CENNETE çevirdiğini göremeyen müritler yetiştiriyorlar. Yetiştirenlerin kendi ulaşılmaz saraylarında neler yaptıklarını da görüyoruz. 

Sinop’umuz demokrat, aydın insanların yaşadığı, kimsenin yaşamına kimsenin karışmadığı, kimsenin karışmasına izin vermediği bir kenttir. Sinoplu, kendi çocukları kadar misafir saydığı ailelerin çocuklarının da laik, bilimsel eğitim almasına özen gösterir. Tarikat yuvalarına karşı olduğu kadar kentinde örgütlenmelerine izin vermez. Kendi içindeki sivil toplum kuruluşları ve yerel basın organları ile izler, ilgili birimler ile sorunları çözmeye çalışır. 

Konu ile Sayın Valimizin daha yakından ilgileneceğine kuşkum yok. Kendisinin özellikle çocukları ne kadar çok sevdiğini, onların bilimsel ve laik eğitim almaları konusunda ne kadar hassas olduğunu biliyorum. Ancak tüm yük Sayın Valimize bırakılmamalı, sözünü ettiğim depremzede aileler ilgili demokrat yapılı sivil örgütler tarafından koruma altına alınmalıdır. Bu konuda Sinop Kent Konseyi günlerdir depremzede ailelere ulaşıyor ve dertlerine derman olmaya çalışıyor. Kendilerinin daha çok gönüllü çalışacak hemşehrilere ihtiyaç var. Tüm Sinopluların çevrelerinde olan, yurtlara yerleştirilen depremzedeleri Sinop Kent Konseyinin Sabahattin Ali Kültür Merkezine yönlendirmeleri, birçok aileyi ve ÇOCUKLARI kurtaracaktır.

Sayın Valimiz ve diğer ilgililer, depremzedelerin tümü için, özellikle çocuklar için psikiyatrist, psikolog görevlendirmeli, bu en zor zamanlarında onlara tıbbi destek verilmelidir.

Ve Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri için ilan edilen 14 MAYIS 2023 tarihinde seçme ve seçilme haklarını kullanabilmeleri için 17 MART 2023 CUMA günü saat gece 24.00 e kadar depremzedeler ve diğer yurttaşların YENİ ADRES BEYANINDA BULUNMALARI gerekiyor. Bu konu ile ilgili olarak öncelikle siyasi partilerin ilimizde bulunan depremzedelere ulaşarak yardımcı olmaları lazımdır. Bir travma yaşayan yurttaşlarımıza yardımcı olmak hepimizin görevidir.

Seçimler içinde bir şeyler yazmayı da önümüzdeki günlere bırakmak en doğrusu olacaktır. 

DEPREMZEDELERE HEP BİRLİKTE ELİMİZİ UZATALIM VE ONLARI TARİKAT BATAKLIKLARINA BIRAKMAYALIM!  TAMAM MI?

Bu yazı 605 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum