Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

DEVEKUŞU GİBİSİNİZ ! BİRAZDA BUKALEMUN !

23 Nisan 2022 - 23:49

20 yıldır iktidarda olan AKP'lileri devekuşlarına benzetiyorum.Çünkü, kafalarını kuma gömmüşler,görünmez olduklarını zannediyorlar.Halbuki gövdeleri ve popoları dışarda ve tüm ülke neler olduğunu,neler yaptıklarını,ülkeyi nerelere getirdiklerini biliyor,nerelere götüreceklerini de artık açık-seçik görüyor.
Birazda BUKALEMUN gibiler.Ortama uyum sağlamayı,dün HAYIR dediklerine,bugün EVET demeyi,takiyye yapmayı iyi beceriyorlar.Renk değiştirmekte gerçekten üzerlerine yok.Ancak,unuttukları, daha doğrusu bilmedikleri bir gerçek var.Bu ülkenin yurttaşlarının en nefret ettiği davranış biçimi  bukalemunculuktur.
Her iki konuda da,yani hem devekuşuculukta, hem de bukalemunculukta daha dikkatli olmalarını önermek isterdim.Ancak,artık "yolcudur Abbas, bağlasan durmaz" hesabı gidiciler.Dönüşü  olmayan yola girdiler.
Şimdi SİNOP özelinde bir bakalım AKP yönetimlerine! İl ve İlçe yönetim anlayışlarına, AKP üyelerinin durumlarına ! 
AKP Sinop örgütleri ülke genelinde kazandıkları iktidarı Sinop'ta ele geçirememenin ezikliği,hırsı,kıskançlığı içinde debeleniyor.Ve bu hırs ile hata üzerine hata yapıyorlar, Sinopluları canlarından bezdiriyorlar.Tabii ki bu arada iktidar gücü ile ülkenin her yanında olduğu gibi 3'lü,5'li çeteler yaratıp kârlarına kâr katmaya devam ediyorlar.Yeni yeni Sezgin Baran Korkmaz'ları maşa olarak kullanıp ellerini ateşe sokmamaya çalışıyorlar.Ancak bu o kadar da kolay olmuyor tabii ki." Ateş olmayan yerden duman çıkmaz" deyiminden yola çıkarsak Sinop'ta da birçok yatırım (!)araştırılıyor,
sorgulanıyor,yargıya taşınabiliyor.Örneğin, öğrenci yurtları,otel zincirleri,millet bahçeleri,millet kıraathaneleri,meydan projeleri,çevre (füze)yolu,mesire alanları sorgulanıyor.
Maliyetleri,
gereklilikleri,kente ne kazandırdıkları,neleri kaybettirdikleri,
ihaleleri kimlerin,hangi koşullarda aldıkları, ihalelerin adrese teslim olup olmadıkları sorgulanıyor.Ancak,
AKP örgütleri ve milletvekili kafalarını kuma gömmüş DEVEKUŞU gibi görünmez olduklarını zannediyorlar.
Kentin iki can alıcı sorunu var.Biri Nükleer Santral,ikincisi kentin tepesindeki bomba yüklü askeri alan ve çevre (füze) yolu projeleri.
Ancak,şu an canımızı yakan,yaşamımızı doğrudan etkileyen,yaz sezonuna girerken savaşta olan bir kent görüntüsü veren MEYDAN projesi tüm ağırlığı ile gündemde. Sinoplu kızgın, burnundan soluyor, lânet okuyor.Bu yıl için hiç bir umudu kalmamış durumda.
AKP iktidar olmanın gücü ve avantajı ile aslında hiç olmayan ve günlük hazırlanan bir proje ile,yani MEYDAN projesi ile ortaya çıktı.Sadece kaleleri ortaya çıkaracak projeye neredeyse tüm kenti dahil edip yeni RANT alanları yaratmaya çalıştı.Ama o kadar acemice ve bilgisizce yapmaya çalıştılar ki bugünkü görüntüler ortaya döküldü.Halkı 6 aydır çamura, toza mahkum ettiler. Tüm bunları yaparken aslında başından beri hedeflerinde Sinop Yerel yönetimi yani CHP vardı.Birazda CHP örgütünün hatasından kaynaklı olarak kafalarındaki planı uygulamaya koydular. Sanki tüm yapılanlar, yaşananlar Sinop Belediyesinin suçu, günahı imiş gibi oyunlarını devam ettirdiler,halende ettiriyorlar. TOKİ değil mi işin başında olan ?
Geçin bunları AKP Sinop örgütünün yöneticileri ve milletvekili.Ne bukalemun gibi renk değiştirmenize,ne de devekuşu gibi davranmanıza kimse inanmıyor artık.Bırakın size muhalif olanları, kendi üyelerinizin neredeyse tamamı inanmıyor artık sizlere.Halkın içinde, arasında olduğumuz için çok net görebiliyoruz gerçekleri.
Sizler iktidar olduğunuz için her şeyi  yapabileceğinizi,
bildiğiniz gibi yönetebileceğinizi,
çıkar grupları ve yandaşlar yaratarak iktidarınızı sürdürebileceğinizi zannediyorsunuz.Size,yani AKP yöneticilerine bir tavsiyem olacak. Tarihe bir bakın. Demokrasiden kopmuş,diktatörlük hevesine kapılmış ülkelere,liderlerine,
iktidarlarına bir bakın. Hangi biri ayakta bugün.Hemen hepsinin sonu bellidir.Birgün mutlaka hesap sorulmuştur.
Zannediyorsunuz ki tanrı sadece sizlere "yürü ya kulum" demiştir.Eğer tanrı bir avuç iktidar mensubuna "yürü ya kulum" dedi ise gerideki milyonlarca insana "durun ya kullarım" demiş olmalı.Bu da eşyanın tabiatına,yani adalet anlayışına aykırıdır.
Eyyy AKP'liler !
Bırakın artık bukalemun olmayı, devekuşu olmayı.Suçlu olduğunuzu hissediyorsanız şimdiden savunmalarınızı hazırlayın.Tepenizdeki liderlerinize,
yöneticilerinize de çok fazla güvenmeyin. Onlar belki bir biçimi ile çıkış yollarını bulurlar.Çünkü tüm dünyada dünyalıkları hazır.Boşuna mı yapıyorlar çeşitli ülkelere hibe (!) dolarları devlet kasasından ? Sizler ise Sezgin Baran Korkmaz'lar gibisiniz. Gidecek ne bir yeriniz var, ne hesaptan kaçacak gücünüz. Aslında bugüne kadar cürmünüz kadar yer yaktınız.Kendinizi ulaşılmaz sandınız."Biz herşeyi bilir,her şeyi yaparız" diyerek büyük hatalar yaptınız.
Yeter artık !
Çekin ellerinizi Sinop'un üzerinden. Fitneden vazgeçin. Sinop ve Sinoplu demokrattır, devrimcidir,muhaliftir,
özgürlüğüne düşkündür.Belki uzun süre sessiz kalır. Ancak,bıçak kemiğe dayandığında neler yapabileceğini de göstermiştir.Dönün bakın biraz gerilere !
Nükleere karşı verdikleri mücadeleye, termik santrale karşı yaptıkları kavgaya. Sinop'a sokmaya çalıştığınız Nurettin Yıldız gibi yobazların nasıl kaçtıklarını hatırlayın.
Kibirinizden kurtulun,bu ülkenin yurttaşları olduğunuzu hatırlayın,eşit yurttaşlık haklarına sahip olduğumuz gerçeğini kabul edin.
İYİ İNSANLAR olmaya çalışın.Gittiğiniz yol yol değil.Aslında sizlerde farkındasınız sona geldiğinizin.
Artık BUKALEMUN da olmayın DEVEKUŞU da !

Bu yazı 812 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum