Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

EĞİTİM, ÖĞRETİM VE GENÇLİK!

01 Eylül 2022 - 11:25



Okullar açılacak yakında. Şöyle bir bakalım mı öğretmenlerin, öğrencilerin, ailelerin durumlarına ?
Biliyorsunuz, AKP iktidarı ilk görev aldığı günlerde önce eğitime el attı. Kreşlerden başlayarak üniversiteye kadar eğitim-öğretimi kökten değişiklikler ile sarstı. 4+4+4 ile yeni sisteme geçerek gerçek yüzünü gösterdi.
AKP iktidar olduğu yıl doğanlar bugün 20 yaşındalar ve üniversite çağındalar. Bu çocuklarımız, eğitimin genleri ile oynanmış halde okullara gittiler. Müfredatlar değişti, Milli Eğitim kadroları değişti. Bir bakın bakalım, Milli Eğitim Bakanlığının üst görevlerinde hiç eğitimciler var mı ? Bakan özel okullar sahibi, yardımcıları ya imam,ya da meslekten olmayanlar. Neden ? Çünkü bir ülkeyi içten çökertmek istiyorsanız önce eğitim sistemini tıkarsınız, felç edersiniz.
Ülkenin bu günkü durumu felaket. Ekonomisi iflas etmiş, sağlık sistemi çökmüş, adalet yok edilmiş, ahlâkî değerler sıfırlanmış, bilimsel değil sözde dini değerler üzerinden ülke yönetilir hale getirilmiş.
Bir ülkenin ekonomisi düzeltilebilir, sağlık sistemi iyileştirilebilir. Ancak, bilimsel eğitim-öğretimi düzeltmek o kadar kolay olmayacaktır. Bir nesil yok edilmek üzeredir.
Sınavlardaki hırsızlıklar, yolsuzluklar, müfredatlardaki oynamalar sonucu özellikle üniversite sınavlarında "sıfır" çekenlerin sayısı ürkütücüdür.
AKP iktidarı geçen yıldan başlayarak uyguladığı YOKSULLAŞTIRMA politikası ile eğitim-öğretime son darbeyi vurmak üzeredir.
Üniversite gençliğinin artık en önemli sorunları BARINMA, ISINMA ve AÇLIK sorunlarıdır.
Ülkemizde yüzbinlerce genç ve aileleri üniversite kayıtlarını yaptırıyorlar. Ancak özellikle bu yıl KAYIT DONDURMA sayısında REKOR kırılacaktır. Kaç aile çocuklarına ev tutabilecek, yurt bulabilecektir ? Gıda ve ısınma giderlerini karşılayabilecektir ?
Önlerinde iki yol vardır;
Ya kayıt donduracaklar veya tarikat yurtlarının eline düşecekler. Her iki durumda da siyasi iktidarın istediği olacak, gençlerimiz üniversite kapılarından dönmüş olacaklardır.
Diğer yandan, özellikle büyük kentlerde öğretmen bulmak büyük sorun olacaktır. Çünkü öğretmen maaşları ile geçinmek hayaldir artık.
Eğer AKP iktidarı değiştirilmez ise sonuç tam bir FELAKET olacaktır. Zaten bu iktidar BİLEREK ve İSTEYEREK ülkeyi batırma noktasına taşımıştır. Yaptıkları herşey bilinçli bir aklın ürünüdür. Osmanlının son dönemlerinde olduğu gibi ülkenin anahtarlarını emperyalistlere teslim etmek üzereler.
Ancak, ben bu girdaptan çıkacağımıza inanıyorum.
Özellikle 18-30 yaş gençliği hainlere geçit vermeyecektir.
Ne dersiniz ?
Sizlerde inanıyor musunuz gençlere ?

Bu yazı 494 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum