Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

EMEKÇİLER VE EMEKLİLERİN ZAM BEKLENTİLERİ !

26 Haziran 2022 - 09:40


Her yıl OCAK ve TEMMUZ aylarında ücretli çalışanlar ve biz emekliler LÜTFEDİP maaşlarımıza yapacakları ZAM müjdesini bekleriz. 
Siyasi iktidarlar acaip ve sahte hesaplamalar ile enflasyon oranlarını her dönemde düşük gösterdikleri için hiçbir dönemde gerçek anlamda zam alamadığımız gibi, enflasyona sürekli ezdiriliriz. 
Bugünkü iktidardan öncekiler, biraz daha insaflı davranan siyasi iktidarlar ölmeyeceğimiz kadar zam yaparlardı. Bugünkü iktidar ise resmen sürünmemizi, ölmemizi isteyerek 
yüzde 170'lerde olan enflasyonu yüzde 70'lerde gösterip daha az zam yapmaya çalışıyor.
Haziran ayı enflasyon oranını olabildiğince düşük göstererek yüzde 70'lik oranı daha aşağılara çekeceklerdir.
Cumhurbaşkanı'nın kendisine yüzde 40 zam yaptığı, milletvekillerine yine aynı oranlarda zam yapıldığı bir ortamda emekçiler ve biz emekliler halâ bir umut ile daha yüksek zam bekliyoruz. 
Rüya görmeyelim, hayal kurmayalım.
Yüzde 100 zam yapsalar dahi emekçiler ve biz emekliler için değişen sadece daha kötü ve zor günler geçireceğimiz gerçeğidir.
Daha şimdiden EK BÜTÇE hazırlıkları yapan siyasi iktidar VERGİ, HAR(A)Ç ve CEZALARI daha da artırarak canımıza okumanın hesaplarını yapmaktadırlar.
Yolsuzlukları ayyuka çıkmış, servetlerini yurt dışına kaçırdıkları kanıtlanan, yeni kaynaklar için el-etek öpen iktidar acınacak haldedir. Buna rağmen bu iktidardan ağzımız açık müjde beklersek daha çok bekleriz.
Hergün yaptıkları zamlar ile kanımızı emenlerden artık bir beklentimiz olamaz. 
Peki, nasıl kurtuluruz, nasıl düzeni değiştiririz ?
Tek koşul örgütlenmektir. Emekçiler ve biz emekliler sendikalarda örgütlenerek sistemi ve düzeni değiştirmek zorundayız. Tabii ki, gerçek sendikalarda örgütlenmek, doğru yöneticileri seçmek ve sürekli denetlemek ile olur kurtuluş.
Sarı sendikalar değil, devrimci sendikalardır örgütlenme alanımız. Ve sendikalar aracılığı ile TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ ve GREV haklarını elde ederek siyasi iktidarların ve patronların boyunduruğundan kurtulmak gerekir.
Emekçiler ve biz emekliler için Toplu Sözleşme düzenine geçmeden, anlaşmazlıklarda grev hakkını kullanmadan kurtuluş yoktur. 
Başta da söyledim ;
Yüzde 100 ve üzerinde zam yapsalar dahi bizler için değişen birşey olmayacaktır. Daha ilk günlerde erime başlayacaktır. Yapacakları zamlar, alım gücümüzü daha da azaltacaktır. 
Bu sonucu görmek için kâhin olmaya gerek yoktur. Yaşadığımız sürece baktığımızda hep böyle olmamış mıdır ?
Cumhuriyet kurulduğundan bugüne hep emekçilerden fedakarlık istememiş midir ? Yüz yıldır hangi siyasi iktidarlar döneminde toplu sözleşme ve grev hakları gündeme getirilmiştir ? 
İşçiler için yapılan düzenlemeler de Toplu sözleşmeler yine siyasi iktidarların yaptırımı altındadır, grevler yine siyasi iktidarlar tarafından yasaklanmaktadır. Ama LOKAVT'lara pek karışmazlar nedense.
Kamu emekçileri için yapılan düzenlemeler evlere şenliktir. Toplu sözleşmeler olmuş TOPLU GÖRÜŞMELER.  Anlaşmazlıkta ise hakem heyetinin kararı geçerlidir. Grev yasaktır zaten. Sahte sendika yasası ile kamu emekçilerine DELİ GÖMLEĞİ  giydirilmiştir. 
Bu iktidar gidicidir. Olağanüstü olaylar yaşatmaz iseler seçimleri kazanma şansları yoktur. Gerek işçi sendikaları, gerek kamu emekçileri, gerekse Emekli Sendikaları şimdiden muhalefet partilerine baskı yapıp, iktidarları döneminde gerçek sendika yasasının sözünü almalıdırlar. 
Yoksa daha çok bekleriz LÜTFEDİP zam yapmalarını.

Bu yazı 602 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum