Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

EYLEMİN 25 GÜNÜ!

09 Haziran 2022 - 01:18

7 Haziran günü, 25 gündür UĞUR MUMCU MEYDANI'nda Emek,Barış ve Demokrasi Platformu tarafından sürdürülen OTURMA EYLEMİ bir basın açıklaması ile sonlandırıldı. 
*Neler yaşandı 25 günde ?
*Neler öğrendik ?
*Nelerin mesajını verdik kamuoyuna ?
*Ne kadar başarılı olduk ?
Tüm bu soruların cevabı işte bu 25 gün içinde saklı. 
Herşey sevgili Hale Oğuz arkadaşımızın tek başına UĞUR MUMCU MEYDANI'nda ki ağaçları kurtarmak amacı ile yaptığı eylem ile başladı.Halkın oldukça ilgisini çeken eylem sonrası Platformumuz Meydan Projesi,Millet bahçesi/Kıraathanesi projelerinde yaşananları,
olumsuzlukları,ağacı, yeşili yok etme çabalarını,eleştiri ve taleplerimizi daha net anlatabilmek amacı ile hergün aynı saatlerde iki saat OTURMA EYLEMİ kararı almıştı. 
Önce, 7 Haziran günü Hale Oğuz arkadaşımızı yaptığı eylem nedeniyle şikâyetçi olan şirketin talebi üzerine Sinop Merkez karakolunda ifadesinin alındığını belirtmem gerekir. Topluca gittiğimiz karakolda gerekli ifade verildi.Hem suçlu, hem güçlü olan şirkete karşı hukuk mücadelemiz sürecek tabii ki. 
Neler yaşandı 25 günde ?
Öncelikle yeni birçok bilgi ve belgeye ulaştık eylemde.Sevgili Prof. Dr. Aziz Konukman hocamızın günlerce yaptığı araştırmalar sonucu Millet Bahçeleri/Kıraathaneleri projesinde yasalara uymayan, yasalara rağmen uygulamaya konulan projeler hakkında bilgi ve belgelere dayalı eleştirilerini paylaştı kamuoyu ile. 
Başta sadece AKP seçim bildirgelerinde olan Millet Bahçeleri/ Kıraathanelerinin nasıl Cumhurbaşkanlığı projesine dönüştüğünü,bir devlet projesi olarak nasıl tüm siyasi partileri, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı,TOKİ, İller Bankası ve tüm belediyeleri bağladığını,görev verildiğini, hatta maliyet ve ödenek belirtilmemesine rağmen bu dört kuruma finansman yükü getirdiğini,kent imar planlarında değişiklik yapılmasını zorunlu kıldığını, halen bakanlık internet sitesinde PROJE aşamasında olmasına rağmen fiilen yapım aşamasına geçilmiş olduğunu,betona %10 oranında alan ayrılması gerekirken fiilen yeşil alana %10,betona ise %90 oranında alan ayrıldığını paylaştı. Sevgili hocamız Konukman' a hem bilgi ve belge paylaşımı için, hem de her akşam eylem alanında bizlerden daha çok çalışarak katkı sunduğu için çok teşekkür ederiz.Sinop size minnettardır hocam. 
Bilgi ve belgelerimizi demokratik yurttaşlık haklarımızı kullanarak halk ile paylaştık ve hukuksal olarakta ilgili kurumlara başvurularımızı yaparak sorularımızı sorduk,cevaplarını bekliyoruz. 
Ne kadar başarılı olduk ?
25 günlük eylem sonucu şahsen oldukça başarılı olduğumuza gerek sokakta,halk arasında,gerekse ilgili kurum,kuruluş ve sorumlular karşısında gözlemlerim sonucunda inanıyorum.Sinop halkının açık desteğini belki eylem alanında göremedik ama, sokakta,kahvede,ev ve işyeri sohbetlerinde, neredeyse %90 oranında desteklendiğimizi gördüm.Kendilerinin de gerçekten rahatsız ve mağdur olduklarını belirttiler. 
Ayrıca sesimizin başta Ankara olmak üzere çoğu illerden,Sinop bürokrasisinden de duyulduğunu,birilerinin rahatsız olduklarınıda biliyoruz.Özellikle siyasi iktidar bloğunun (AKP+MHP+BBP) ne kadar rahatsız olduğunu gördük. Ancak inatla tavırlarını sürdürüyorlar.Neyse ki,Sinoplular da artık gerçekleri gördükleri, içinde yaşadıkları için gerekli karşılığı yine Sinoplulardan alacaklardır.
Eylemimizin son iki gününde Sayın Belediye Başkanımız Barış Ayhan ile Sayın Milletvekilimiz Barış Karadeniz destek ziyaretinde bulundular.
Taleplerimizde haklı olduğumuzu,AKP projesinin TOKİ tarafından uyguladığını,zamanı gelince tüm taleplerimizi yerine getireceklerini belirttiler. 
Eylemin son günü Sayın Valimiz Erol Karaömeroğlu da bir sürpriz yaparak eylemimize katıldı.Bazı konuların yeniden gözden geçirileceğini, uygunsuz düzenlemeler için  bakanlık düzeyinde görüşmeler yaptıklarını belittiler.
Kendilerine herşeyin Sinop'un iyiliği,güzelliği  için olduğunu, eylemlerimizin temelinin de bu anlayış olduğunu belirterek ilgileri için  teşekkür ettik.
Sonuçta ; 25 günlük OTURMA EYLEMİMİZİ bitirdik sadece. Kazanımlarımız var,henüz karşılanmayan taleplerimiz de var.
Önemli olan taleplerimizin,
düşüncelerimizin Sinoplular tarafından benimsenmesi, kabul görmesi idi.Bunu da başardığımızı düşünüyorum. 
Ve biliyor ve diyoruz ki,
bizler için, mücadelemiz için, Sinop için hergün yeni bir başlangıçtır.
Sinopluları dikkate almayan,kentlerini yağmalamaya,rant sağlamaya çalışan, yalanla,iftirayla,küfürle,hakaretle haklı çıkmaya çalışan siyasi iktidar ile yandaşlarına artık göz açtırmak yok.
Bu düzen değişecek...!
BAŞKA YOLU YOK...!
Halkın ekmeğine,işine,
geleceğine,yaşam biçimine göz dikenler gerekli cevapları en kısa sürede alacaklar ve dönülmez bir karanlık içinde kaybolup gidecekler.
TABİİ Kİ SUÇLARININ CEZASINI DA ÇEKEREK!

Bu yazı 607 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum