Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

GÖREVE SİNOP'TAN BAŞLAMAK! (CHP İL KONGRESİNE)

13 Ekim 2023 - 21:04 - Güncelleme: 13 Aralık 2023 - 22:52

Ortadoğu yeniden yanmaya başladı. Kuzeyimizde uzun zamandır bir SAVAŞ sürüyor zaten. Güneyimizde Suriye ve Irak’ın durumları belli. İçinde bizimde bulunduğumuz bir İT DALAŞIDIR sürüp gidiyor. Ege’de, Doğu Akdeniz’de, Trakya’da da durumlar pek parlak değil. Yani ateş çemberinin tam ortasındayız uzun süredir. Bu uzun sürede ateş çemberinin ortasına düşmeyi ve kalmayı, sağ olsunlar bu iktidar sayesinde, uyguladığı DIŞ POLİTİKALAR sayesinde başarmış(!) bulunuyoruz. Türkiye ne zaman ki YURTTA BARIŞ, DÜNYADA BARIŞ ilkesinden vazgeçmişse hep başı belaya girmiş, sonuçta da hep kaybeden, ellerinden önemli değerleri alınmış bir ülke konumuna düşmüştür.

Konuya neden buradan girdim?

Biz buradan, yani SİNOP ’tan dünyayı, hatta Türkiye’yi kurtaramayacağımıza göre önce kendi ilimizi düzeltmeye, kurtarmaya çalışmalıyız. Ülkemizin ve dünyanın kurtarılması konusunda karınca kararınca bir katkı sunabiliriz ancak. 

Nelerden kurtulması gerekir dünyanın, insanlığın, tüm canlıların?

Savaşlardan, sömürüden, baskılardan, işkencelerden, kısacası kapitalist-emperyalist sistemlerden, düzenlerden.

Her gün gözlerimizin önünde yüzlerce çocuk, kadın ve yaşlılar bombalarla, kurşunlarla öldürülüyorlar. Açlıktan ölüyorlar ve biz izliyoruz sadece.

Ne yapmalıyız o halde?

İşe, kendi bulunduğumuz yerlerde doğru ve demokratik örgütlenmeleri sağlayarak başlayabiliriz. SOL’u anlatarak, SOL’un, Sosyal Demokratların ülkemizde örgütlendiği yerleri örnek göstererek ve örnek alarak başlayabiliriz. Günümüzde Tunceli’yi, Eskişehir’i, Fındıklı’yı örneğin. Eskilerden FATSA’yı örneğin. 

15 EKİM 2023- Sinop ve ilçeleri için çok önemli bir tarih. CHP İl Kongresini topluyor. İki adayın kendi listeleri ile yarışacağı bu kongrede, daha önce mahalle delegelikleri ve ilçe kongresinde olduğu gibi dilerim BLOK OY kullanılmaz ve daha demokratik olan ÇARŞAF LİSTELER ile seçimler yapılarak delegelerin ÖZGÜR İRADELERİ ile oylarını kullanmaları sağlanır. 

Gönül ister ki, bu DELEGE sistemi artık kalksın ve tüm seçimler, en aşağıdan en tepeye, Genel Başkana kadar ÜYELER tarafından, gerçek(!) üyeler tarafından yapılsın. Bugün için yine delegeler ile yapılacağına göre, yine olabildiğince DEMOKRATİK olan ÇARŞAF LİSTELER ile yapılabilsin.

15 Ekim Pazar günü, üyeleri temsil eden DELEGELER ne kadar DEMOKRAT olduklarını, oylarını ne kadar ÖZGÜRCE kullanmak istediklerini, “ hiç birimiz ASKER delege değiliz” anlayışında olduklarını verecekleri bir çarşaf liste önergesi veya verilen bir çarşaf liste önergesine verecekleri destek ile gösterecekler.

CHP’nin toparlanabilmesi ve bu içine düştüğü kaostankurtulabilmesi için SOL’a, SOL’un toparlanabilmesi için de CHP’ye ihtiyaç vardır. Ülkemizin ise acilen bu iktidardan kurtulabilmesi için de SOL’a, SOL’da bir CHP’ye ihtiyacı vardır. 14 Mayıs-28 Mayıs seçimlerinde şu veya bu nedenler ile kaçırılan fırsatlar 31 Mart YEREL SEÇİMLERİ ile yeniden bir fırsata, yeniden bir UMUDA dönüştürülebilir. Doğru İL ve İLÇE yönetimleri ile üyeler ve yurttaşlar üzerinde oluşturulacak GÜVEN yerel yönetimlerde BELEDİYE BAŞKANLIKLARININ, Belediye Meclis Üyeliklerinin ve İL Genel Meclisi Üyeliklerinin kazanılmasını sağlayacaktır. Özellikle Büyükşehir belediyelerinde sergilenen başarılı çalışmalar ve tarikatlara, yandaş müteahhit ve benzerlerine akan para musluklarının kapatılması ile sağlanan idari ve mali disiplinler sonucu neler yapılabildiğini görüyoruz.

EY CHP SİNOP DELEGASYONU!

Üzerinizde üyelerin ve İl, ilçe, köy halklarının verdiği bir görev, ağır bir sorumluluk var. Bu bilinç ile en demokratik şekilde ve özgürce OYUNU kullanabileceğin, adaylar arasından inandığın, güvendiğin arkadaşlarını, yoldaşlarını seçebileceğin ÇARŞAF LİSTE ile seçimlerin yapılmasını sağlamalısın. Yarınlarda farklı şekillerde eleştirilmek istemiyorsan DEMOKRASİDEN YANA, SOL’DAN YANA OYUNU ÖZGÜRCE KULLANABİLMELİSİN.

SİNOP’TAN ÇAKILACAK BİR KIVILCIM BELKİ’DE BİR ALEV TOPUNA DÖNÜŞECEK VE ÜLKEMİZİ SARAN BU KAPKARA BULUTLARI DAĞITACAKVEÜLKEMİZİ AYDINLATACAKTIR!

NEDEN OLMASIN? 

UMUTLUYUM, ÇÜNKÜ CHP ÜYE VE DELEGELERİNİN SAĞDUYULARINA GÜVENİYORUM!

ŞİMDİDEN, SEÇİLSİN VEYA SEÇİLMESİN TÜM ADAYLARI KUTLUYOR, HEPİMİZE KOLAYLIKLAR DİLİYORUM! 

Yeni aydınlık günlerde buluşmak dileği ile kalın sağlıcakla!  

Bu yazı 1928 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum