Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

HAYALLERİM VAR SİNOP!

16 Eylül 2023 - 19:46 - Güncelleme: 13 Aralık 2023 - 22:48

Ana toprağım, baba ocağım Sinop. Her Sinoplu gibi benim de hayallerim var SİNOP için. Üstelik bu yaşta bile. 70’e merdiven dayamışken. Kim istemez yaşadığı kent için güzel hayaller kurmayı. Benim hayallerimi okuyunca sizlerde benzer hayaller kurduğunuzu fark edeceksiniz. Bundan eminim.

Yerel seçimlere tam ALTIBUÇUK ay kaldı şunun şurasında. Yaz bitti, kış geldi, yılbaşıydı, doğalgaz faturalarıydı, pazar etiketleriydi, maaş zamlarıydı, okul sorunlarıydı derken göz açıp kapayıncaya kadar geçecek kısacık bir zaman dilimi aslında.

Ülkenin devasa sorunlarını çözecek bir iktidara kavuşamadık ne yazık ki. 21 yıldır iktidarda olan ve bu günlerden sorumlu olan cumhur ittifakına altın tepside yine sunduk iktidarı. Daha doğrusu her sözü kanun olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunduk ülkenin anahtarını.

Şimdi, bugünden itibaren herkes kendi kentinin, ilçesinin, belde ve köyünün derdine düşmüş durumda. 

O halde, bizlerde kentimiz için hayaller kurup, sonuçta bakalım ne kadar benzer, ne kadar farklı hayallerimiz varmış bir görelim.

HAYALLERİM VAR SİNOP İÇİN;

*Öncelikli olarak yaşanabilir bir kent hayalim var. Her gün daha da güzelleşen, kolay ulaşılabilirliği olan, öğrencisi ile yaşlılarına gerekli değer verilen bir kent istiyorum. 

*Bir yarımada kenti olan Sinop’umda denizi görmeyen kalmasın istiyorum. İmar planları ile düzenli ve bahçe nizamlı evlerinde oturan mutlu aileler görmek istiyorum. Bu saatten sonra düzeltilebilir mi, bilmiyorum. Ama istenirse yürekten, olmayacak iş yoktur, diyenlerdenim.

*Gerçekten MUTLU KENT olmasını istiyorum, şakadan değil. Birilerinin bir yerlerde nasıl yapıldığını bilmediğimiz anketlerle değil, halkın gözlerinin içinin güldüğünü görerek olmalı MUTLU KENT.

*Temiz bir kent istiyorum. Temizlik işlerini, devletin kurumlarının birbirinin üzerine atmadığı bir kent.

*Kent içinde yapılacak düzenlemelerin kent HALKINA mutlak sorulduğu, gerekli durumlarda referandum yapıldığı, tarihi değerlere sahip çıkıldığı bir kent hayal ediyorum. Bugünkü gibi KENT MEYDANI, MİLLET BAHÇESİ benzeri projelere onay verilmediği bir kent istiyorum.

*Gerek valilik, gerekse Belediye başkanlığının kendilerine yakışır Sinop’un tarihi değerleri olan binalarında ve kent merkezinde olmalarını hayal ediyorum. Örneğin, valiliğin bugünkü ADLİYE SARAYINDA, Belediyenin boşaltılan JANDARMA binasında hizmet verdiğini düşlüyorum.

*UĞUR MUMCU meydanımı ve kesilen, kurutulan ve halen kurutulmaya bırakılan ağaçlarımı hayal ediyorum ve eski düzenlemeyi istiyorum. Trafiği felç eden akıllı kavşaktan, araçların ömrünü yiyen taş yollardan kurtulmayı hayal ediyorum. Atatürk caddesinin güller içinde olduğu, şirazesi doğru ayarlanmış banklarda oturanların mutlu olduğu, yazın güneşten, kışın yağıştan koruyan banklar geçiyor gözümün önünden. Hazır kaleler açılmışken ne kadar güzel olur diye düşünüyorum.

*Acilen trafiğe çözüm bulduğunu hayal ediyorum. Otopark sorunun aşıldığı, raylı sistemin yapıldığı, Sinop’un tüm mahallelerine en kısa sürede ulaşılabildiği toplu taşıma araçlarının çalıştığı giriyor rüyalarıma. Sakın kimse bu düşündüklerin Sinop için uygun demesin. Bu çağda, bu teknoloji ile uygun değil diyen varsa ayıp ediyor derim. Eloğlu Mars’a giderken biz Ada’dan Kaleyazısı’na, Tersane’den Gelincik’e, İncedayı’dan Karakum’a gidemiyorsak, korku filmleri gibi rüyalarımıza girmeli bu düzensizlik ve çözümsüzlük.

*Denize girmek istiyorum, üç tarafı deniz olan kentimin istediğim her hangi bir yerinden. Ücret ödemeden, rüzgâra göre, karayelde iç limandan, gündoğusunda kuzeye bakan plajlarından. Ve de can güvenliği sağlanmış, akıntı sorunu çözülmüş altın sarısı ve incecik kumsallarından denize koştuğumu hayal ediyorum. Kumsal olmayan yerlerde belediyece yapılacak güneşlenme platformlarında güneşlenmeyi, yine belediyeye ait büfelerden ihtiyaçlarımı giderdiğimi, belli aralıklarla tuvalet ve duşların olduğunu hayal ediyorum.

*Bu güne kadar bir isim bile verilememiş şehir parklarında görüntü ve ses kirliliği olmadan oturduğumu, çay bahçelerinde çayımı huzur içinde yudumladığımı, tertemiz oyun bahçelerinde çocukların oynadığı, alanlarına yasa dışı yollarla kaçak olan yapıların yapılmadığı, inşa edilen baraka tipi adına mescit veya minyatür cami dedikleri garip yapıların sıkıştırılmadığı, her yönde 6 dakikada ulaşılabilecek tarihi cami varken, inananlara saygısızca yapılan bu barakaların olmadığı bir şehir parkı düşlüyorum. Belediye kafeler hayal ediyorum. Daha uygun fiyatlar ile ürünler satıldığını, piyasayı dengelediğini ve istihdam sağladığını düşlediğim belediye kafeler.

*Atatürk anıtında yeniden çevre düzenlemesi yapıldığını ve panayır görüntüsünden kurtulduğumuzu hayal ediyorum.

*Mesire alanlarının ücretsiz olmasını düşlüyorum. Şehir parkındaki panayır görüntüsünden, önüne gelenin istediği yere ÇÖKMESİNDEN kurtulduğumuzu hayal ediyorum.

*Kanalizasyon ve su sorunlarının yaşanmadığı tertemiz bir kent hayal ediyorum. Alt yapısı yeniden düzenlenmiş bir kent en büyük hayalim.

*Gerçek bir turizm kenti olmayı hayal ediyorum.

*Ve en önemlisi bu hayallerimi gerçekleştirecek bilgi, birikim, beceri ve karaktere sahip YEREL YÖNETİCİLER hayal ediyorum. Belediye Başkanı, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclisi Üyeleri düşlüyorum. Ve hükümetlerin değil DEVLETİN GÖREVİNDE, HALKIN HİZMETİNDE olduklarını unutmayan Kamu Görevlileri talep ediyorum hayalimde.

Ne dersiniz? Sizlerin de hayalleriniz değil mi bu hayallerim? Ve daha yüzlerce hayalimiz var kuşkusuz kentimizde mutlu yaşayabilmek için.

OLAMAZ MI HAYALLERİMİZ GERÇEK? BENCE OLUR!

YETER Kİ BİZ İSTEYELİM. VE YETER Kİ DOĞRU ADAYLARI BULUP SEÇELİM!

VE SEÇİMLERDEN SONRA DA DENETLEYELİM!

NE SÖZLER VERDİLER, NELER YAPTILAR, HALKA NELERİ SORDULAR?

NE DERSİNİZ? BAŞARABİLİR MİYİZ?

BENCE BAŞARIRIZ!

BAŞARMAK ZORUNDAYIZ ASLINDA!  

Bu yazı 2759 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum