Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

HAYALLERİMİZLE OYNUYORLAR!

17 Eylül 2022 - 23:54

Halkımızın her dönem çok özel hayalleri olmuştur. 
BİR EV SAHİBİ OLMAK !
Tüm yaşamı boyunca bu hayalinin gerçekleşmesi için uğraş verir. İki oda bir sofa olsun isterlerdi. Flört dönemlerinde sevgililer birbirlerine tek katlı, bahçe içinde, pembe panjurları olan evlerinin hayallerini anlatırlardı. Ev sahibi olduklarında bütün dertlerinin biteceğinden, sorunlarının sona ereceğinden o kadar emindirler ki.
İşte bunu bilen iktidarlar sürekli EV konusunu işleyerek hep umutları taze tutarlar. Eskiden de gençlikte ev almak çok zordu. Özellikle ücretli çalışanlar ancak emekli olduklarında hayallerine kavuşurlardı. Emekli ikramiyelerini, tazminatlarını alanlar, analarının ak sütü gibi helâl yılların birikimlerini yatırırlardı EV'e. Hemen hepside emekliliklerini yaşayamadan göçerlerdi ne yazık ki. 
Bir dönem kooperatifçilik hızlandı. Üç-beş kuruş biriktiren ve uygun taksitleri ile kooperatiflere girenlerde ev sahibi olmaya başladılar. Arada farklı şeyler de olmuyor değildi, ama olsundu. Mesela, kooperatif üyeleri yönetim kurulu başkan ve üyelerine ayrıcalık tanıyor, yapılan usulsüzlüklere göz yumabiliyorlardı. Eeee, nede olsa EV sahibi olacaklardı. Ehh, bal tutan parmağını yalar, işini bilen kazanır demezler miydi büyüklerimiz ?
Geçen hafta siyasi iktidarın başı ve cumhurbaşkanı 500 bin konutluk bir yatırımdan bahsetti. Dar gelirliler rahatlıkla (!) EV sahibi olabileceklerdi artık. Gerçi ayrıntıları açıklandıkça suratlar düştü halkımızda ama olsun, yine de bir umut vardı. 
Kim yapacaktı evleri ? TOKİ. Hani şu 50 binin üzerinde dava açılan TOKİ. Yarım bıraktığı işleri tamamlamayan TOKİ. Saçı bitmemiş yetimin hakkını yiyen TOKİ. Şehrimizin altını üstüne getiren TOKİ. Sinop'taki inşaatları yarım bırakan TOKİ. 
Diğer taraftan aylık geliri 14-16 bin ₺ olanlar, peşinat olarak yüzde 10 oranında ödeme yapanlar, taksitlerin hemen başlamasını kabul edenler ve yılda iki kez memur maaş zammı kadar zammı ödeyebilecek olanlar EV (!) sahibi olabilecekler.
Sözde dar gelirliler, emekliler, gençler EV hayallerine kavuşabilecekler bu koşullarda öyle mi ?
Yandaş medyaya bakınca diyoruz ki, ne kadar çok DAR GELİRLİ  varmış ve bu dar gelirliler 2 milyon kişi  olarak başvuruda bulunmuşlar bile.
Yine gözümüzün içine bakarak YALAN söylüyorlar, yine yüzleri kızarmadan HAYAL kurdurmaya devam ediyorlar. 
İktidarlarını sürdürmek adına her yol mübah bunlar için.
Ülkede kimlerin zengin olduğunu, servetlerine servet katmaya devam ettiklerini biliyoruz. 20 yıldır ezberledik yalanları, talanları, yolsuzlukları, rüşveti, hukuksuzlukları.
HAYALLERİMİZLE OYNUYORLAR !
Bakalım nereye kadar oynayabilecekler ?
Birgün onların hayalleri ile oynayanlarda çıkacak kuşkusuz.

Bu yazı 594 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum