Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

İĞNE VE ÇUVALDIZ !

29 Mayıs 2022 - 01:54

Sinop'ta yaşananlar ile ilgili olarak sürekli bilgi veriyor,tüm olumsuz görüntülerin,yanlış yatırımların,yalan siyaseti ve talan düzenine ilişkin eleştirilerimizi AKP hükümetine ve Sinop özelinde il-ilçe yönetimlerine yapıyor, onların ve emirlerindeki bürokratları asıl sorumlular olarak gösteriyordum.Bu iddialarımda da ne kadar haklı olduğum hergün yeni belgeler ile kanıtlamaktadır.
Ancak bu kez çuvaldızı onlara batırmadan iğneyi biraz da kendimize batıralım.
Tüm olanlara rağmen BİZ NE YAPIYORUZ ? diye sormak istiyorum Sinoplulara !
Sinop Emek,Barış ve Demokrasi Platformu 16 gündür 17.oo-19.oo saatleri arası Sinop'un sorunlarına dikkat çekmek,Sinop üzerinde oynanan oyunları ve bizlere yaşamı zehir eden projelerden kimlerin çıkar sağladığını halka anlatabilmek için Uğur Mumcu meydanında eylem yapmaktadır.
Yeterli mi ? HAYIR !
Eksik olan nedir ?
Halktır,Sinopludur,yerel yazılı ve görsel basındır.
Önce yerel basına bir bakalım; 16 gündür  yapılan eylemlere uğrayan,sorgulayan,bir kare fotoğraf çeken, talepleri kamuoyuna duyurmakla görevli olan,bir tek AjansSinop  hariç hiçbir GAZETECİ (!) arkadaşımızı ne yazık ki alanda göremedik.Bu gazeteci (!) arkadaşlarımızın nasıl zor durumda olduklarını,nasıl baskı altında bulunduklarını, resmî ilan tehditi altında ezildiklerini biliyoruz. Ancak,her iktidar değiştiğinde bu durum yaşanacak ise gazeteciliğin hiçbir kıymet-i harbiyesi olamaz.Bizler istiyoruz ki,bırakın yorum yapmayı,sadece HABER olarak uğrasınlar eylem alanına.Kamuoyunu aydınlatma,
bilgilendirme,haberdar etme görevlerini yapsınlar.
Dilerim bu sesimizi duyarlar !
Ve gelelim Sinoplulara!
Önce şunu söylemeden geçemeyeceğim;Bir halk,kentli hemşehriler, kentlerini çok sevdiklerini her fırsatta dile getirenler, methiyeler düzenler, yaşadıkları kenti uzun süre EN MUTLU KENT yapanlar nasıl oluyorda yaşamlarını doğrudan etkileyen,
olumsuzluklara,yaşam tarzlarına bu denli karışılmasına sessiz kalıyorlar,kabullenmiş görünüyorlar ?Gerçekten akıl alır gibi değil.
Sevgili Sinoplular, kendini Sinoplu olarak hissedenler,Sinop'un ekmeğini yiyen,suyunu içen,havasını soluyanlar,size soruyorum;
"Neden bu denli ilgisiz,suskunsunuz ?
SESSİZ KALMAK ONAYLAMAKTIR !
Hiç mi rahatsız değilsiniz çamurdan, tozdan topraktan, trafikten,tarihin yok edilmesinden,çay bahçelerinin kapanmasından,
sahilde oturacak yer kalmamasından,
ağaçların,yeşil alanların yok edilmesinden,beton görüntüsünden, çocuklarınızın hayati tehlikeye rağmen, bitmemiş,teslim edilmemiş çocuk oyun alanlarında beton zemin üzerinde, çukurlar arasında oynamalarından ?
Esnaf arkadaşlara da soruyorum; Bu toz toprak içinde nasıl çalışıyor,özellikle sattığınız gıda ürünlerinin temizliğinden nasıl emin olabiliyorsunuz ?
İki yıldır pandemi nedeniyle zaten büyük zararlar yaşadınız.Bu sezon için de hiçbir umudunuz yokken nasıl bu kadar sessiz kalabiliyorsunuz?
İşçiler,kamu çalışanları,emekliler gençler,öğrenciler;  sizler çok mu memnunsunuz yaşadığınız kentin durumundan ?Bu kent yarınlarda siz gençlere kalacak.Biz bugün varız,yarın yokuz.
Sevgili Sinoplular;
Sizleri isyana,yasadışı eylemlere çağırmıyor,
azmettirmiyorum.
Sadece barışçıl yöntemler ile anayasal ve yasal haklarınızı kullanmanız gerektiğini hatırlatıyorum.Eşit yurttaşlar olarak istemediğiniz projelere karşı tepkinizi koyun, istediğiniz projeler için taleplerinizi seslendirin diyorum.
"Bir elin nesi var,iki elin sesi var " denir.Birlikte olursanız,birlikte mücadele ederseniz bu talan düzenini değiştirir,bu yalan siyasetini yok edersiniz.
Dedik ya,çuvaldızı başkalarına,siyasi iktidara çok batırdık. Birazda iğneyi kendimize batıralım istedim.
Dilerim,Sinoplular eskiden olduğu gibi haksızlıklara,yaşam tarzlarına karışanlara, yaşamlarını zehir eden yaptırımlara,kentlilik bilincini yok etmeye çalışan projelere, kendilerini köle yapmaya çalışan zihniyete karşı sessiz kalmazsınız.Sesinize ses,gücünüze güç katmaya,birlikte mücadele etmeye karar verirsiniz.
Ne dersiniz SİNOPLULAR ?
Sesimize ses 
verecek misiniz ?
Gücümüze güç katmaya 
gelecek misiniz ?

Bu yazı 793 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum