Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

İLİÇ = MURAT KURUM = SİNOP

24 Şubat 2024 - 23:29 - Güncelleme: 16 Mart 2024 - 15:32

İLİÇ ’ te yaşanan maden faciası ülkemiz gündemine oturdu ve ne yazık ki halen 9 işçimize, yurttaşımıza mezar oldu. Onlara ulaşılamadı bile. Ulaşılması da mümkün görünmüyor gibi. Ailelerine dayanma gücü diliyorum.

Başlığa bakıp İLİÇ ile SİNOP bağlantısının ne olduğunu sorduğunuzu görür gibiyim. Bir de Murat Kurum üzerinden ne alaka der gibisiniz.

Bakalım ne imiş?

İLİÇ ‘te göstere göstere gelen faciaya neden olan şirkete, ÇED raporlarına rağmen ONAY veren BAKAN MURAT KURUM ‘ dur. AKP iktidarında binlerce, Murat Kurum’ un bakanlık döneminde yüzlerce şirkete benzer şekilde ruhsatlar verildiği ortadadır. Bu maden şirketlerinin, ülkemize olmayan yararları bir tarafa, zararları verdiğimiz canlar iledir. 

Şimdi İSTANBUL Büyük Şehir Belediye Başkanlığına aday olan Murat Kurum sorumlu olduğu iş kazaları/iş cinayetleri nedeniyle yargılanmalıdır.

İLİÇ ve MURAT KURUM anılmaya başlandığında SİNOP geldi birden aklıma. Hani şu SİNOP ‘a geldiğinde gezerken gördüğü KALELERİMİZ ‘in etrafını-birilerinin fısıldaması ile de- açalım diyen BAKAN Murat Kurum.

Kalelerin etrafının açılmasını hepimiz, tüm Sinoplular desteklemiştik. Destekledik ancak iş orada kalmadı bildiğimiz gibi. Proje döndü dolaştı KENT MEYDANI ‘na, MİLLET BAHÇESİ ‘ne dayandı.

Sonrası malum. Tarihi eserleri iş makinaları ile parçalama ve zorlama izinler ile üzerlerine dükkânlar yapma, UĞUR MUMCU meydanını daha da kötü duruma getirme, Bülent Ecevit Caddesi ile Atatürk Caddesine kaldırım taşları döşeme, % 90 yeşil alan olması gereken tüm parkımızı ve gezinti alanlarımızı betonlaştırma işlemleri AKP iktidarı, Bakan Murat Kurum ve TOKİ tarafından gerçekleştirildi.

Aradan 3 yıl mı geçti? Halen bitirilmiş değil. Halen bir-iki işçi ile bazı köşelerde çalışılıyormuş gibi yapılıyor. Bildiğim kadarı ile henüz TOKİ tarafından teslim alınmış da değil. 

31 MART ‘ta yerel seçimler yapacağız. Ve Sinop‘un sorunları ortada. Her aday kendi çözüm önerilerini Sinoplulara anlatmaya çalışıyor. 

CHP adayı Metin Gürbüz, Uğur Mumcu meydanı, Atatürk Caddesi, Bülent Ecevit Caddesi ve kent parkı konusundaki projelerini sunarken, özellikle AKP adayından bir proje görmedik henüz.

TOKİ, dolayısıyla AKP iktidarı Sinop’ta Kent Meydanı-Millet Bahçesi projesini bilerek ve isteyerek geciktiriyor, projeyi tamamlamıyor. Bu nedenle Belediyemizin de eli kolu bağlı durumda. Bir düzenleme, değişiklik yapamıyor. Yaz sezonunaçılmasına şurada 3 ayımız kaldı. Böyle giderse bu yaz yine toz toprak içinde karşılayacağız gelen konuklarımızı.

En tepeye çıkalım ve ne dediğini hatırlayalım AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın; “ OY YOKSA HİZMETTE YOK! “  

Bu kadar basit işte onlara göre. “Ver oyu, al hizmeti”. 

Peki, nerede kaldı edilen YEMİNLER? Hani herkese, tüm yurttaşlara EŞİT davranacaktı?

Geçin bunları. 22 yıllık iktidarlarında gördük göreceklerimizi, yaşıyoruz yaşadıklarımızı. Artık palavralara karnımız tok. En azından Sinopluların karnı tok. 

Sinoplu 31 MART’ta seçimini yapacak ve SİYASİ İKTİDARA MUHTAÇ OLMADIĞINI gösterecektir mutlaka. Sinoplu LAİKTİR, DEMOKRATTIR, NASIL YAŞAYACAĞINA BAŞKASININ KARIŞMASINI İSTEMEZ. Çocuklarını, torunlarını da böyle yetiştirir.

SİNOPLU, Sinop’u 31 MART’tan sonra gerekirse İMECEusulü ile sezona hızla hazırlayacaktır. Gerekirse TOKİ’yi dinlemeyecek, kolları sıvayarak gerekli düzenlemeleri kendine ait alanlar üzerinde yapacaktır. Bizler alışkın değilizdayatmalara. Kanunsuz iş yapanlara, Sinop’a ÇÖKMEYE ÇALIŞANLARA. 

İLİÇ’in üzerine kapkara toprak çöktü. Buna sebep olanlar birgün mutlaka hesap verecekler. 

Biz SİNOP üzerine KAPKARA BULUTLARIN ÇÖKMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ.

31 MART’ta sandık başına gidip Demokrasiden yana, özgürlüğümüzden yana, dayatmalara ve çökmelere karşı OYUMUZU kullanacağız. 

Emekten yana, kendisi de emekçi olan, sokaklardan, halkın içinden gelen, DEVRİMCİ DURUŞUNU değiştirmeyeceğine inandığımız CHP ADAYI METİN GÜRBÜZ VE EKİBİNİN YANINDA OLACAĞIZ.

YOLUN AÇIK OLSUN METİN BAŞKAN!

Bu yazı 1425 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum