Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

KADER PLÂNINDA DEPREM DE VAR MI?

05 Kasım 2022 - 22:43

İzmir yine sallandı. Üstelik BUCA merkezli. Devletin bir resmi kurumuna göre 4.9 şiddetinde,  bir başka resmi kurumuna göre  ise  5.1 şiddetinde imiş. Neyse ki iki resmi kurum (!) arasında 0.2 şiddet farkı var şimdilik. Gelecekte anlaşırlar ve doğru noktada buluşurlar umarım. 
Bugün DATÇA açıklarında, denizde bir deprem daha oldu.
Yani DOĞA bize " uyumayın, felâket geliyor " diyor.
Biz bu arada KADER PLÂNINA veya FITRATA bir göz atsak iyi olacak. Zamanımız varsa birkaç DERİN ve NEFESİ KUVVETLİ hocaya okutarak, üfleterek ÖNLEM alsak diyorum.
Biliyorsunuz, ülkemizin büyük bölümünde deprem fay hatları var. Doğudan batıya, kuzeyden güneye uzanan faylar her an kırılmaya hazır. Bilim insanlarımız sürekli uyarıyorlar. Özellikle İSTANBUL, KOCAELİ, ADAPAZARI, DÜZCE hattında, ERZİNCAN, ERZURUM hattında, VAN ve İZMİR bölgelerinde tehlikenin büyüklüğüne dikkat çekiyorlar.Ve bir büyük depremin yaklaşmakta olduğunu, önlem alınmazsa binlerce insanımızı kaybedeceğimizi vurguluyorlar.
Peki gerekli önlemler alındı mı ? Alınıyor mu ? NEREDEEEE !
Yine bir felâket olduğunda " fıtratında var, kader plânı içinde " diyecekler. Hatta fırsat bu fırsat diyerek DEPREM VERGİLERİNİ koyacaklar, hatta 99 depreminde konulan ve halâ devam eden vergileri güncelleyip artıracaklar, İBAN numarası verip halkın ceplerine saldıracaklar yine.
Ülke genelinde yıllardır depremler, seller, yangınlar, heyelanlar vb kaynaklı yüzlerce ölüm, yaralanma, sakat kalma, ev ve eşyaları kaybetme olayları oluyor. Ve bu acı sonlar yine yoksul halkın başına geliyor, NEDENSE ?
Eeeee birde, " ÖNLEM ALIN " dediğimizde, " bırakın bunları, işin fıtratında var, kader plânlamasında var, alınlarına yazılmış " diyorlar pişkin pişkin. 
Ülkede betona bunca yapılan yatırımların küçük bir kısmı ile riskli binalar güçlendirilseydi gerekli önlemler alınmış olur, insanlarımızın hayatları kurtarılmış olurdu. 
Ülkeyi yolsuzluklara, hırsızlıklara, ahlâksızlıklara mahkum eden, emekçileri, emeklileri açlıkla sınayan, tehdit  eden, çocukları, gençleri kimsenin aklına gelmeyecek yöntemler ile uyuşturucuya bağımlı kılanlara göz yuman, dokunmayan, devletin hazinesinin içini boşaltıp tam takır bırakan, enflasyonu düşürme yalanı sonrası enflasyonu ve döviz kurlarını rekor seviyelere yükselten yöntemler kullananların DEPREM için önlem almayı düşüneceklerini hiç zannetmiyorum.
Dikkat ediyor musunuz ?
Onlarca kez açılışlarını yaptıkları sözde yatırımları yine yeniden açarken devleti yönetenlerin hemen yanıbaşlarında İMAMLAR var. Sözde dualar ile temel atma veya açılış törenleri yapıyorlar. Ve bu görüntüleri defalarca yayımlayıp halkın beynine yerleştirmek istiyorlar.
" GELİYORUM " diyen felâketlere, kazalara (!) önlem almayan siyasi iktidarın tek dertleri, örneğin İSTANBUL 'u yıllarca yöneten AKP'li belediye başkanlarının  tek derdi kendilerine ve yandaşlarına para kasalarının musluklarını sonuna kadar açmak, bırakın riskli binaları güçlendirmeyi, deprem anında toplanılması gereken yeşil alanlara dahi beton binalar dikmekti.
Bizler ise yeni felâketlerde oturup dizlerimizi dövüp, ağıtlar yakıp, kendimizi yerden yere atmak yerine sorumlu ve yetkilileri sorgulamalıyız. 
Tabii ki önce kendimizi gözden geçirmeli, özeleştiri yapmalı, üzerimizdeki ölü toprağınından kurtulmalıyız. 
Ve haykırarak sormalıyız siyasi iktidara ;
" KADER PLÂNINIZDA DEPREMLER DE VAR MIDIR ? "

Bu yazı 741 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum