Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

KADIN-TENCERE ve İKTİDAR !

09 Mart 2022 - 23:18

İnanılnaz bir uygulama yapılıyor ülkemizde. Hemen her akşam akaryakıta ZAM yapılıyor.Ve bugün itibarı ile mazot 25.-₺yi geçmiştir.Bu zamların devam edeceği ve tüm sektörleri etkileyeceği açıktır.
Peki nereye kadar ?
Ya siyasi iktidar yeter diyecek-ki hiçde öyle görülmüyor- ya da halk YETER ARTIK diyene kadar.
Hani bir öykü vardır;
Padişah sık sık zam yapar,vergileri artırırmış.Sonra sadrazamı gönderir, "bak bakalım halk ne yapıyor " dermiş.Her seferinde sadrazam gelir halkın üzgün, karamsar olduğunu, ağladığını söylermiş. Son gelişinde "aman padişahım halk çok neşeli,oynamaya başladılar " demiş. Padişah " tamam" demiş,"artık zam,vergi yok,halk tehlikeli olmaya başladı çünkü".
Sanırım bizim siyasi iktidar benzer bir yöntem uygulayarak halkın nabzını ölçüyor. Ancak padişahın yaptığı gibi duracağı yok.Çünkü halkın sinir uçları ile oynayıp resmen İSYANA teşvik ediyor.Hatta tüm konuşmaları ve davranışları ile sanki halk ile alay ederek, ters konuşarak, herkesin bildiği gerçekleri saptırarak dış güçlere,savaşa, dünya,ekonomisine atıfta bulunup bahaneler uydurmakta, bu bahane ve yalanlar ile halkı çıldırma noktasına taşımaktadır.
Peki neden ?
Normal seçimler ile iktidarlarını koruyamayacaklarını bildiklerinden çıkış noktasını OHAL 'de, sıkıyönetimde görmektedir.Her sözleri tahrik edici,her yaptıkları acı verici, yaralayıcıdır.Alaycı, hakaret içeren davranış sergilemekten çekinmemektedirler.
Siyasi iktidarın başındaki Cumhurbaşkanı'nın "beğenmeyen gider" açıklaması görev ve sorumlulukları ile asla bağdaşmamaktadır.
Asli görevi halkın sorunlarını çözmek, beyin ve emek göçünü engellemektir.
Aksine yandaşlara halen dövizle ödeme yapmaya,hatta vergi, ve sigorta borçlarını silmeye devam ederek ekonomiyi çıkmaza sokmaya devam eder, halkı açlıkla sınamaya kalkar,ülkeyi batağa soktuğu halde dış güçleri,muhalefeti sorumlu tutarsa daha çok göçü teşvik eder, halkı ayaklanmaya zorlamış olur.
Peki ne olacak bu işin sonu ?
Ne yazmıştık yazımızın başında ? 
KADIN-TENCERE ve İKTİDAR !
Bakın dün 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ idi. Dün kadınların ayak sesleri yankılandı ülkenin her yanında. Öyle kararlı,öyle güçlü, öyle öfkeyle çıktılar ki sokaklara,kimse barikat olamadı önlerinde.Siyasi iktidarı da tarihin çöplüğüne atacak olan bu kadınlardır.Boş tencereler yok edecektir iktidarı.Ne yaparlarsa yapsınlar, ister OHAL, ister SIKIYÖNETİM,ister seçimleri ertelesinler, İPTAL etsinler,ister savaşlara soksunlar kurtuluşları yoktur KADINLARDAN !
Bir not kentimiz için;
Bir süredir kentimizde sanata,sanatçıya farklı davranışlar sergilenmektedir.Kültür merkezinin veya halk eğitim merkezinin salonları tahsis edilen etkinliklerin bazılarında İPTAL edilebilmektedir.
Araştırmamızda İl Kültür Müdürlüğünde bir İNCELEME KOMİSYONU olduğunu ve etkinliklerin içeriğini inceleyen komisyonun SAKINCALI bulduğu etkinlik için olumsuz görüş bildirdiği ve etkinliği iptal ettirdiğini  öğrendik.
Yani TÜRKİYE'nin RTÜK'ü varsa Sinop'un da SANSÜR KURULU var.Hangi kriterlere, ilkelere,bilgi ve birikimlere,hangi bilimsel,sanatsal, sosyal,siyasal ölçülere göre karar verebilmekteler.
Böyle bir oluşum asla kabul edilemez.Ülkenin yasaları ve yargı mensupları vardır.Eğer sergilenen etkinlikte varsa yasadışı bir durum,etkinlikten sonra yargı mensupları tarafından gerekli inceleme, soruşturma yapılır.Gerekirse yargılanırlar.Son kararı da yargı verir.Her önüne gelen yargının görevine soyunursa kaos olur,keyfi yönetim sergilenmiş olur.
Çözüm nedir ?
Çözüm sanata, sanatçıya saygı gösterilmesi,özgürce çalışma ortamlarının sağlanması,eserlerini özgürce sergileme olanaklarının yaratılmasındadır.Ve bunları sağlama görevi SANSÜR heyetinde değil,DEVLETİN memurlarındadır.
Bir ülkenin gelişmişliği SANATA ve SANATÇIYA verilen değer ile ölçülür.
Son sözleri Mustafa Kemal ATATÜRK 'e bırakalım mı ?
" Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir "
" Hepiniz milletvekili olabilirsiniz,bakan olabilirsiniz,hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz,fakat SANATKÂR olamazsınız ".

Bu yazı 597 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum