Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

KİMİNE TAŞ KİMİNE TOGG

10 Mayıs 2023 - 20:12 - Güncelleme: 17 Mayıs 2023 - 12:17

Seçime kaldı 3 gün. Doğal olarak seçim çalışmaları, propagandaları yoğunlaştı.
Bu çalışmalardan biri tüm ülkede, diğeri Sinop'ta gündem oldu.
Önce Sinop'a bir bakalım; Siyasi iktidar, ülkemizin ilk yerli ve millî (!) olduğunu ilân ettiği süper lüks otomobilini Sinop'ta görücüye çıkardı. Bütün gün kent içinde ve dışında gezdirilen otomobil ayrıca hükümet binası önünde sergilendi. Güzeldi kent içindeki gezinti. Uzun zamandır göremediğimiz SÜNNET ARABASI ve KONVOYU gibiydi. Tabii ki bu arada AKP'nin de propagandası yapılmış oluyordu. Hani Erdoğan'ın bizden önce buzdolabı yoktu, çamaşır makinası yoktu, temelleri belki de Erdoğan'ın kısa pantolonla gezerken atılan üniversiteler yoktu dediği gibi, bu araba için de bizden önce arabalar yoktu bağrışları ile gezdirildi Sinop caddelerinde. Sadece bir noktaya takıldım, sayın valimizin de bu gezilere katılmasına şaşırdım. Otomobili sahiplenen AKP olduğuna göre çok şık olmadı diye  düşünüyorum.
TOGG'un üretimi için daha önce yazmış, sorularımı sıralamıştım. Yeniden yazmak istemiyorum, çünkü artık ülkemizde üretildiğine, yerli ve millî olmadığına inanıyorum.
Türkiye için neler olduğuna bakalım bir de; TAŞ'lar, ülke gündemine ne yazık ki TAŞ gibi oturdu. Beklenmiyor muydu TAŞ'lı eylem? Ben bekliyordum açıkçası. Yine de yüreğime oturdu İmamoğlu'nun taşlanması.Ve arkalarında iktidara mensup savucularının  olması daha da acıtıcı oldu. Eskiden gördüğümüz filmleri görür gibiydim. Kahramanmaraş, Malatya, Sivas, Çorum olayları geçti gözümün önünden. Ve taşlarla saldıranları savunan AKP partililer, 30-40 yıl önceki abileri gibiydiler. Alçak, hain, faşistlerdi. 
20 yılın sonunda, ülkeye verdikleri sadece zarardan, halkı mahkum ettikleri açlıktan, çocukların tacizlerinden, kadınların katledilmelerinden  sonra söyleyecek sözleri kalmayanların saldırılarıdır bunlar. Seçim araçlarına kadın adaylarının fotoğraflarını koymayan, domuz bağı ile rakip gördüklerini katleden, ancak iktidar partisinin şemsiyesine artık RESMEN girenlerin saldırılarıdır bunlar. Yani tipik FAŞİST saldırılardır bunlar.
Mitinglerdeki, televizyonlardaki konuşmalarını iyi dinleyin, iyi izleyin bunların. Ne bir projeleri, ne bir çözüm önerileri olmadığını göreceksiniz. Varsa yoksa muhalefet, Millet İttifakı, HDP, Yeşil Sol Parti ve diğer SOL ve sosyalistler. Sanki 20 yıldır bu eleştirdikleri İKTİDARLAR, kendileri MUHALEFET. Bu kadar yüzsüzlük olur yani. Pes doğrusu.
Bir PES DOĞRUSU DA bu yıl meydanlarda, televizyonlarda, sosyal medyada muhalefet yine birşey söylemiyor diyenlere. Eğer özellikle KILIÇDAROĞLU'nu anlamıyorsanız ne diyeyim ki?
Artık son günlere geldik dedik. Neredeyse tüm yurttaşlar kararlarını verdiler diye düşünüyorum.
Yine de bir hatırlatma yapmakta yarar var. Hem Sinop için, daha da önemlisi ÜLKEMİZ için. Demokratların kenti olarak bilinen Sinop'ta sahil kısımları öyle gerçekten, ya iç kısımlar? Bu seçimlerde de AKP ile CHP müthiş bir yarış içinde. Geçen yazımda rakamlarla incelemiştim. AKP 1- CHP 1 sonucu çıkıyordu. Bu yılda aynı gibi görünüyor. Ancak özellikle CHP geçen dönem oylarını korumak, hatta üzerine koymak zorunda. Adaylar açıklandığı ilk hafta kaygılanmıştım. Bir tepki, bir kızgınlık, bir kırgınlık vardı CHP'lilerde. Bu seçimde hiç olmaması gereken tepkilerdi bunlar. Bu günlerde tepkilerin azaldığını, kırgınlıkların yumuşadığını, kızgınlıkların sönümlendiğini görmek hem mutlu etti beni, hem de umutlandırdı.
Doğru birdir. Cumhurbaşkanlığı seçimini muhaliflerin desteklediği KEMAL KILIÇDAROĞLU'nun kazanması çok doğal ve kazanmaya çok yakın. Hem de fark atarak. Buna karşın CHP, TBMM'de de çoğunluğu almak ve parlamenter sisteme geçmenin yasal düzenlemelerini yapmak zorundadır. Tam bu noktada +1 milletvekiline ihtiyaç vardır. Ve Sinoplu seçmenler bu gerçekten yola çıkarak karar vermek zorundadırlar.
Ne demiştik başlıkta;
Kimine TOGG, kimine TAŞ ! 
Evet, bu ülkede bize yerli ve millî dedikleri TOGG düşmez hiçbir zaman. Ama nedense her seferinde TAŞ düşüyor kafamıza. 
Olsun, bize taş atanlara iktidar olunca gül atarız. Tabii ki suçlu ve masum oldukları kanıtlananlara. Suçlu olanlar ise cezalarını çekeceklerdir. Bağımsız mahkemelerde, özgür ve vicdanlı yargıçların kararları ile suçlu oldukları kesinleşenler.
TOGG ALAMAYIZ !
TAŞ ALMAYIZ !
AMA GÜL ALIR DAĞITIRIZ, 73 yıldır ezilen, sömürülen, insan yerine konmayan halkımıza. SON 20 YILDIR, DOĞMAMIŞ ÇOCUKLARIMIZA BIRAKILAN BORÇLARI TEMİZLEYEREK, GÜL DAĞITACAĞIZ BORÇSUZ DOĞACAK BEBELERİMİZE !
HAYDİ SANDIĞA !
HAYDİ ZAFERE !

Bu yazı 1165 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum