Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

PES DOĞRUSU!

30 Eylül 2023 - 00:33 - Güncelleme: 13 Aralık 2023 - 22:50

Ülkemizde her olaydan, her yaşanan olumsuzluklardan sonra söylenen, ancak sadece “PES DOĞRUSU” dediğimiz, arkasından yeni “PES DOĞRUSU” demek için sessizce oturup beklediğimiz günlerden geçiyoruz.

Bu durum yaklaşık 20 yıldan fazladır devam ediyor. Bir ÖLÜ TOPRAĞI serpilmiş sanki üzerimize. Ama yine de bu güzel ülkemde önemli sayıda devrimciler olduğunu düşünüyorum. Hatta olduğunu biliyorum. Güzel ülkemin % 50’si halen direnmeye çalışıyor. Pasifler ama direniyorlar. 21 yıllık siyasi iktidarın baskılarına, sessiz ve derinden ulaşmaya çalıştıkları şeriat düzenine karşı direniyorlar. Hatta buna direnç gösterenlerin sayısına bir %25’leri de dâhil etmek gerek.

20 yıl öncesinde siyasi iktidarın attığı adımlardan rahatsızlık duymaya başlayan yurttaşlarımız bugün yoksullukla, açlıkla mücadele eder hale geldi. Direniyorlar ama sokak eylemlerinde değil çöp konteynırlarında, pazar yerlerinde çöpe atılmaya hazır sebze ve meyvelerin yanında, ucuz ekmek kuyruklarında direniyorlar. Çocuklarımız, okullarında bir öğün yemek ver(e)meyen devletin tutumuna ve AÇLIĞA karşı direniyorlar. Emekliler açlık sınırı altındaki gelirleri ile ÖLÜME karşı direniyorlar. Tüm emekçiler, işçiler, memurlar, köylüler, esnaflar açlık sınırına dayanmış gelirleri ile yaşama tutunmak için direniyorlar. PES DOĞRUSU DEĞİL Mİ?

İki gün önce Yargıtay bir karar onayladı. GEZİ DAVASI ile ilgili olarak birkaç arkadaşımız AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBED’den başlayarak 18’er yıla varan cezalar aldılar.

ASLINDA BU CEZALAR HEPİMİZE VERİLDİ. GEZİ PARKI eylemlerine katılan tüm yürekli, devrimci karakter ve ruhlu yurttaşlara verildi.

Verildi verilmesine de, geçen süre içinde olumlu veya olumsuz yönde tepki koyma olmadı.

Ana muhalefetten başlayarak çoğunluk örgütler, sendikalar, dernekler, sol, sosyalist, komünist partiler üzüntülerini(!) sosyal medya üzerinden duyurdular sağ olsunlar. Sadece TİP bir yürüyüş başlattı HATAY’dan ANKARA’ya. Onlarda ağırlıklı olarak seçilmiş Milletvekillerinin de cezasının onanması ve cezaevinden çıkarılmaması adına yürüyecekler.

Ben şimdi buradan soruyorum;

*Her gündeme geldiğinde GEZİ PARKI direnişlerine, eylemlerine katıldıklarını göğüslerini kabartarak söyleyenler, yaşadıklarını birer ANI olarak çocuklarına, hatta torunlarına anlatan milyonlar NEREDESİNİZ?

*SOL, SOSYAL DEMOKRAT, SOSYALİST, KOMÜNİST olduklarını iddia eden partiler, gruplar, bireyler NEREDESİNİZ?

*Daha ne kadar susacaksınız veya sosyal medya hesaplarınızdan eleştirerek, üzüntülerinizi bildirerek geçiştireceksiniz yaşananları?

Yukarıda DİRENENLERİ anlatmaya çalıştım. Örgütsüz, darmadağın, birer birey olarak direnen milyonlarca yurttaşımızın direnişlerini!

Gezi direnişlerinde destan yazanlar neredesiniz? Artık siyasi partilerden geçti gibi önderlik yapma işi. Onlar kendi kendileri ile didişmekten fırsat bulamıyorlar ülke sorunları, yurttaşların sorunları ile ilgilenmeye.

GEZİ DİRENİŞİNİ YARATANLAR NEREDESİNİZ?

HALK ÖNDERLERİNİ ARIYOR!

FARKINDA DEĞİLSENİZ PES DOĞRUSU!

Bu yazı 2655 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum