Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

ŞAPKA DÜŞTÜ, KEL GÖRÜNDÜ!

15 Mart 2023 - 21:54

Seçimlere kaldı 60 gün. Eğer herşey  normal koşullarda giderse sorun çıkmaz ve Kılıçdaroğlu 13. Cumhurbaşkanı seçilir. Aslında Erdoğan'ın adaylığı halen tartışmalı. Eğer Anayasa hükümleri geçerli sayılacaksa 3. kez aday olamayacaktır. Yüksek Seçim Kurulu "aday olabilir" derse kurulun kendi bileceği iş. Bir gün hukuk herkese lazım olacaktır mutlaka.
Neyse, biz bunları sürece bırakalım ve ne olacağını görelim.
 
Ülkemiz bir felaket ile daha karşı karşıya kaldı. Son açıklanan rakamlara göre 14 can vermişiz sel felaketinde.Ne alt yapı var, ne üst yapı. Canımız Allaha emanet. Depremleri, selleri, orman yangınlarını, kuraklığı her defasında küresel ısınmaya bağlayarak işin içinden sıyrılmaya çalışıyor siyasi iktidar. Elbetteki küresel ısınma ile dünya bir felakete doğru sürükleniyor. Peki, sizin hiç mi suçunuz yok iktidardaki arkadaşlar. 20 yıldır ülkeyi yönetiyorsunuz, ne depremler için önlemler aldınız, ne sel baskınları için, ne de orman yangınları için. Deprem vergilerini iç ettiniz, her defasında İBAN gönderdiniz, topladıklarınızı bir yerlere transfer ettiniz, THK ve KIZILAY'ın içini boşaltınız. Ve son günlerde KAHVALTILIK istiyorsunuz sıkılmadan.
Bunlar işin bir boyutu. Bir de siyasi boyutu var ki, düşman başına. Tek adam rejimine geçerken ne demiştiniz ? " Bu ülke koalisyonlardan çok çekti " dediniz, ancak yamalı bohça gibi hükümet kurdunuz. Seçilmemişler bakan oldu, etkili ve yetkili ama SORUMSUZ. 
Şimdi yeni bir seçime gidiyoruz, yaptığınız binde bir oy oranı bile olmayan sözde siyasi partilere yönelmek oldu. İyi oldu aslında, çünkü başka yüzlerinizi de görmüş oluyoruz. Hizbullahçı yüzünüzü mesela. Hani domuz bağlarını, betona gömülen canları, hani Gaffar Okan' ları hatırlatan yüzünüzü. 
Her neyse bitiyor artık. Şunun şurasında kaldı ki. Sadece 60 gün. 14 Mayıs akşamı siyasi mefta olarak anılacaksınız. Ve tabii ki hukuk önünde, bağımsız yargı önünde hesap verecek suçlularınız.
Bir de bu taraftan, millet ittifakından yana bakalım, neler oluyor diye. İttifak içindeki sorunlar aşılmış ve ittifak dışı SOL ve HDP desteği alınmış görünüyor. Doğal olanıda bu, bugünkü koşullarda. Ancak, her zaman mutlaka bir yaramaz çocuk çıkar ve bakmışsınız oyuna çomak sokmuş olabilir. Gerçi gücü yetmez ama, "sinek küçüktür, mide bulandırır " misali keyif kaçırır. İşte bu olumlu gelişmelerin içinden bir İNCE'den MUHARREM çıkıverir yine. Çıkıverir haylaz çocuklar gibi tutturur 
" bende Cumhurbaşkanlığı isterim " diye. Yapma  Muharrem İnce başkan, pişmiş aşa su katma lütfen ve aday olmaktan çekil, eğer gerçekten ülkeyi düşünüyorsan.
Shakespeare ne demiş biliyor musun ?
" Önce hayaller ölür, sonra insanlar. "
Öldürme insanları, yeteri kadar öldük çünkü !

Bu yazı 590 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum