Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

ŞAŞKINLAR , ÇARESİZLER VE ZAVALLILAR!

27 Ekim 2022 - 14:13

Çok uzun süredir ülkemizde bir sansür uygulaması, baskılar, orantısız güç kullanmalar, gözaltılar, tutuklamalar zaten vardı. Alışmıştık 70 küsür yıldır bu sıkı yönetimlere, sıkı yönetim tarzı uygulamalara.
Bir söz vardır bizde, bilirsiniz ; " Gelen gideni aratır " deriz. Ne kadar doğru imiş. Ülkede iktidarı ele geçiren herkes kanıtladı bu sözün doğruluğunu aslında.
12 Mart, 12 Eylül dönemlerini arar mıydık hiç ?
Bunlardan daha kötüleri gelmez diyorduk. O darbeleri askerler yapmıştı. 20 yıl önce ise iktidara demokratik (!) yolla siviller geldiler (!). Ve inanın, " gelen gideni aratıyor " tezi bir kez daha resmen kanıtlandı.
Şöyle olan bitene kısa kısa bir bakalım isterseniz.
Aslında siyasi iktidarın yaptıklarına, önerilerine, yapmak istediklerine birazda tersten bakalım.Yani hedefe konanlara değil, hedefe konmayanlara, gözden kaçırılmak istenenlere de bakalım. 
1. Bu ülkede ve bugünkü siyasi iktidarın ve iradenin karşısında en çok GÜVENCEYE kimlerin ihtiyacı vardır ?
* Günümüzde siyasi iktidarın yönetiminde ve uygulamalarında GÜVENCESİ olmayanlar, tüm muhalifler, özellikle sosyal demokratlar, sosyalistler, komünistler,LGBT'liler, kadınlar ve çocuklardır. Muhaliflerin susturulmaya çalışılması, LGBT'lilerin toplum dışına itilmesi, kadın cinayetleri, çocuk istismarları, baskıların artırılması, yolun sonunun cezaevlerine kadar uzanması göstermiyor mu gerçek durumu ? Ne yasal, ne de anayasal haklar söz konusu değildir muhalifler ve diğerleri için. Nerede GÜVENCELERİ ?
2. Cumhur ittifakının ADAYI neden sadece ERDOĞAN 'dır ?
* Cumhur ittifakının adayının ERDOĞAN olduğunu BAHÇELİ  söylüyor. MHP'nin desteği ile ayakta duran AKP 'nin genel başkanının yerine BAHÇELİ neden kendisi aday olmuyor ? Erdoğan 'ın arkasında, CHP'den sonra en eski ve köklü bir siyasi partinin genel başkanı olduğunu unutup, aldığı talimatları uygulayan EMİRERİ gibi durmuyor mu ? Dalkavukluk yapmış olmuyor mu ?
3. Başörtüsü (türban) sorunun ucu aslında kimlere dokunuyor?
* Başörtüsü sorunu henüz bitmiş değildir. Ancak, nedense sadece başını kapatmak isteyenlere özgürlük (!) getirilmek isteniyor. Çünkü sürekli başörtüsünden bahsedilirken, başını kapatmak İSTEMEYENLERDEN, çarşaf, peçe, burka kullanmak istemeyenlerden hiç söz edilmiyor. Unutmayalım ki İRAN, AFGANİSTAN, ARAP ÜLKELERİ ve islami esaslarla yönetilen ülkelerde bizim tam tersimize KADINLAR   "örtünmeye " karşı mücadelelerini sürdürüyorlar.
Yani kısacası, bizim örtünmek istemeyen kadınlarımızın acilen GÜVENCEYE ihtiyaçları vardır.
4. Helâlleşme gerçekten kimlerle ve nasıl yapılmalı ?
* Ülkemizde 50'li yıllardan bu güne hep ezilen, cezalandırılan, hapsedilen, hücrelere atılan, işkence gören, asılan, kurşunlanan, faili meçhule giden ve  kaybedilenler solcular, sakat bırakılanlar, aleviler, kürtler, muhalifler, aydınlar olmuştur. Eğer gerçekten helâlleşme yapılacaksa bunlarla, bu kişilerin aileleriyle, alevilerin topluca imha edilenlerinin hayatta kalanlarıyla- ki unutmayın, bu ülkede K.MARAŞ, SİVAS,  ÇORUM gibi kentlerimizde toplu katliamlar yapılmıştı - helâlleşilmeli, DEVLET adına özür dilenerek tazminatlar ödenmelidir.
5. Demokratik kitle örgütleri yöneticilerine, gazetecilere, sendikacılara vb yapılan operasyonlar ile ne amaçlanıyor ?
* Son günlerde eylemlere müdahalelerin, gün doğmadan ev basmaların, gözaltıların, ev aramalarının, ifade özgürlüğüne vurulan darbelerin artması tesadüfi değildir. Demokratik kitle örgütlerinin başkan ve yöneticileri, gazeteciler özellikle hedeftedirler. Siyasi iktidar toplumu iyice baskı altına alıp, seçimlere kadar kendilerini güvence altına almak, sözde seçimleri kazanmak ve iktidarını sürdürmek  istiyor. Bu baskının ardından " olağanüstü hal " uygulaması bile, düşündükleri ve başvurabilecekleri yöntemlerin içindedir.
6. Sansür yasası kimleri hedefe koydu ?
* Baskılara bakarsak " SANSÜR YASASI  " nın kimleri hedefe koyduğu ortadadır. Yine muhalifler, yine ifade özgürlüklerini kullanmak isteyenler, yine ve özellikle solcular tabii ki.
7. Cumhuriyete, kazanımlarına ve değerlerine yapılan saldırı ve özellikle yapılan saygısızlık ile iktidar neyi amaçlıyor ?
* Cumhuriyete, kazanımlarına ve değerlerine açıktan saldırı başlatılması girişimleri, olayları, sorunları başka yerlere dikkat çekmenin çabasıdır. Ne yazık ki bilgisizlikten, cahillikten falan değil, aksine bilerek ve isteyerek hazırlanmış senaryonun yaşama geçirilmesindendir. Cahil bırakılan ve doğru bilgiye sahip olmayanları etkileme çabalarıdır bunlar.

Tüm soruların cevaplarını ve sorunları ne yazık ki, sessiz kalmayı tercih eden, korkan, kabullenmiş görünen çoğunluk yurttaşlar bilmektedirler.
Tüm bu soru ve cevaplardan sonra siyasi iktidarın neleri yapmak istediklerini, neleri yapmak istemediklerini vurgulamaya, hatırlatmaya çalıştım.
Ancak, benim gördüğüm bir başka şey var bu siyasi iktidarda, yöneticilerinde ve  üyelerinde;
Bana göre 20 yıl sonra gerçekten bir ŞAŞKINLIK içindeler, ÇARESİZ görünüyorlar. 
Bu şaşkınlık ve çaresizlik içinde ne kadar ZAVALLI olduklarını da çok açık belli ediyorlar.
Çünkü GİDİCİ olduklarına kendileride inanmışlar.
Ne dersiniz ? 
Sizce de öyle değil mi ?

Bu yazı 441 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum