Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

SAYIN BAŞKAN VE EKİBİNE ÖNERİLERİM!

27 Nisan 2024 - 16:47

31 MART seçimlerinde büyük bir fark ile zor olanı başaran ve koltuklarına oturan Belediye başkanı Sayın METİN GÜRBÜZ ve ekibini kutluyor, başarılar diliyorum.
Bu başarı kolay kazanılmadı. Yılların emeği, özellikle Genel Seçimler sonrası 10 aylık olağanüstü ekip çalışması, insanlara dokunulması, halkın talep ve eleştirilerin elde kalem defter ile not alınması, Sinoplulara ve Sinop’ta yaşamını sürdüren her kesim ve yaştakilere güven aşılanması sonucudur bu kazanım.
Daha öncede yazmıştım. Benim de birlikte yol yürüdüğüm METİN GÜRBÜZ’ün enerjisine yetişmek mümkün değildi. Ciddi, kararlı, ekip çalışmasına inanmış, genlerinde sendikacılık olan, halkı birinci önceliğe alışı ile de seçimlerin sadece kendisi ile kazanılacağı gerçeğine hepimizi, dolayısı ile halkı inandırmış bir önderin kazanımıdır o koltuk, O GÖREV.
Baştan şunu belirteyim. Zaman içinde bir takım önerilerimiz, hatta yol gösterişlerimiz de olacaktır doğal olarak. Zaman zaman eleştirilerimiz de. Bunlar da bizim, basının görevidir. Yanlış anlaşılmasını istemem. Sevgili Metin Başkan’ın bu konudaki hassasiyetini bildiğim ve her türlü ELEŞTİRİ VE ÖNERİLERE açık olduğunu bildiğim için de rahatım.
Fazla uzatmadan Sinop’un bir takım sorunlarını ve önerilerimi sıralayayım. Bu sorunların bir kısmını bilerek veya bilmeyerek kendimiz yaratıyoruz. Bir kısmının Metin Gürbüz’ün gündeminde olduğunu da biliyorum. Öncelikle her Sinoplu evinin, işyerinin önünü temiz tutar, sorunların çözümüne katkı sunarsa daha yaşanılır bir SİNOP’umuz olur.
 Sorunlar ve önerilerim;
*Yaya kaldırımlarının işgaline son verilmesi, cezai yaptırım uygulanması.
*Mazgal içlerine süzgeçler konularak kaba pisliğin tıkamaları önlemesi. Örneğin, şehir kulübünün önünden tersaneye kale altından geçişlerde bulunan mazgallar neredeyse tıkanma noktasına gelmiş durumda.
*Sabahattin Ali parkının görüntü ve estetiğini bozmayacak şekilde tek tip büfeler yerleştirilmesi, halkın ihtiyaçlarının karşılanmasının sağlanması. Büfelerin belediyemizce çalıştırılarak hem istihdam sağlanması, hem gelir elde edilmesi. Çalışanların tek tip kıyafetleri ile görev yapmaları.
*Belediye Kafelerin en kısa sürede kentin merkezi yerlerinde açılarak halkın ihtiyaçlarına daha ucuz erişiminin sağlanması, istihdam ve gelir artırılması, piyasanın fiyatlar anlamında dengede tutulması.
*Sık aralıklarla piyasada SAĞLIK karnelerinin kontrol edilmesi, hijyen konusunda uyarıların yapılması.
*Kütüphane-Keçibaşı arasının plaja uygun hale getirilesi, ihtiyaçların karşılanabilmesi için büfe, duş ve tuvaletlerin uygun yerlere yerleştirilmesi, böylelikle gelir artırılmasının ve istihdamın sağlanması hedeflenmesi.
*Belediyemize ait Yuvam tesislerinin yeniden yapılandırılması, halka açılması, ücretsiz girişlerin sağlanması. Konaklama ve çadır alanlarının yeniden düzenlenmesi
*Henüz isimsiz olan parkımıza bir İSİM verilmesi, iç düzeninin yapılması. Işıklandırılmaların yapılması, orta alanda bulunan fıskiyenin çalıştırılması, çimenler üzerine gelişi güzel oturulmasının engellenmesi, yeteri kadar masa ve bank yerleştirilmesi. VE PARKIN CADDEYE YAKIN YÜRÜYÜŞ YOLUNDAKİ BANKLARIN ARTIK DENİZ TARAFINA ÇEVRİLMESİ, YOLDAN GEÇENLERİN VE APARTMALARA BAKIŞLARIN ENGELLENEREK DENİZİN VE YEŞİLLİKLERİN GÖRÜLMESİNİN SAĞLANMASI.
*Parklardaki çay bahçelerinin bazılarının belli alanlarını başta dondurmacılara kiraya(!) verdikleri duyumunu aldım. Bunların denetlenmesi, çimenleri üzerine yerleşmelerinin engellenmesi, yeni alanlar gösterilerek kira gelirleri elde edilmesi.
*Seyyarların evraklarının incelenmesi, bu evrakları görünün yerlere asılmasının sağlanması, her seyyar için tek tip kıyafet uygulanmasının sağlanması, özellikle sağlık karnelerinin sık aralıklarla denetlenmesi, mümkünse seyyarlara da tek tip barakalar yapılması.
*Tüm tuvaletlerin denetlenmesi, fiyat ayarlanması yapılması. 5 TL olan ücretlerin düşürülmesi, mümkünse tüm tuvaletlerin Belediyemizce ve turnike sistemi ile çalıştırılması, sürekli temiz tutulmasının sağlanması.  
*Mümkün olduğunca erken TOKİ’den alanlarımızın devralınarak bu beladan bir an önce kurtulmanın sağlanması. Hızla ve gerekirse halk ile İMECE yapılarak alanlarımızın ve Atatürk Caddesi ile Bülent Ecevit Caddesinin yeniden düzenlenmesi, Atatürk anıtı etrafındaki çay bahçelerine yeni düzen getirilerek ve anıtın temizlik ve ışıklandırılmasının, meşalelerin tamiratının yapılması. SEZONA EN GÜZEL GÖRÜNTÜLER İLE GİRİLMESİNİN SAĞLANMASI.
*VE SON OLARAK, TOKİ’nin Belediye Başkanlığımıza KASIM 2023 VE OCAK 2024 aylarında yaptığı yazılı müracaatların sonuçlandırılması. Bu belgelerde talep edilen, TOKİ’ye ait olan ve yıkılarak yeşil alan olması gereken Melia Kasım Oteli alanındaki yapıların Belediyemiz tarafından YIKILMASIDIR. Zamanında izin verip göz yumanların bugün yaptıkları “tavşana kaç, tazıya tut” davranışından başka bir şey değildir. Bu sorun ile birlikte alana ruhsatsız yapılan MİNYATÜR(!) CAMİ ve park girişine hiç yakışmayan tuvaletin durumun da gözden geçirilmesi gerekir. Sinopluların çoğunluğunun hiç onaylamadığı, projelerde olmayan bu tip yapılar için gereğinin yapılması artık bir zorunluluktur.
Sevgili Başkanımızın önerilerimizi dikkate alacağından kuşkumuz yok. Kendisinin de benzer konularla ilgili projelerinin olduğunu biliyorum. Kendisine ve ekibine tekrar başarılar diliyorum.
VE SON BİR HATIRLATMA SİNOPLULARA, EMEKÇİLERE, EMEKLİLERE;
1 MAYIS İŞÇİ SINIFININ BİRLİK, MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNÜNDE SİNOP’ta ALANLARDA BULUŞUYORUZ. DAHA SÖYLENECEK SÖZÜMÜZÜN BİTMEDİĞİNİ SİYASİ İKTİDARA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE HAYKIRALIM!
Sağlıkla kalın.
    

 

Bu yazı 442 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum