Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

SİNOP'A KIYMAYIN EFENDİLER ! NATO-CAMİ-MARİNA

02 Mart 2022 - 19:44

SİNOP'A KIYMAYIN EFENDİLER !
NATO-CAMİ-MARİNA
Diyeceksiniz ki ne alâka!
Nato ile caminin, cami ile yat limanının ve tüm bunların SİNOP ile ne ilgisi var ?
Bunlar OLMAZ denilen projelerin sadece bir kısmı. Ancak Sinop için can alıcı projeler. Aslında resmi projelerde olmayan veya GİZLİ tutulan projeler. Parça parça ortaya çıkarılan, halka alıştıra alıştıra uygulamaya konulan projeler.
Şimdi bu üç projeyi biraz irdeleyelim ;
* NATO ; Bilindiği üzere ABD uzun zamandır Karadenizi batıdan ve doğudan çeviriyordu.Rusya'nın güneyinden Ukrayna'yı kullanarak savaş çıkmasına bile neden oldu.Ülkemizden ise Karadeniz’i çevirme ve bir ABD gölü haline getirme gayreti de devam ediyor. Zaten bir zamanlar Sinop'ta konuşlandırılan, daha,
sonra kapatılan, son günlerde NATO ile anılan eski RADAR'ın tekrar Sinop'ta açılmasından söz ediyorum. Füze deneme sahası olarak askeri alanın Sinop'un tepesi ve çevresi için genişletme çalışmaları olduğunu duyuyoruz. Ülkemizde şeffaflık ve halka bilgi aktarımı olmadığı için YETKİLİ ve ETKİLİ kişiler de sessiz kalınca her şey olup bittikten sonra haberimiz oluyor. Buradan yetkililere bir kez daha sesleniyoruz;
Sinop'u açık hedef tahtası haline getirip bombaların üzerine oturtmayın. Sığınak bile olmayan, nerede toplanılacağı dahi belirlenmemiş kentimiz bunu hakketmiyor.
SİNOP'A KIYMAYIN EFENDİLER !
* CAMİ ; Birçok kişi tarafından OLMAZ denilen, YAPILAMAZ denilen, bunu da YAPMAZLAR denilen bir proje hayata geçecekmiş gibi görünüyor. En yetkili kişi tarafından açıklandığı söylenen ve Gazi caddesinde yapımına başlanan MESCİT'in iptal edilerek yıkılan otelin yerine ahşap 200 kişilik minyatur(!) CAMİ yapılacağı kararı alındığıdır. Sinop'ta yaklaşık her 100 mt. bir caminin bulunduğu, kentimizde halkın sahil boyu nefes aldığı, oturup bir bardak çay içtiği, eğlendiği bir alana yeni bir caminin yapılması sadece iktidarın iki OY fazla alma hesabından başka bir şey değildir. Uğur Mumcu meydanının denizle buluştuğu, meydandan baktığında denizin görüldüğü bir alanı kapatmak halka yapılacak en büyük kötülüktür. Ayrıca otel yıkıldığı taktirde YEŞİL ALAN olarak tescillenen arazinin "ben yaparım, hukuk sonradan gelir " anlayışıyla yapılması yine yasalara, hukuka ihanettir. Yapmayın efendiler.
SİNOP'A KIYMAYIN EFENDİLER !
* YAT LİMANI ;Uzun zamandır gündemde olan, zaman zaman tartışılan ve aslında yapımında çok geç kalınmış YAT LİMANI Sinop için bir gerekliliktir. Son günler de yine gündeme alındığı söylenen yat limanı için AKLİMAN ve HAMSAROZ 'un adı geçmektedir.
HAMSAROZ bir dünya mirası olduğundan başka bir şekilde projelendirmeyi, bir yat limanına dönüştürmeyi kimse aklından dahi geçirmesin. AKLİMAN ise aslında doğal bir yat limanı olabilecek özelliklere sahip bir koydur. Ancak bu alanda uygulanacak proje için olmazsa olmaz kurallar konulmalıdır. Bir tek ağaç kesmeden, bir karış beton dökmeden, karada hizmet bina ve müştemilâtları yapılırken doğasına uygun olarak yapılmalıdır. Halka açık tutulmalı, Sinop Belediye Başkanlığı projede hissedar olmalı, yönetim ve denetimde söz sahibi olarak Sinop'un haklarını korumalıdır.
Eğer gerek Akliman'da gerekse bir başka alanda yapılacak yay limanı için bu kurallar koymayacak ise bu projeyi rafa kaldırın.
SİNOP'A KIYMAYIN EFENDİLER !
İktidar mensuplarına ne kadar seslensekte duymayacaklarını,
dinlemeyeceklerini biliyoruz.O halde biz de muhalefete, kent halkına, sivil toplum örgütlerine ve DEVLETİN memurlarına sesimizi duyuralım ;
İmarı olmayan, yasalara aykırı yapılan, resmî olarak KAÇAK nitelikte yapılan veya yapılmakta olan projelere, yapılara,
doğaya zarar veren yatırımlara, SİNOP 'u açık hedef yapan, bombaların üzerine oturtan askerî projelere İZİN VERMEYİN.
Tarihimiz, kültürümüz,
doğa alanlarımız ellerimizden bir kez alındığında bir daha geri gelmiyor. Bu değerler bizlere bırakılan emanetlerdir. Telafisi mümkün olmayan hatalar yapma lüksümüz yoktur.
Bizler bu kentte yaşamaktan mutluyuz. Kimsenin yaşam tarzımıza karışmasına, çocuklarımızın geleceklerine şekil vermelerine İZİN VERMEYİZ.
Bu kentte yaşayan, demokrat, yurtsever, ilerici, cumhuriyetçi yurttaşlar, savaşı değil barışı savunanlar, diktatörlüğü değil demokrasiyi isteyenler SESLERİNİ çıkarmak zorundadırlar.
" SİNOP'A KIYDIRMAYIN EFENDİLER "
 

Bu yazı 1127 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum