Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

SİNOP BU GÖRÜNTÜLERİ HAK EDİYOR !

11 Mayıs 2022 - 17:38

Karadeniz'in incisi olarak tanıttığımız SİNOP 6 aydır tam bir şantiye görünümünde. Tam bir işkenceye dönüştü MİLLET BAHÇESİ,MİLLET KIRAATHANESİ,KENT MEYDANI projeleri. Kimin ne yaptığı belli değil.Bir bakıyorsunuz hafriyat bir yere taşınıyor,diğer gün başka bir yere.Ağaç kökleri dışarıda,beton kafalar su ve hava alacak boşluk bile bırakmıyorlar.Sanki kasten yok etmek istiyorlar.Bir karmaşadır gidiyor. Plansız,programsız,
sabah kalktığında ne yapacağına karar veren uygulayıcıların elinde oyuncak olmuşuz,haberimiz yok.
Kışın çamurdan geçemedik,şimdi de toz topraktan.Günlük sulama bile yapılmadan çalışmalar devam ediyor.Ne çevredeki dükkanlar kaldı,ne de evler.Hijyen hak getire.O toz toprak içinde gıda maddeleri satılıyor.
Peki ne olacak bu gidişle ? Kış bitti,yaz geliyor,sezon açılacak. Bayramı bile bu şekilde geçirmişken sezondan hiç umut yok demektir. Bayram için gelenler hayretler ve pişmanlık içinde döndüler evlerine.
Halkın tek nefes alacağı,oturup bir bardak çay içeceği çay bahçeleri bile yok artık.Hatta Tersane Camiinden Barış Manço parkına kadar bir TUVALET bile yok.Artık gelenler âşıklarda birer ağaç altını kullanırlar.
Ya seyyar satıcılar ?Daha şimdiden iki masa,dört sandalye ve seyyar çay ocağını sahile atanlar var.Her köşeye mısırcı, oyuncakçı,patatesçi vb. yerleşiyor. Temizlik nasıl,hijyen nasıl soran var mı ? Haksız kazanç elde eden bu seyyar satıcılara kimse garibanlar diye hoşgörü ile bakamaz. Vergi vermezler,kira vermezler,elektrik su parası vermezler. Sağlık karneleri, çalışma ruhsatları yoktur.Ne güzel bir düzen değil mi ? Aynı şeyler otoparklar için de geçerli kentimde.
Dertler çok Sinop'ta.Bu yaz daha da zor geçecek.Zaten ekonomi dibe vurmuş ülkemde.Sinop'a gelecek olanlar arabalarında yatıp,evden getirdiklerini yiyecekler.Alacakları sadece ekmek ve su olabilir ancak.
Peki SİNOP bütün bunları hak ediyor mu ?Sinoplu hak ediyor mu ?
Bence hak ediyoruz. Hem de fazlası ile. Gözümüze sokulan rezillikleri görmezden geliyor,ses çıkarmıyoruz.Suskun kalmak kabul etmektir.
Bakın daha dün üç ayrı noktada üç basın açıklaması yapıldı. Yapıldı da kaç kişi katıldı ? Kaç kişi sahip çıktı ? Kaç kişi suç duyurusunda bulundu ? 15 -20 kişi ile olmuyor bu işler.
Ada otel ve karakum tesislerinin adrese teslim edilmesine,kent meydanı projesine ve Seyyit Bilal öğrenci yurdunun fahiş fiyattan devlete satılmasına itiraz eden Anamuhalefet partisi CHP ve Emek,Barış ve Demokrasi Platformu'nun üyelerinin bile eyleme katılmamaları düşündürücüdür.
Üzerinde ölü toprağı olan toplumlar köle gibi yönetilmeye mahkumdurlar.
Demokrat (!) Sinop'tan ve Sinopludan beklenen bu değildir. Sinop ve Sinoplu eskiden böyle değildi.
Sinop mu değişti, SİNOPLU MU ?
*Ne ara kaybettik değerlerimizi ?
*Ne ara unuttuk yurttaşlık haklarımızı ?
*Ne ara gözlerimizi kapadık yolsuzluklara,  talana,yalana ?
YAZIK !
ÇOK YAZIK !

Bu yazı 720 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum