Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

SİNOP CHP'de ADAY OLMAK!

16 Aralık 2023 - 19:18 - Güncelleme: 21 Aralık 2023 - 16:07

31 MART 2024 yerel seçimlerine 4 buçuk aylık bir süre kaldı. Siyasi partiler aday belirleme çalışmalarını çeşitli yöntemler ile sürdürüyorlar. 

Sinop halkı, kendilerine en yakın siyasi partilerin adaylarını merakla beklemekte. İktidarda olan AKP ve MHP ortak adaylarını AKP adayı üzerinde anlaşarak açıklayacaklar. Cumhur ittifakı tümüyle bu aday üzerinde yoğunlaşacaktır. AKP, Sinop Belediye Başkanı, Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyelerini son açıklanan takvime göre 5 OCAK 2024 tarihinde kamuoyu ile paylaşacaktır. AKP’de başvuru yapan aday adayları için-her zaman olduğu gibi-son kararı AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecektir. AKP seçmeni bu nedenle, “her şeyin doğrusunu ERDOĞAN bilir” düşüncesi ile çok fazla heyecan duymamaktadır.

CHP’de ise aday bolluğu yaşanıyor. Bu durum CHP üyelerinde farklı bir heyecan, farklı bir umut yaratmış. Belediye Başkanlığı için 7 Aday Adayı, Belediye Meclisi için 34 Aday Adayı, İl Genel Meclisi için 7 Aday Adayı heyecanlı, düzeyli, saygılı bir yarış içindeler.

CHP İl ve İlçe Başkanlıklarını kutlamak gerek. Çünkü sözlerinin arkasında kararlı bir şekilde durdular. TEMAYÜL YOKLAMASI ile yani parti içinde tüm üyelerin katılımını sağlayarak yapılacak ön seçimle SANDIK ’tan çıkacak adayları belirleyecekler.

CHP Sinop örgütü “SÖZ, YETKİ, KARAR CHP üyesinin”demiştir.

Temayül yoklamasının önümüzdeki hafta sonu yani 24 ARALIK 2023 tarihinde yapılması beklenmektedir. Kararı alacak olan yetkili CHP organı PARTİ MECLİSİ olduğundan kararın bu hafta başlarında açıklanması bekleniyor.

CHP, diğer siyasi partilerden olan farkını bu kez yine göstermeye hazırlanıyor. 

CHP 17 ARALIK 2023 PAZAR günü saat 15.oo’ de aday adaylarını partililerle tanıştırmak için Sinop ATATÜRK Spor Salonunda “ADAY TANITIM” toplantısı düzenledi.

7 Belediye Başkan Aday adayı, 34 Belediye Meclisi Aday Adayı ve 7 İl Genel Meclisi Aday Adayı CHP Üyeleri ile buluşup, kendilerine tanınan eşit süreler içinde kendilerini tanıtacaklar ve destek isteyecekler.

Bu kez baktığımızda, CHP vitrininde gençleşme görüyoruz. Gerek Belediye Başkan Aday Adayları olsun, gerek Belediye ve İl Genel Meclisleri Aday Adayları arasında çoğunlukta gençler görülüyor. Özellikle Belediye Meclis Üyelikleri için genç kadın ve erkek aday adaylarının olması hem sevindirici, hem de umut vericidir.

Tüm aday adaylarına başarılar diliyorum. Hak edenin seçilmesi, bir takım tutar gibi, dost, arkadaş, hısım, akraba gibi tercihler yapılmaması en büyük dileğim.

Ben CHP üyelerinin sağduyusuna inanıyor, aday adaylarını tanıtım toplantısında dikkatlice dinleyeceğine, toplantının CHP örgütüne yakışır şekilde bitirileceğine inanıyorum.

Tüm Aday Adaylarının bu yürüyüşte ayaklarına taş değmesin.

 

Tüm üyeler 17 Aralık 2023 Pazar günü Sinop ATATÜRK Spor salonunda olsunlar ve sorumluluklarını sağlıklı yerine getirebilmek için Aday Adaylarını dikkatlice dinlesinler ve izlesinler.

Unutmayalım, önümüzdeki 5 yılı seçeceğimiz bu adaylara teslim edeceğiz. Ve onlardan SİNOP’ un çıkarları için çalışmalarını isteyeceğiz. Sağlıklı ve doğru seçimleri yapabilmemiz için önce Aday adaylarını tanıyacağız, daha sonra onların arasından seçim yapacağız.

SİNOP’ UN ANAHTARI EHİL ELLERDE OLMALI.

Sağlıcakla kalın.  

Bu yazı 2346 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum