Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

SİNOP CHP 'nin METİN GÜRBÜZ 'ü VAR!

06 Ocak 2024 - 18:25

Kentimizde CHP, Belediye Başkan adayını temayül yoklaması (örgüt içi ön seçim) ile 24 ARALIK tarihinde belirledi. 7 aday adayın yarıştığı seçimler sonucu METİN GÜRBÜZ en yakın arkadaşımıza 198 oy fark atarak ve toplam oyların % 45 ‘ini alarak Belediye Başkan Adayı oldu. Kendisini kutluyor ve başarılar diliyorum.

Kimdir METİN GÜRBÜZ? Bugün kendisini biraz yakından tanıyalım; 

1967 yılında SİNOP ’ta doğan, ilk, orta ve lise eğitimini SİNOP ‘ta, yükseköğrenimini İstanbul Üniversitesinde tamamlayarak yine kendi kentine hizmet için Sinop ‘a dönen, Sinop DSİ Şube Müdürlüğünde 32 yıllık kamu hizmetinin 28 yılını idareci/amir olarak geçiren, Sinop  ‘un köklü ve tanınmış ailesinden olan bir arkadaşımız, yoldaşımızdır. Evli ve 2 çocuk babası olup son derece mütevazı ve düzgün bir aile yaşamı vardır.

Neredeyse tüm Sinoplular, kentlisi ve köylüsü kendisiniaslında yakından tanımaktadır. Ben sadece tanımayanlar için kısa bir giriş yaptım. 

METİN GÜRBÜZ, benim bildiğim yaklaşık 30 yıldır sosyal yaşamın tam içinde olan, ÇYDD, ADD, Sinop Kültür ve Turizm Derneği, TEMA, Sinop ATAEVİ Derneği, Sinop Trabzonlular Eğitim, Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, ÇEVRE DOSTLARI DERNEĞİ, SİNOP NÜKLEER KARŞITI PLATFORM DERNEĞİ üyeliklerinin yanında, KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKALARI KONFEDERASYONU SİNOP İL TEMSİCİLİĞİ/DÖNEM SÖZCÜLÜĞÜ ve KESKE ‘e bağlı Enerji, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) üyeliği, Yönetim Kurulu Üyeliği, İşyeri ve İl Temsilciliği görevlerinde bulunmuştur. Görüldüğü gibi bir koltuğa dokuz karpuz sığdıran, mücadeleci, kararlı, bilinçli, birikimli ve doğal olarak MUHALİF bir duruşu/yapısı vardır ve yaşamı boyunca bu duruşunu hiç bozmadan, sırtında MEMUR GÖMLEĞİ ile mücadelesini HAK, HUKUK, ADALET için, HALK için sürdürmüştür, sürdürmektedir.

Sinop Belediye Başkanlığı için bu üçüncü aday adaylığı başvurusu olup, hiç başka bir şey talep etmeden sadece Sinoplulara Başkan olarak hizmet etmeyi düşünmüş, sonunda CHP Belediye Başkan Adayı olarak Sinopluların huzuruna çıkmıştır. 10 yıldır fiilen sürdürdüğü çalışmalarını son seçimlerden itibaren, 6 aydır yoğunlaştırmış, Sinop ‘ta gitmediği mahalle, girmediği sokak, çalmadığı kapı kalmayacak şekilde usanmadan, yorulmadan çalışmasına devam etmiştir. Tüm çalışmalarında yanında olduğum için nasıl emek verdiğinin tanığıyım.

24 ARALIK 2023 tarihinde adaylığı kesinleştiğinde yine çalışmalarına ara vermemiş, 25 ARALIK sabahından itibaren alışık olduğu, her noktasını bildiği sokaklara yine dönmüştür. 

Ve geçen haftadan itibaren CHP Sinop İl ve İlçe Başkan ve yöneticileri, Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve CHP Üyeleri ile birlikte 31 MART ‘ta, yine CHP ‘li olan Başkanımız Sevgili Barış Ayhan‘dan CHP bayrağını devralmak için seçim startını vermişlerdir.

Sevgili METİN GÜRBÜZ ve ekibinin projelerinden söz etmek isterdim. Ancak Sinoplular ile yani sizlerle yakın temas içinde olduğu, sizlere dokunduğu için proje kitapçık ve broşürlerini alacak/okuyacak ve kendisini seçtiğiniz takdirde, kendi verdiği SÖZ GEREĞİ her üç ayda bir yapacağı HALK TOPLANTILARINDA hesap sorabilecek, eleştirebileceksiniz. 

“Hep böyle derler, yapmazlar” dediğinizi duyar gibiyim. Benim tanıdığım, birlikte yıllardır aynı safta mücadele verdiğim METİN GÜRBÜZ her zaman verdiği sözün arkasında durmuş, ne söyledi ise yapmıştır. Ola ki, sözünde durmaz ise, kendisine görev verenler tarafından yine görevden alınacağını çok iyi bilir. 

BU ANDAN İTİBAREN BİZLERE DÜŞEN GÖREV, 31 MART ‘TA SANDIĞA GİDİP HİLAFETE, HALİFELİĞE, ŞERİATA, FAŞİZME, EMPERYALİZME, TEK ADAM REJİMİNE KARŞI BİRLEŞMEK, YURTTAŞLIK HAKKIMIZI SANDIKTA KULLANMAK VE SEÇİMİMİZİ DEMOKRASİDEN, CUMHURİYETTEN YANA, ÇOCUKLARIMIZIN, TORUNLARIMIZIN AYDINLIK GELECEKLERİ İÇİN YAPMAKTIR.

NE DEMİŞTİK YAZIMIZIN BAŞLIĞINDA? 

“SİNOP CHP ‘NİN METİN GÜRBÜZ ‘Ü VAR!”

EVET, SEVGİLİ METİN BAŞKAN, YOLUN AÇIK OLSUN, AYAĞINA TAŞ DEĞMESİN!

SEN SİNOPLULARA GÜVENİYORSUN, GÖRDÜĞÜM KADARI İLE SİNOPLULARDA SANA!

HALKÇI, TOPLUMCU, KATILIMCI BELEDİYECİLİĞİ BİRLİKTE YAŞAMA GEÇİRELİM!

Bu yazı 880 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum