Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

SİNOP - CHP - SEÇİMLER

29 Mart 2023 - 20:13

“ Zamandır, ömürden giden.

Değerini bilmeden.

Pişmanlıklardır kahreden.

Yaşamak, hemen şimdi.

 

Acı: yılların tortusu.

Beklemek, ömür törpüsü.

Geçtiğin, sırat köprüsü.

Yaşamak, hemen şimdi. “

 

Hemşehrimiz Tekstil tasarımcısı, ressam, fotoğraf sanatçısı, “TABLO HALILAR”ıyla tanıdığımız, aynı zamanda şair, sevgili dostum Eyüp Büyükbostancı’nın Alternatif Yayıncılıktan çıkan “SIRASI MI ŞİMDİ SENSİZ OLMANIN” şiir kitabından “YAŞAMAK HEMEN ŞİMDİ” şiirinin son iki kıtasıdır yukarıdaki dizeler. Ne güzel anlatmış yaşamanın önemini. Değerini bilerek, pişmanlık duymadan yaşamanın.

 

Bir son virajdayız ülke olarak. Varla yok arasında bir sırat köprüsüdür 14 MAYIS günü geçeceğimiz. Bunun bilincinde miyiz ve eğer bilincinde isek doğru tercihler yapıyor muyuz? 14 MAYIS akşamı göreceğiz sonucu. 

Her siyasi parti gerek ülke çapında Genel Merkezleri ile gerekse illerde İl ve İlçe yönetimleri ile hazırlanıyorlar seçime. Bizim için öncelik tabii ki Sinop ve alınacak sonuçlar. 20 yıllık AKP iktidarı sonunda ülkenin ve kentimizin geldiği nokta ortada. Yolsuzluk, yoksulluk, enflasyon, hazinenin hortumlanması, siyaset-mafya ilişkileri, “itibardan tasarruf olmaz” diyenlerin ülkemizi dünyada tam anlamıyla itibarsızlaştırması, dilenciye dönüşmemiz vs.

Bu durumda herkesin bildiği gibi ana muhalefet partisi CHP’ ye büyük görevler ve sorumluluklar düşüyor. Ve Sinop ii ve ilçe örgütlerine de doğal olarak. Sinop CHP örgütü ve CHP üyelerinde artık ÖN SEÇİMLER içselleştirilmiş ve vazgeçilmez olmuştur. CHP’ ye de bu yakışıyor zaten. Aday adaylarının ADAYLIKLARININ belirlenmesinde en demokratik yöntem tüm ÜYELERİN katılımı ile yapılacak ÖN SEÇİMDİR. Ve Sinop’ ta İl ve İlçeler ön seçim yapılması konusunda söz vermişler, deklere etmişlerdir. 

Ancak, öğrendiğim kadar bu kez Genel Merkez tarafından bir eğilim yoklaması yapılacağı, yönteminin de “seçilmişler” e sorularak gerçekleştirileceği şeklindedir. Bu eğilim yoklamasını yapmak üzere bugün, yani 30 Mart günü görevlendirilmiş 3 milletvekili Sinop’ta olacaklarıdır. Aynı gün içinde işlerini bitirecekler ve döneceklerdir.

Öncelikle şunu söylemem gerekirse, hiç de doğru olmayan bir yöntem olup CHP’ ye yakışmamıştır. AKP’nin ve diğer partilerin üyeleri nezdinde, elektronik ortamda eğilim yoklamalarını yapmış olmaları bile, CHP’ye üyeleri tarafından eleştiri konusu olmuştur haklı olarak. 

Peki, sadece “seçilmişler” tarafından yapılacak olan bu eğilim yoklaması sağlıklı sonuçlar verecek mi acaba? Ben kaygılıyım aslında. 7 aday adayı var Sinop’ta. Üye sayısı ile “seçilmişler” in sayısı orantılı mıdır? Binlerle ifade edenlerin sayısını yüzlere indirirseniz, yıllardır örgüt içinde çalışanlar ile hiç çalışmamış olanları aynı kefeye koyup değerlendirirseniz sonuç Sinop halkının istediği ve işaret ettiği sonuçları alamazsınız. Açık konuşmak gerekirse, çok zorlu geçecek bu seçimde hem Cumhurbaşkanlığını, hem de meclis çoğunluğu için milletvekilliğini alabilmek için CHP üyelerini küstürmemek, adil bir eğilim yoklamasında tüm aday adaylarına eşit mesafede yaklaşmak gerekir. Ve çok daha da önemlisi, görüş bildiren “seçilmiş” lerin hukuka, vicdanlarına, aday adaylarının yetenek ve liyakatlarına, duruşlarına, projelerine bakarak kararlarını bildirmeleridir. Eskisi gibi arkadaş, dost, akraba vb. nedenlerle görüş bildirmemeleri gerekir. Sonuçta aday adaylıkları adaylığa dönüşen ve sıralamaya giren arkadaşlarımız için CHP üyeleri ve Sinop halkı, ilçelerdeki yurttaşlar GÖNÜL RAHATLIĞI içinde sandık başına gitmelidirler.     

Şairin dediği gibi,” YAŞAMAK, HEMEN ŞİMDİ” diyebiliyorsak eğer, sonradan pişmanlık duymak istemiyorsak eğer, HAK, HUKUK, ADALET istiyorsak eğer, önce kendimiz DEMOKRAT olmalı, kendi içimizde adaleti sağlamalıyız.

HAKSIZ MIYIM? YANILIYOR MUYUM?

Bu yazı 707 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum