Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

SİNOP 'lu NE DÜŞÜNÜYOR, NE DİYOR?

27 Ocak 2022 - 08:17

Birkaç gün önce SİNOP 'a sordum ;
* Eeee,anlat bakalım, nasılsın,gelişmeler seni memnun ediyor mu ?Sıkıntıların azalıyor mu biraz ?
Cevap çok net ;
* Bana neden söz ediyorsun ? Yılların yorgunluğu var üzerimde.Eskiden güzel şeyler de yapılıyordu,ama çok kötü,hoyrat,kaba ve acımasız davrananlarda oldu bana.Tarihimi,
kültürümü hiçe saydılar.Özellikle 12 Eylül sonrası beni bitirdiler,sizden önceki neslin bazı çıkar grupları.Neler yaptılar?
Kenti batı yönüne taşıyacak çözümler arayacaklarına ADA 'yı imara açarak bitirdiler.
Nüfus yoğunluğunu çarpık kentleşme ile ADA'ya taşıdılar.Son yıllarda biraz uyandınız.Tarihim,
kültürüm aklınıza geldi.Yeraltı ve yerüstü eserlere değer verenleriniz mücadeleye katıldı. Ancak yine azınlıkta kaldılar.RANT sağlayıcılar girdi yine devreye.İktidar gücü ile  
"Ben güçlüyüm, yaparım" diyerek altımı üstüme getirdiniz. İnatla da halen devam ediyorsunuz.
Hem neden bana soruyorsun? 
SİNOP 'lulara sorsana.Ne düşünüyorlar,ne yapıyorlar ? Uyuyanlar ne zaman uyanacak, ellerini taşın altına sokup sorumluluk alacaklar mı?
Doğru söylüyordu SİNOP. Sinop'lu ile konuşmak gerekiyordu.Ve bende sordum SİNOP' luya ;
* EN MUTLU KENTTE MUTLU MUSUNUZ GERÇEKTEN ?
Çoğunluk mutlu değilmiş aslında. Dediler ki ;
* Nasıl mutlu olalım ki. Ekonomi batık, şehir şantiye sahası,kimse eleştirileri üzerine almıyor,bildiğini okuyor.Neredeyse sahipsiz bir kent olduk.Plansız, projesiz ve de bu ekonomik kriz ortamında tamamen gereksiz yatırımlar yapılıyor.Sadece kaleleri ortaya çıkaracağız derken ortalığı tamamen berbat ettiler.Ha çay bahçesi,ha halk bahçesi,ha MİLLET BAHÇESİ- KIRAATHANESİ. Ne fark eder ki ? 100 milyon ₺.lik yatırıma yazık değil mi ?Çocuklarımız,
gençlerimiz işsiz. 
Harçlıksız geziyorlar sokaklarda.Fabrika yok,istihdam yok. Aslında var olan sanayiciler bile çalıştıramıyorlar fabrikalarını ya doğalgaz, ya elektrik yokluğundan.Yani işimiz berbat,sonumuz hiç iyi değil.
* Peki ne yapmalı?
* Öncelikle iktidar partisinin Sinop temsilcileri şapkalarını önlerine koyup gerçekleri kabul etmeleri gerekir.Kime hizmet ediyorlar,kimler kazançlı çıkıyor? 
"Herşeyi biz biliriz, yaparız "sarmalından kurtulmaları,
demokrasiyi,
cumhuriyeti içlerine sindirmeleri gerekir. Muhalefeti de dinleyip birlikte çözüm üretmeleri,asgari müşterekte birleşerek çıkar gruplarını engellemeleri gerekir.
Sinop yerel yönetiminde iktidar olan CHP'nin de bir bütünlük,birliktelik içinde halka ulaşması, sorunlarını dinlemeleri, özellikle Demokratik Kitle Örgütlerinin önerilerini ciddiye almaları gerekir.Kendi iç sorunlarını acilen çözmelerini ve kente sahip çıkmalarını bekliyoruz.Kent konseyinin artık daha aktif çalışmalarını istiyoruz.Kentin önderlere ihtiyacı var.Güven veren,sözü dinlenen,mantığa,
bilime önem veren önderlere.Halkı örgütleyebilecek,
kollektif çalışmaya katabilecek âkil kişilere ihtiyaç var.
* Peki sizler neden işin içinde değilsiniz?Neden bir önder bekliyorsunuz?Siz gençliğinizde böyle değildiniz.
* Yaşlandık artık.Sinop YAŞLI bir kent.Emekli kentiyiz.Gücümüz yetmiyor.Galiba gençliğimizde yaşadıklarımızı tekrar yaşamak istemiyoruz. Korkmuyoruz ancak çekiniyoruz galiba.
Diyorum ki ;
* Aslında yapabileceğiniz çok şey var.En azından tartışmalara katılabilir, Demokratik Kitle Örgütlerinin basın açıklamalarına destek verebilirsiniz.Sorumlu ve yetkilileri uyarabilirsiniz.Emekli örgütleri,sendikaları, dernekleri var.Üye olabilirsiniz.Sadece kendiniz için değil çocuklarınız için, torunlarınız için.Sizi örnek alan çocuklarınız, torunlarınız,diğerleri esnafı,işçisi,memuru,
işsizi,çiftçisi kente sahip çıkmaya çalışmazlar mı?
* Evet,haklısın.Böyle giderse bugünleri de arayacağımız çok belli.Her geçen gün yaşam daha da zorlaşıyor.Tüm kentin birbirine inanması, güvenmesi gerekir. Kentin çıkarcı gruplardan,çarpık yapılaşmadan,tarihine,kültürüne sahip çıkarak," ben iktidarım, yaparım" anlayışındaki dayatmacılardan kurtulması gerekir. Gerçekten uyanmamız, korkularımızdan arınmamız,EYLEM TEMBELLİĞİNDEN kurtulmamız lâzım. 
İşte SİNOP 'lu bunları söylüyor.Artık işin ciddiyetinin farkındalar.
Tüm SİNOP ' luları birlik olmaya çağırıyorlar.
Belki bir kurtarıcı,bir önder bekliyorlar.
Haklı da olabilirler. Ancak gerçek kurtarıcının, önderliğin kendileri olduklarını, örgütlü bir şekilde,
HEP BİRLİKTE KURTULUŞUN MÜMKÜN OLDUĞUNA inanmaları gerekir.
Ben umutluyum. Sinop'luyu her ne kadar eleştirsekte içlerindeki yurtseverlik ateşi ile birşeyler yapacaklarına,ellerini taşın altına sokacaklarına, kentlerine sahip çıkacaklarına inanıyorum.
Pazara kadar sağlıkla kalın.

Bu yazı 643 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum