Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

SİNOP 'ta 1 MAYIS ! VE YAĞMAYA " DUR " DEMEK !

01 Mayıs 2022 - 00:28

Bugün 1 MAYIS...!
Birlik,mücadele ve dayanışma günü KUTLU OLSUN...!
Kutlu olsun da,sadece  " kutlu " olsun demekle olmuyor,kutlan(a)mıyor.Eğer geçmiş 1Mayıs'ta taleplerinizin takipçisi olup kazanım sağlamış iseniz kutlarsınız.Bu yıl ki taleplerinizi daha gür ve kararlı haykırırsanız ve talepleriniz gerçekleşir ise gelecek yılın 1 MAYIS 'ında kutlarsınız.
1 MAYIS günü alanlara PİKNİK yapacak gibi gidilmez.Uzun zamandır görüşmediğiniz yoldaşlarınızla HASRET gidermek için de gidilmez.Kaldırım kenarlarına,etraftaki kafelerde oturarak da kutlanmaz. 
1 MAYIS alanında kararlı görünmek, öfkenizi belirtmek, sloganlarınızı en tepedekilere duyurmak için tüm gücünüzle haykırmak zorundasınız.
Bunları neden yazıyorum ? Gerek 1 MAYIS 'larda,gerekse diğer mitinglerde gördüklerim içimi acıttığı için.Bir tek örnek vereceğim size ;
1999 yılında Ankara'da Kızılay meydanına dört koldan giriş yapan 500 bin emekçi SOSYAL GÜVENLİK yasasını protesto edeceklerdi. Ancak daha tüm kortejler alana dahi girmemişken sarı sendika ağaları tarafından eylem bir saat içinde bitirildi. Çünkü ne bir coşku,ne bir kararlılık,ne bir öfke,sorunu da ne bir sahiplenme vardı emekçilerde.Kimi Güven parkın havuzunun kenarında ayaklarını serinletiyor, kimi kaldırım kenarında uyukluyor, kimi alışverişe dalmış, çoğunluk hasret gidermek için birbirlerine sarılıyordu.
Sonuç ; 1999 'da yürürlüğe giren yasayı önlemedikleri için tam 23 yıldır EYT'liler mücadele ediyor,tüm çalışanlar ellerinden alınan hakları için kavga veriyorlar.
TAM 23 YILDIR sürüyor mücadele.
Bugün SİNOP için 1 MAYIS 'ın anlamı çok daha önemli,çok daha farklı.Çünkü SİNOP tam bir yağmanın sürdürüldüğü sahipsiz birkent adeta.Kentin en değerli yerleri, mekanları,rant sağlayacak alanları siyasi iktidarın yandaşları tarafından paylaşılıyor.
Gözlerimizin önünde ve gözlerimizin içine bakarak yalana,talana, yağmaya devam ediyorlar.İşte KENT meydanı,işte tarihi cezaevi,işte Akliman, Hamsaros,Nisi köyü, işte sahillerin MERA alanı olarak ilânı,işte plajların pasellenmesi, işte bahçeler piknik alanı.Ve son olarak KARAKUM tesislerinin adrese teslim edilmesi. Üstelik neredeyse bedava.İhaleye bile gerek duymadan yıllık 270 bin ₺ bedelle altın tepside AKP'li yandaş bir derneğe sunulması.
Adı POLİS GÜCÜ DERNEĞİ olan ve güvenlik teşkilatı algısı yaratan derneğe.Tüm yöneticilerinin ve üyelerinin AKP üyesi olan derneğe.
Siyasi islamcı iktidarın ömrünü doldurduğunu biliyoruz.Artık gidiciler. Her nasıl ve hangi koşullarda olurlarsa olsunlar gidecekler.
Ancak,giderayak öylesine talan ve yağma yapıyorlar ki hızlarına yetişmek mümkün olmuyor.
İşte bugün kutlanacak (!) 1 MAYIS 'da tüm SİNOP, tüm SİNOPLU emekçiler,SİNOP 'un ekmeğini yiyen,suyunu için,havasını içine çekenler tek yürek,tek ses olarak YALANA -TALANA-YAĞMAYA karşı HAYKIRMAK zorundayız.
Ne kadar kararlı,öfkeli,
ne kadar güçlü,ne kadar azimli görünebilirsek o kadar "YAĞMAYA DUR " diyebiliriz.
HAYDİ ALANLARA  !
HAYDİ " YAĞMAYA DUR " DEMEYE  !
GÜN BUGÜNDÜR  !
HAYDİ 1 MAYIS 'a  !

Bu yazı 568 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum