Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

SİNOP'TA YEREL SEÇİMLERE DOĞRU!

03 Aralık 2023 - 11:17 - Güncelleme: 13 Aralık 2023 - 23:03

Haydi gençler görev başına!

 

Kentimizde yerel seçimler için start verildi ve siyasi partilerde aday adaylıkları için başvurular başladı. En sonsöyleyeceğimizi başta söyleyelim ve hepsine başarışlar dileyelim. Asıl olan, her aday adayının kendi partisi içinde, ön seçimler sonucu kendi üyelerinin desteğini alıp partisinin adayı olarak halkın karşısına çıkmasıdır. Ancak bu yöntem CHP ve sol/sosyalist partiler dışında benimsenmiyor, genel başkanların seçtikleri isimler göreve atanıyorlar. Halkın karşısına da atanmış birer memur gibi çıkıp yerel yönetimler için oy istiyorlar. Bizi bu partiler ve atananlar çok ilgilendirmediği için biz ön seçim veya temayül yoklaması ile belirlenen adaylar ve partilere bakıyoruz.

Sinop’ta sanırım sadece CHP seçimlere temayül yoklaması ile adaylarını belirleyip katılacak. Diğer sol/sosyalist partilerden henüz bir ses çıkmadı.

CHP’de aday adaylarının başvuru süresi 5 Aralık tarihine kadar uzatıldı. Ve bugünlerde parti içinde bir hayli telaş var.

14-28 Mayıs seçimlerinin şokunu üzerinden atamamış bir CHP ve CHP’li üyeler beklerken, karşımda daha da bilenmiş ve her biri göreve hazır adaylar ve gruplar buldum. Bu çok iyi bir göstergedir Sinop için. 

Her zaman söylerim, önce herkes kendi yaşadığı yeri korumalı, geliştirmeli, kaybetti ise yeniden geri kazanmalı, böylece tüm ülke yaşanılır halde olur. Bu nedenle beni artık bu günlerde, yeni seçimlere giderken, özellikle de yerel seçimlere giderken SİNOP ilgilendiriyor. Bundan sonraki süreçte genel olarak seçimlere, aday adaylarına, onların projelerine değineceğim.

Bu araya hemen sıkıştırayım; Haydi gençler, görev sizleri bekliyor. Çeşitli meslek gruplarındaki gençler sizlere sesleniyorum, vakit geçirmeden 5 ARALIK akşamıma kadar lütfen, öncelikle belediye meclisine aday adayı olarak başvurun. Ben bir-iki arkadaşınızın aday adayı olduğunu gördüm, CV’lerini inceledim, inanın gözlerime inanamadım. Ne yetenekli, ne üretken, ne azimli ve ne sabırlı gençlerimiz varmış. Sinop için çalışan, üreten, bilimsel tezler hazırlayan, Sinop’un çehresini değiştirmeye hazır gençleri görmek istiyoruz artık belediye meclislerinde. Babalarını, dedelerini değil.

CHP’de Belediye başkanlığı için adı geçen 7-8 aday adayı var. Sinop gibi bir kentte böylesi çok aday adayının olması sevindirici. Başta da yazdım, şok çabuk atlatılmış. Herkeste çok iyi biliyor ki, iktidara muhalif olmak zor iştir. Bu zorluklar içinde her aday adayını cesaretlerinden ötürü kutlamak gerek.

Bir de, CHP’li belediyelerin çok önemli bir kısmı göstermiştir ki, her şeye ve her türlü baskı ve engellemelere rağmen zekice çözümler üretmek, halkı arkasına alan projeler ortaya koymak siyasi iktidarın da elini kolunu bağlamaktadır. CHP’li belediyeler insana dokunmanın, yurttaşa dokunmanın, canlılara dokunmanın, doğaya dokunmanın, tarihi miraslara dokunmanın önemini göstermişlerdir. CHP’li belediyeler bilim insanları ile çalışarak bilimsel ve çağdaş yöntemler ile kentlerin nasıl yönetileceğini göstermişlerdir.

İnanıyorum ki, önümüzdeki süreçte Sinoplular da kendine yakışanı yapacak ve en doğru seçimini gerçekleştirerekkenti birlikte yönetecekler, birlikte denetleyeceklerdir.

Belediye başkan aday adaylarına seslenmek istiyorum; Artık hiçbir şey eskisi gibi değil. Ekibinizle birlikte güçlü olmak zorundasınız. Gerek belediye başkan yardımcılıklarında, gerek daire başkanlığı ve şube müdürlüklerinde bilgili, birikimli, deneyimli ve konusunda uzmanlar olmalı. Belediye meclislerinde kent ile ilgili bilgisi, uzmanlık alanı olanlar bulunmalı. Yani kısacası, hısım-akraba, eş-dost, o delegedir-bu sözü geçen büyüğümüzdür falan ortadan kalkmalı.

CHP’li üyeler! Seçeceğiniz adaylara kenti 5 yıl yönetmeleri için yetki vereceksiniz. İyice düşünün taşının, baskı ve telkinlerden uzak aday adaylarını, özgeçmişlerini iyi inceleyin ve mümkünse babalara, dedelere “siz artık biraz kenarda durun” deyip gençlere fırsat verin. 

Ve kadınlar, kadınlarımız. Cumhuriyetimizin 100. Yılında dahi evlere hapsedilmeye çalışılan kadınlarımız. Bilgisine, yeteneğine güvenen, üretkenliklerinden şüphe duymadığımız kadınlarımız. Sizleri de artık meclislerde görmek istiyoruz. Meclislerde ne kadar çok kadın görürsek, o kente “kadın elinin değdiğini” hemen anlarız. Yeter ki genç, üretken, yaratıcı olsunlar.

Haftaya görüşmek umuduyla!

Bu yazı 2052 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum