Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

SİNOPLULAR BULUŞTU! (Engellere rağmen)

03 Aralık 2022 - 21:35

İSTANBUL Yenikapı Etkinlik Alanında 24-27 KASIM tarihlerinde Sinop Dernekleri Federasyonu (SİNDEF) Sinopluları buluşturdu.
Kutluyorum kendilerini.
Ancak, ne yazık ki etkinlik öncesi bir başka Sinoplular örgütü Sinop Dernekleri Konfederasyonu (SİNKON) etkinlik alanı  için olan anlaşmalık sonucu konuyu yargıya taşımış, etkinlik için YÜRÜTMEYİ DURDURMA kararı aldırmıştı. Çok üzüntü verici bir süreçti. Sinoplular etkinlik öncesi bölünmeye çalışılmıştı ne yazık ki.
Her ne sebeple olursa olsun, anlaşmazlığın yargıya taşınması utanç vericiydi. Gerek SİNDEF 'in, gerekse SİNKON 'un üyeleri olan Sinoplular değildi bölen de, böldüren de. Mahkeme olayına neden olan yöneticiler idi bölmeye çalışanlar.
Önyargısız, diyalogla, hoşgörüyle, siyasetten bağımsız olarak birbirlerine yaklaşan, birlikteliği sağlayan yöneticiler olmaktır asıl olan. 
Bir daha böylesi utanç verici olayları hiçbir Sinoplu yaşamak istemiyor.
24 Kasım' da başlayacak olan MEMLEKET BULUŞMASI için yargı 23 Kasım tarihinde yürütmeyi durdurma kararını KALDIRMIŞTI.
Son günkü gelişmelerden sonra yine olumsuz tavırlar, yine utanç verici kararlar ile siyasetçiler kendi belediyelerine etkinliğe KATILMAYIN talimatı vermişlerdir. Sonuçta Sinop Belediye Başkanlığı, Ayancık Belediye Başkanlığı ve Samsun/Atakum Belediye Başkanlığı katılmıştır sadece. Yani CHP'li belediyeler katılmışlar, AKP'li belediyeler talimata uyarak katılmamışlardır.
Ne hazindir ki, bir SİNOP etkinliğine siyaset damgasını vurmuş, AKP'li belediyeler etkinliğe aldıkları talimat ile protesto ederek ve katılmayarak Sinoplu olmadıklarını kanıtlamışlardır.
Yazıklar olsun Sinopluların oyları ile seçilen bu belediye başkanlarına !
Etkinliğe katılmayan belediyelerin standları boş kalmamış, ilçe denekleri tarafından doldurulmuştur. Kutluyorum tüm ilçe derneklerini.
Bu etkinlikte ilk kez bir farklılık gerçekleşti. Geçen yıllarda yaptığımız eleştiriler yerini bulmuş, etkinliğin sadece gıda tanıtımı, sadece bağımsız el becerileri, sadece davul-zurna olmadığı, Sinop'un tanıtımı için Sinop KÜLTÜR ve SANATI'nın gerekli olduğu görülmüş, ilk kez Sinop'tan derneğimiz Yazarlar, Şairler ve Sanatçılar Derneği (SİYAŞAD) DAVET edilmiştir.
Yönetim kurulu üyesi de olduğum SİYAŞAD standını hazırlamış, İstanbul 'daki hemşehrilerimizi sadece Sinoplu yazarlarımızın kitapları ile buluşturmuştur.
Ayrıca bu yıl ilk kez düzenlenen ve sonuçlandıran Uluslararası 1. SİNOPLU DİYOJEN Karikatür Yarışmasında ödül alan eserler sergilendi. Yarışmanın teması olan SABAHATTİN ALİ PORTRELERİ ile buluşturduk hemşehrilerimizi.
Kitaplarımıza ve sergimize ilgi oldukça fazlaydı. Tüm ziyaretçilerimize teşekkür ediyoruz. 
Başta yaptığımız eleştiri dışında hiç olumsuz yanı yok muydu etkinliğin ?Vardı tabii ki. Örneğin, katılımcıların karşılanması yetersiz idi. Gıda reyonlarındaki ürün fiyatları oldukça yüksekti. Kurallara uymayan gruplar vardı. Özellikle davul-zurna sunumlarının kapalı alanda yapılması herkes tarafından çokça eleştirildi. 
Bu eleştirilerimiz, her konuda bizleri dikkate alan SİNDEF tarafından bir kez daha dikkate alınacağından kuşkumuz yok.
Bir eleştiri de Sinoplu esnaflarımıza. Etkinliğe sadece Sarı Kadir İsmail ile KOMŞU  isimli firma katıldı. Dilerim gelecek etkinliklerde Sinoplu esnaflarımızı da görürüz. 
Ben, başta SİNDEF Genel Başkanı Sayın Hasan DALKIRAN'a ve Yönetim Kurulu  üyelerine şansım ve SİYAŞAD adına teşekkür ediyorum.
Bir teşekkür de SİNDEF Kurucu Başkanı Sayın NİHAT ÖNDER 'e. Etkinlik öncesi hazırlık döneminde, aylarca nasıl çalıştığının, nasıl terlediğinin, nasıl imkansız denilen sıkıntılı dönemlerden başarı ile çıktığının en yakın tanıklarından biriyim. Yüreğine, emeğine sağlık Nihat dostum.
Bir sonraki etkinlikte buluşmak, kültürümüzü, eserlerimizi sadece kitaplar ile değil heykelle, resimle, fotoğraflarla, karikatürler ile tanıtmak en büyük dileğim.
Emeği geçen herkesi kutluyorum.
Küçük bir NOT eklemem gerekirse, organizasyon telaşı içinde unutulması muhtemel bir takım verilmiş sözlerin yerine getirilmesi sağlanmalı, yanlış anlaşılmalara, değerlendirilmelere yol açılmamalıdır.
Teşekkürler SİNDEF !

Bu yazı 838 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum