Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

SİYASETİN " GICIK " YÜZÜ VE SİNOP SİYASETİ!

09 Mart 2024 - 18:33 - Güncelleme: 16 Mart 2024 - 15:31

31 MART yaklaştıkça siyasetin ve siyasetçilerin gittikçe sertleştiğini, kabalaştığını, “çamur at, izi kalsın” anlayışı ile hareket ettiklerini daha çok görüyoruz.

Özellikle siyasi parti liderlerini dikkatlice izlediğinizde bir işaretleri, bir mimik hareketi, bir sözcüğü nasıl kullandıkları onların asıl karakterlerini rahatça ele vermektedir. Diyeceksiniz ki “onlar da insan, hata yapabilirler, yanlış şeyler söyleyebilirler, sinirlenebilirler”. Hayır, hiç de öyle olamaz, olmamalı.

Seçmenden oy isterken, “ananı da al git”, “geç bunları geç” vb. sözleri duymuştuk ama bu seçim yarışında ilk kez açık açık “oy yoksa hizmette yok”, “GICIKLIĞINA yapıyorum” sözlerini duyduk.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her gün yeni tehditkâr sözlerini duymaya alışmıştık ancak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in bu derece ileri gidip kendini kaybedebileceğini, bir seçim bölgesi için girdiği seçim yarışını “GICIKLIĞINA” yaptığını söyleyebileceğini doğrusu hiç birimiz düşünememiştik. 

Aslında Akşener’in İçişleri Bakanlığı dönemini yakından bilenler için çok sürpriz diyemeyiz. 6’lı masadan nasıl“hınçla” kalktığını bilenler için de sürpriz sayılmaz. Çünkü karakteristik özelliği ve yapısı budur Akşener’in.

Benim bu değerlendirmeme İYİ Partili olanlar, özellikle bu seçimlerde aday olanlar kızacaklardır ama biraz kendileri de izlerler ise doğru sonuca ulaşabilirler.

Ben şimdi buradan SİNOP’ta seçime katılan AK Parti, İYİ Parti, Saadet Partisi, Yeniden Refah Partisi ile diğer partiler ve bağımsız adaylara birkaç soru sormak istiyorum;

*AKP İl, İlçe yöneticileri, Belediye Başkanı adayı, Belediye Meclisi, İl Genel Meclisi adayları, sizler de Genel Başkanınız ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi mi düşünüyorsunuz ve onun “OY YOKSA HİZMET YOK” açıklamasına katılıyor musunuz? Bu güne kadar, yani 5 yıldır Sinop ve Ayancık Belediyeleri CHP’de olduğu için mi yeterli DEVLET DESTEĞİ alamadık? Sinop’u TOKİ’ye teslim ettik, MEYDAN PROJESİ/MİLLET BAHÇESİ sonuçlarıbu nedenle mi ortada?

Bir başka sorum, Sinop’a ait olmayan çevre kirliliği ile ilgili görselleri paylaşarak veya gözlerimle gördüğüm “çöp konteynrlarının” içlerini boşaltarak etrafa yayanlarla mı CHP Belediye Yönetimini karalayarak seçimi kazanmayı MÜBAHsayıyorsunuz?   

*İYİ Parti İl, İlçe yöneticileri, Belediye Başkanı adayı, Belediye Meclisi, İl Genel Meclisi adayları, sizler de Genel Başkanınız Meral Akşener gibi mi düşünüyorsunuz? Onun yerel seçimlere “GICIKLIĞINA” katılıyoruz açıklamasına katılıyor musunuz? Eğer öyleyse vah Sinop’un ve ülkemin haline!

*Saadet Partisi İl, İlçe yöneticileri, Belediye Başkanı adayı, Belediye Meclisi, İl Genel Meclisi adayları, Sinop’ta merkezi iki noktaya koyduğunuz “seçim ofisleri” Sinop’a ve partinize hiç yakışıyor mu? Ben yol kenarlarına konan ve köylülerimizin yöresel ürünlerini sattıkları “barakalara”   benzetiyorum. En güzel bu projeniz böyle ise gerisini düşünmek dahi istemiyorum. Seçmene biraz daha saygılı olmanızı beklerdim.

Diyeceksiniz ki hiç CHP için yazmamışsın. Bir kez daha tekrarlıyorum;

Benim derdim geleceğimiz için, çocuklarımız için, torunlarımız için.

Ben, LAİKLİKTEN ÖDÜN VERENLERİN YANINDA OLMAM!

Ben, HALKA TEPEDEN BAKANLARIN YANINDA OLMAM!

Ben, DEMOKRASİNİN, EŞİTLİĞİN, ÖZGÜRLÜKLERİN KISITLANMASINDAN YANA OLMAM!

Ben, BU GÜNE KADAR YAPTIĞIM GİBİ BUNDAN SONRADA EMEK, BARIŞ, DEMOKRASİ MÜCADELESİ İÇİNDE OLACAĞIM!

SEN KİMSİN DİYE SORANLARA CEVABIM; “BEN BİR YURTSEVERİM!”  

Bu yazı 1175 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum