Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

SİYASİ İKTİDARIN İFLÂSI!

03 Eylül 2022 - 21:35

SİYASİ İKTİDARIN İFLÂSI  !

20 yıl kesintisiz ülkeyi yöneten siyasi iktidarın  zayıflayacağı, güç hastalığına kapılacağı, bilime aykırı kararlar alabileceği bilinen gerçeklerdir.
Ancak, 20 yılın sonunda bir siyasi iktidarın her alanda İFLAS edeceği pek görülmüş olay değildir. 
Ülkemizde, AKP+MHP bloğunun yönetimindeki siyasi yapı her yönüyle İFLAS etmiştir. 
Ekonomik alanda, dünya ekonomi literatüründe olmayan bir tercih ile "Faiz sebep, enflasyon sonuçtur " tezi ülkeyi tam bir krize sokmuş, içleri boşaltılmış hazine ve devlet bankaları tam takır hale getirilmiş, yapılan zam üstüne zamlar enflasyonu üç haneli değerlere taşımış, paramız pula dönmüştür.
Tarımda, hayvancılıkta, sanayide, enerjide tamamen dışa bağımlı hale getirilen ülke İFLAS noktasına getirilmiştir.
Sadece ekonomik İFLAS mıdır sorun ?
Ahlaken çökmüş bir ülkede yaşıyoruz. Eğitimden sağlığa, üretimden tüketime her alanda İFLAS görüntüsü vardır.
Özellikle son bir yıldır tam bir çöküntünün altından hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet, adam kayırma, mafyacılık, her türlü kaçakçılık gün yüzüne çıkmaya başlamıştır.
Uzun zamandır bir mafya liderinin, Sedat Peker'in açıklamalarından cinayetleri, rüşvetleri, tecavüzleri, seks partilerini, hırsızlıkları, yolsuzlukları, şantajları  öğreniyoruz. Buna karşın, her şey gün gibi ortadayken, failler isim isim biliniyorken hiçbirşey yapıl(a)maması ilginçtir.
Hiçbir ülkede ve hiçbir rejimde bu kadar kirli ilişkiler siyasi iktidarların bilgisi ve izni olmadan gerçekleşmez.
Böylesi bir çürümüşlük söz konusu iken iktidarın olayları örtbas  etme gayreti, tüm açıklamalarının yalan olması, devlet içinde örgütlenen ve devleti ele geçiren mafya düzenini görmezden gelmesi, aslında işin başında kendilerinin olduğunu göstermiyor mu ? 
Tüm bu tesbitler siyasi iktidarın AHLÂKEN ve HUKUKEN iflas ettiğini göstermiyor mu ?
Olan ülkeye, bu ülkenin namuslu, ahlaklı, dürüst yurttaşlarına oluyor. 80 milyon yurttaş yoksulluk, açlık sınırında yaşam mücadelesi veriyor. Üretim sahaları yok edildiğinden gençlerimiz işsiz, çocuklarımız geleceklerinden kaygılılar.
Bu düzenin değişmesi seçimlere bağlı görülüyor. Sonbaharda seçimlerin yapılması olanaksız görülürken, en iyimser duygularla ilkbahar aylarını bekliyoruz.
Bu kış çok sert geçecek. Şimdiden bunu hissediyoruz. Elektriğe ve doğalgaza şimdi yapılan zamlar, okulların açılması ile velilere binecek yeni külfetler, içinden çıkılmaz hale gelecek.
Tüm bu olumsuzlukları, iflas etmiş ekonomiyi bilen siyasi iktidar seçimler için neler düşünüyor acaba ?
Seçimleri erteleme seçeneğini de göz önünde bulundurduklarını düşünüyorum. 
Her alanda İFLAS etmiş bir siyasi iktidarın herşeyi göze alacağı endişesini taşıyorum.

Bu yazı 580 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum