Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

"SON KİBRİTİ BOŞA ÇAKMAK"

08 Nisan 2023 - 21:08

Geçen gün ne yazacağımı düşünürken, derneğimizin ( Sinop Yazarlar, Şairler ve Sanatçılar Derneği ) WhatsApp sayfasında derneğimiz üyesi sevgili dostum DOĞAN ÖZDEMİR’in bir yazısını paylaştığını gördüm. Çok okuyan, okuduğu kitapları tavsiye eden, kitaplar yazan dostumun yazısı o kadar hoşuma gitti ki, satırların orada kalmasına gönlüm razı olmadı ve sizlerle paylaşmak istedim. İznini alarak paylaşıyorum sizlerle. Beğeneceğinize ve gereğini de yapacağınıza kuşkum yok.

 

“ SON KİBRİTİ BOŞA ÇAKMAK “

“ Ülkemizde kaybedilen hak, hukuk, adalet gibi tüm değerleri yeniden bulmak adına olabilecek son seçime doğru gidiyoruz. Yıllar, aylar derken haftalar, günlere doğru süre hızla azalıyor. 

Partilere yazdık anlamadılar… Bu seçim kişisel egoların yarıştırılacağı, “ az olsun da benim olsun “ seçimi değil, “ bu son şansımız “ seçimidir. Bu yitirilirse sizler de yitip gideceksiniz. Yaşını başının almış kişilere, yani kendimize değil de gençlerimize yanarım. 30-35 yaşına gelmiş, halen başka bir iktidar görmemiş bu gençlerin gerçek parlamenter demokratik sistemi, çalışan bir meclisi, hakkı, hukuku, adaleti, kuvvetler ayrılığını, özetle gerçek demokrasiyi ömrünün sonuna kadar görmesini istememek nasıl bir duygudur? Hangi insanlığa sığar?

Muhalefet, iktidarın büyük çabası ve halkımızın da biraz boş vermesi yüzünden arada bir çatırdıyor. Umarım bunlar son olur, yinelenmez. Birlikte hareket etmek sadece seçim barajını aşabilmek kolaycılığı olmamalıdır. Ona olanak tanıyan kurumun lehine gelişmelere yol açabilmelidir.

Cumhurbaşkanlığı seçimi sonradan yarışa katılan iki kişiyle dört kişilik olacak; RTE’nin tüm duaları kabul oluyor! Göz göre göre ilk turda en az % 15-20 farkla alınabilecek bir seçimde kıl payı ikinci tura kalabilecek durum yaratılıyor. Hâlbuki biz ikinci tura (dört ay sonra tekrar seçime) gittiğimiz dönemden bunun ne demek olduğunu yaşayarak öğrenmiştik; ya da öyle mi sanıyormuşuz yoksa? Demek hiç ders almamışız, yazık… Elbette ikinci tura kalamayacak, hatta hayal kırıklığı oylar alacak iki kişi şu anda RTE’nin ekmeğine yağ sürmekteler… Bu nedenle tarihe yeni “brütüs”ler olarak geçeceklerini de bilmeliler…

Şundan eminim ki, o kişiler peşlerindeki halka pek güvenmesinler. Bizim halkımız ne dersek diyelim, kendileri son çare haline gelmişse gereğini yapar! Biraz geç olur ama olur. Bu nedenle halka güveniyor, her şeye rağmen ilk turda % 2-3’lük bir farkla CB seçimini alacağımıza inanıyorum. 2. Tur sürpriz olacaktır.

Ancak en az bunun kadar önemli olan konu ise meclis çoğunluğunu, yani en az 360 MV almaktır. Aksi halde mecliste bu güne kadar yaşandığı gibi hiçbir iş yapamayan topal ördek haline gelinir. RTE’nin CB olamayacağı açıktır ama meclis çoğunluğu için neler yapacağını kestirmek zordur. En az onun kadar akıllı ve cesur olmak zorundayız. Aksi durumda topal ördek konumundaki bir iktidar RTE’nin arayıp bulamayacağı bir ortam yaratır ki 5-6 ayda nasıl kurulursa kurulsun iktidarı perişan edebilir.

Bunu önlemenin tek yolu ittifakların alabildiğince fazla MV çıkarma seçenekleri üretmeleridir. Kişisel hırslar kontrol edilmeli, hırs aklın önüne geçmemelidir. Tek ve kesin çözüm ittifakların tek liste ile seçime girmeleridir. Böylece açık ara birinci parti olup fazladan 40-60MV kazanılacaktır. Bu yapılabilir; partilerin gerçek güçlerini ölçme sevdası şu aşamada hiçbir işe yaramaz. Oyun %12 mi, %17 mi öğrenmek ne artı sağlayacaktır, düşünmek gerek… Ama kazanılacak her bir fazla MV senin yarının olacağı unutulmamalıdır.

HANİ KIŞ GÜNÜNDE, KAR VE SOĞUKTA ÇALI ÇIRPI TOPLAMIŞ, SON ÇARE BİR ATEŞ YAKMAYA UĞRAŞIRKEN ACEMİ BİRİNİN ELDEKİ KİBRİT KUTUSUNDAKİ TÜM ÇÖPLERİ YAKIP ATEŞİ TUTUŞTURAMAMASINA BENZER. ARTIK SON BİR KİBRİT ÇÖPÜ KALMIŞTIR; EĞER BU ÇÖPÜ GERÇEKTEN İŞİ BİLEN BİRİNE VERMEZSEK BU SOĞUKTA DONMAYI DA HAK EDİYORUZ DEMEKTİR.

Sıcak ve aydınlık günler dileğiyle. “

Yüreğine, kalemine sağlık DOĞAN hocam! Artık üzerine bir söz eklenmez. 

Sadece ZERRİN TAŞPINAR’ın “ ATEŞ “ isimli şiirinin son iki kıtasını paylaşmam gerekiyor; 

SOĞUKTAN KASKATI KESİLMİŞ YÜREKLER  

İNSANDAN KOPUP TANRIYA YAKLAŞTIĞINI SANIRKEN

İNANÇLA KAPİTAL ELELE VERMİŞ SOYARKEN HALKLARI

YEMEĞİ PİŞİREN, EVİ ISITAN, BİLİMİ ARAYAN ATEŞİ SEV.

 

ATEŞİ SEV DİYOR UZAYIP GİDEN ÖMRÜMÜN TANIKLIĞI.

EVİ YAKMAYAN, ETİ YAKMAYAN, İSYANI SİMGELEYEN

ATEŞİ SEV…

Bu yazı 542 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum