Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

SÖZ NAMUSTUR!

15 Aralık 2022 - 11:42

Bizler hem ailelerimizden, hem de öğretmenlerimizden öğrendiğimiz en önemli ilkelerin başında " Verilen sözler tutulur " gelir. Halk arasında bu prensip " SÖZ NAMUSTUR " şeklinde dile getirilir. 
Verilen sözler tutuluyor mu peki ? Çoğunlukla tutulduğunu biliyorum. Ancak tutulmadığında büyük sorunların çıktığını da biliyorum. "Söz namustur" diyen bazı insanlar verilen sözler tutulmaz ise muhatapları ile tartışmaya kavga,etmeye ve ölüme varan olaylara neden olabiliyor.
Evet, verilen sözler tutulmalı kesinlikle. Çünkü, söz verdiğiniz muhatap veya muhataplarınız kendi işlerini, sizin sözünüzü  tutacağınıza inanarak düzenlerler. Söz tutulmadığında zor durumda kalacakları kaçınılmazdır.
Şimdi bir örnekle yolumuza devam edelim. Ve örneğimizi devletin en tepesinden alarak bir bakalım, oralarda VERİLEN SÖZLER TUTULMUŞ MU, önümüzdeki yıllarda TUTULACAK MI ?
Çünkü, Türkiye Cumhuriyetini yönetenlerin verdiği sözler üzerinden kendilerini değerlendirip verdikleri  YENİ SÖZLER için kararımızı verip SANDIK başına gideceğiz.
Örneğimiz devletin en tepesinden dediğimiz kişi, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'dır. 
Neden en tepeden başladık ? 
Çünkü devleti yöneten kişi SÖZLERİ, DAVRANIŞLARI, bizleri temsiliyetindeki SAMİMİYETİ ile bizlere  güven vermeli, son günlerin deyimi ile ROL MODELİMİZ olmalı.
Şimdi biraz eskilere doğru giderek ERDOĞAN tarafından verilen sözler nelerdir, hangi yıllarda verilmiştir, hangi sözler  tutulmuştur ? 
Dilerim bu hatırlatmalar yeni fonem için karar vermenizde yardımcı olur.
* YIL 2009 : ERDOĞAN; 
" Değerli arkadaşlar bizler bugün varız, yarın yokuz. Kimler geldi, kimler geçti. Bizlerde gelip geçiciyiz. Ben de, 2011 SON KEZ milletvekili adayıyım DEDİM. TÜKÜRDÜĞÜMÜ YALAMAM. Onu da söyleyeyim, SON MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞIMDIR ve parti tüzüğümüzde bu vardır. GEREĞİNİ YAPARIM. " diyerek SÖZ VERMİŞTİR. 
YIL 2012 : Üç yıl sonra. ERDOĞAN, Eskişehir İl Kongresinde partililerinden HELÂLLİK istedi ve 30 Eylül'de GENEL BAŞKANLIĞA, 4. DÖNEM için SON KEZ ADAY olacağı SÖZÜNÜ VERDİ. 
2012 ile 2022 arasında sadece seçimler döneminde değil her dönemde ve her konuda SÖZLERİ,  bu günün Türkiyesine bakarak, 100 yıl önceki Türkiye ile bu günkü Türkiye 'ye bakarak, 100 yıl önce yapılan fabrikalarımızın ne olduğunu, madenlerimizin kimlerin ellerinde olduğunu, cezaevlerinde yatan siyasiler ile gazetecilerin sayısına bakarak, demokrasi içinde ifade özgürlüğüne,yasaklara, baskılara bakarak değerlendireceğiz.
* YIL 2022 : ERDOĞAN,   şimdi yeni dönem için, 2023 yılı seçimleri için yine, yeniden SÖZ VERİYOR ;
" İnşallah 2023 'de milletimizden kendi adımıza SON DEFA istediğimiz destensen alacağımız güçle.....
bu kutlu bayrağı gençlerimize TESLİM EDECEĞİZ ".
Evet yine (!) SON SÖZÜ bunlar. Bundan sonrada seçim gününe kadar daha çok duyacağız SON KEZ ADAY olacağı sözlerini.
Aslında bırakalım Erdoğan 'ın verdiği sözleri, HUKUKEN ve yasalara göre ilk gününden beri, yani kendisine DENİZ BAYKAL tarfindan BAHŞEDİLEN MİLLETVEKİLLİĞİ gününden günümüze kadar her adaylığı, her yaptıkları tartışılmıyor mu ? 
DİPLOMA tartışmasından tutun da, aldığı görevlerin  kendi tüzüklerindeki bağlayıcı maddelere uygunluğunun tartışmasına, Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı dönemlerindeki yaptıklarının tartışılması devam etmektedir.
Yapılan seçimler (!) sonucu kendidine verilen makamlar, oturduğu koltuklardaki görevler HUKUKEN halen ŞAİBELİ değil mi ?
Artık söylediklerine 
" YALAN " demeye,  şimdilik gerek yok. Çünkü verilen "sözlerin tutulmaması " bence YALANDAN daha büyük ahlâksızlıktır. 
" Söz namustur " diyen kişilerin sözlerine, açıklamalarına normalde inanmamız gerekir aslında. Bugünkü gerçekliğimiz içinde mümkün mü inanmak ?
Ben kendi adıma kararlarımı yıllar önce vermiş, sözünü tutmayan siyasiler ile de dahil olmak üzere  mücadelemi her alanda sürdürmüş, halende sürdüren bir yurttaşım.
Sizler de artık

" SÖZ NAMUSTUR " sözüne inanıyorsanız siyasileri iyi takip edip kararınızı verin.
Özellikle ve öncelikle,  Erdoğan'ın sözlerini ne kadar tuttuğunu, ne kadarını İHLÂL  ettiğine bir bakın.
Söz namustur sözü, yabana,atılacak bir söz değildir.
Ne dersiniz ?
" SÖZ NAMUSTUR " sözü TUTULMUŞ MUDUR ?

Bu yazı 588 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum