Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

TAM BAĞIMSIZ ÜLKE'den, TAM SAHİPSİZ ÜLKE'ye!

17 Şubat 2024 - 22:20 - Güncelleme: 22 Şubat 2024 - 15:20

Bir ülke düşünün, kuruluşunda halkının %99’u eğitimsiz, okuma yazma bilmiyor. Yıllar süren savaşlarda kırılmış, erkekleri neredeyse yok olmuş, sağ kalanların elinde tarlasını sürecek hayvanı, sabanı yok. Sanayii yok, sermaye yok. Üretim araçları yok. Üretecek malı yok. Ama borcu çok.
Bundan 100 yıl öncesini düşünün. Bir hanedan, bir imparatorluk çökmüş, imparatoru/halifesi kaçmış, borçlarını halkının sırtına yüklemiş. Vatan topraklarını bile satmış kaçmadan önce. 
Osmanlı’dan söz ediyorum. Hani birilerinin yatıp-kalkıp methiyeler düzenledikleri Osmanlı’dan. Hani miras olarak bir avuç vatan toprağını, devasa borçlarını yoksul halka bırakıp kaçan Osmanlı’dan.
Yine 100 yıl önce bir yiğit vatan evladı asker çıkmış ve “bu vatan toprağı işgal altında olamaz, halkımız esareti kabul edemez, bu topraklara yabancı asker postalı giremez” demiş. Dediğini de yapmış, 4 yıl içinde hepsini dize getirip TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİ kurmuş. 15 yıl içinde ise Avrupa devletleri ve Amerika gibi ülkeler ile yarışır duruma getirmiş. Birçoğundan daha özgür, daha demokrat, daha ileri bir Türkiye Cumhuriyetini yaratmış. Hatta hiç gocunmadan Osmanlı’nın tüm borçları da ödemiş, saygın bir devlet, bir ulus yaratmış.
100 yıl sonra günümüze bir bakalım; Enflasyonun zirve yaptığı, halkın yoksulluktan kırıldığı, ülke değerlerinin tamamen satıldığı, yeraltı ve yerüstü madenlerinin hoyratça yok edildiği, işçilerinin İŞ KAZALARINA değil İŞ CİNAYETLERİNE kurban gittiği, demokrasisinin rafa kaldırıldığı, yönetenlerin OSMANLI TORUNLARI olduklarını kanıtlarcasına saraylarda sefa sürdükleri bir ülkeye dönüşmüşüz.
Uzatmadan, size bir yabancı televizyonda, ülkemizde 3 altın madeni işleten Kanada firması ALAMOS GOLD’un CEO’sunun anlattıklarını aktaracağım. Bakın bizleri nasıl sömürüyorlar, nasıl görüyorlar. Yorum ve karar sizin.
CEO John McCuluskey; Son 9 senede Türkiye’ye yaklaşık 100 MİLYON dolar yatırım yaptık. Kazılarda çok başarıydık. Mütevazı bir yatırım ile başladığımız ilk kazılardan sonra yaklaşık 3 milyon ONS’luk (yaklaşık değeri 4.27 MİLYAR DOLAR) altın bulduk. Katma değer de burada. Yaklaşımımız oldukça güvenilir. Çok mütevazı bir sermaye yatırımı ile ilk madenimiz yolda. (Yani açıkça şunu belirtiyor; 100 milyon dolar ile 4.27 milyar dolar kazandık. 1 koyduk 40 kazandık). İlk üretimimizi 2020’ye kadar göremeyeceğiz. Ancak ondan itibaren de 15 yıllık bir üretim bizi bekliyor!
--Moderatör; Türkiye’nin talihsizliğini kutlamak istemezsiniz sanırım, ancak döviz krizi ile üretim maliyetleriniz düşmüştür diye tahmin ediyorum.
--CEO; Biz KİRAZLI ’da fizibilite çalışması yaptığımızda 1 dolar 2.9 liraydı. Şimdi 7 liranın biraz altında. Bunun bizim sermaye harcamalarımızda ciddi bir etkisi olacak, çünkü inşaat maliyetlerinin %65’i Türk Lirası ile. Bu durumun bir ölçüde bize faydası var. Diğer taraftan ise çok yüksek bir enflasyon oranı söz konusu. Dolayısıyla enflasyon bu kazancın bir kısmını geri alacak. Hepsi Türk lirası ile. Hiçbir yabancı çalışanı istihdam etmiyoruz. Aslında madenin kendisi sözleşmeli maden olacak. Türklerin çok iyi yaptığı bir şey, hatta Dünya’da en iyilerden biriler; hafriyat ve taşları bir yerden bir yere taşımak. Dünya’da onların tecrübesinde çok az ülke bulabilirsiniz. Ayrıca kendi ekipmanları var. Kendi ekipmanlarını Türkiye’de üretiyorlar. Son derece iyiler.
İşte bizleri böyle görüyorlar, böyle değerlendiriyorlar. Ve açıkça 1 koyup 40 kazandıklarını itiraf edip kamyon şoförlerimizi beğendiklerini söylüyorlar. Nerede? Benim, bizim ülkemizde, KİRAZLI ‘da.
İLİÇ ’de maden faciası yaşandı. 9 işçimiz toprak altında.
Bu faciayı yıllardır dile getiren, feryat eden SEDAT CEZAYİRLİOĞLU’na ne oldu peki? 2 gün gözaltı, günde 2 kez adli kontrol şartı ile serbest ve felaket bölgesine 3 km yaklaşma yasağı almış durumda.
Anagold şirketine ne oldu peki? Milyonlarca dolar teşvik aldı, milyonlarca dolar vergi borçları affedildi. Yani aslında 1 KOYDU 400 KAZANDI. Ve kazanmaya devam ediyor, edecek.
9 işçi ölmüş önemli mi birileri için? Sayı önemli mi? Depremlerde, sellerde, yangınlarda yüzbinler kaybettiğimizde önemli miydi?
NEREDEN NEREYE GELMİŞİZ ÜLKE OLARAK?
“TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE” den, “TAM SAHİPSİZ TÜRKİYE ”ye!

 

Bu yazı 1532 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum