Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

" TOGG AÇIN HALİNDEN ANLAMAZ " 'SEYİT SAATÇİ'

16 Nisan 2023 - 11:49

Ne güzel söylüyor karikatürist üstadımız Seyit Saatçi. Gerçekten anlamazlar mı acaba “AÇ” insanımız halinden bir bakalım; 

İktidar kanadından bol “vaatler” geliyor yine. Sadece bazen “vaat” olmaktan çıkıyor, gerçekleştirdik diyorlar “vaatlerimizi”. Bir yanı ile yalan değil ama “şaka” gibi sanki. Mesela deprem bölgesine gidip konut temelleri atıyorlar. Bu doğru, doğru da minyatür temel oluyor ama. Eh bu iktidar mensupları büyüklerinden öğrendiklerini harfiyen yapıyorlar. 1970’li yıllarda rahmetli ERBAKAN hocaları da temel atardı ama o hınzır muhalefet yok mu, atılan temeli otomobillerinin bagajında Ankara’ya götürüp TBMM’de sergilerlerdi. 

Şimdi şu TOGG meselesine bir bakalım. Kafamı kurcalayan bir yığın soru var TOGG konusunda. Türkiye’nin ilk yerli ve milli otomobilini üretmeye başladık diyorlar. Hem de seri üretime geçmişler. Çok güzel, çok sevindirici bir haber. Biraz geç kalınmasına rağmen iyi oldu diyelim. Diyelim de önce bir düzeltme yapalım; İlk YERLİ ve MİİLİ otomobilimiz 1960’larda üretilen DEVRİM otomobili idi. Ancak, “yahu biz ne yaptık?” diyerek, seri üretime başlamadan proje iptal edildi. Tıpkı “KÖY ENSTİTÜLERİ” gibi, “HALKEVLERİ” gibi. Daha sonra yarı yerli ve milli olan “ANADOL” üretildi. Halen yollarda görürüz bazen. Hem DEVRİM’in, hem de ANADOL”un projeleri gerçekten yerli ve milli idi. ANADOL fabrikalarında yüzlerce işçi çalışır, herkes istediği zaman gidip fabrikaları gözleri ile görürlerdi.

TOGG, söylendiğine göre yurdumuzda fabrikası olan ve bu fabrikalarda üretilen, hadi ilk demeyelim ama YERLİ VE MİLLİ otomobilimiz. 

İlk üretimi yaptı ve seri üretime geçti. Her yurttaşın rahatlıkla alabileceği fiyatlardan (!) satışa sunuldu, hatta sıraya giren halkımızın hak kaybı olmasın diyerek ilk müşteriler kura ile belirlendi. Cumhurbaşkanımız saraya, eşi kendisine birer tane aldılar. Hatta AZARBEYCAN cumhurbaşkanına kadar gönderildi.

İşte benim takıldığım nokta tam da burası. Biliriz ki Erdoğan “itibardan tasarruf olmaz” diyerek her açılışları, temel atmaları görkemli organizasyonlar ile yapar. Peki, neden TOGG’un seri üretime geçen  fabrikasında görkemli törenler yapmadı? Yahu insan böylesine önemli bir olayda fabrikayı halka, özelliklede muhaliflere açıp “işte gelin bakın, görün biz neleri başarmışız” demez mi? Fabrikanın yeri belli. Koskoca fabrika da en azından yüzlerce işçi çalışıyor. Ben mi görmedim yoksa? Hani fotoğrafları, kamera çekimleri falan. Bizim halkımız meraklıdır, devlet sırrı bile olsa altından girer üstünden çıkar, mutlaka bir şeyler bulup çıkarır ya. Kafama takıldı dasoruyorum.

Geçen hafta sosyal medyaya bazı görüntüler düştü, görmüşsünüzdür. TOGG’lar, TIR’lar ile sevk ediliyorlar. Ancak TIR’ların nedense hepsi YABANCI PLAKALI. Sanki yurt dışından geliyor gibiler. Yoksa yurt dışına İHRAÇ etmeye bile başladık da bizim mi haberimiz yok. İhraç etsek herhalde önceliği bizim yerli ve milli TIR ve şoförlerimiz ile yapardık diye düşünüyorum.

Neyse, koskoca siyasi iktidar mensupları yalan söylemezler ya. Yoksa dünyaya bir kez daha rezil oluruz alimallah. 

Sonuç; evet “ TOGG AÇIN HALİNDEN ANLAMAZ” mışSeyit Saatçi !

Fazla uzatmayalım ve sevgili YAŞAR KANDEMİR (Köylü Yaşar) hocamızın “ Dünden bugüne SAKLI KALANLAR “isimli şiir kitabından bir dörtlüğü ile bağlayalım TOGG MESELESİNİ;

Yanına kar kalmıyor yaptıkları insanın

Ne kadar gizlesen de çıkacaktır yalanın

Gün yüzüne vuracak neyse SAKLI KALANLAR

Sözler uçup gidici, belgedir yazılanlar….

 

Bir kelam da benden olsun gidici iktidara;

“ YALANLARINIZA KARNIMIZ   T O G G “

Bu yazı 556 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum