Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

TORPİL VE İKRAM ! VE DEVRİM YÜRÜYÜŞÜ !

07 Mayıs 2022 - 23:49

Bugün iki farklı konuyu  ele alalım mı ?
* Birinci konumuz yine TORPİL, yine YANDAŞA İKRAM !
* İkinci konumuz ise 
6 MAYIS ve DEVRİM YÜRÜYÜŞÜ !

TORPİL; Hiç yabancı olmadığımız bir sözcük.Yıllardır tüm siyasi iktidarlar özellikle kamuya işçi ve memur alımlarında bu yöntemi sıkça kullandılar.Son 20 yıldır ise TORPİL'in de boyutu değişti,TORPİL yapılanın yapısı da. Öyle KPS puanları falan önemli değil siyasi iktidar için.Yeter ki " hamili kart yakinimdir " mesajı gitsin,yeter ki iktidar partisinin il ve ilçe yönetimlerinden isim listeleri gitsin.Mülâkat sınavlarında badem bıyıklılar,namazında niyazında olanlar ve tarikat üyeleri kazandırılıp devlet kadrolarına yerleştiriliyor.Liyakat,
bilgi,birikim hak getire.
Kentimizde son örneği AKP Sinop milletvekili Nazım Maviş'in yeğeninin Sinop İl Özel İdaresinde bir göreve atanması ile yaşandı. Daha önce Durağan'da YEDAŞ'ta çalışan yeğen oradan Sinop İl Özel İdaresi'ne geçici olarak atandı,akabinde "acil durum" gerekçe gösterilerek İL GENEL MECLİSİ kararı ile adrese teslim elektrik teknisyeni olarak Tam Zamanlı Sözleşmeli Personel olarak ataması yapıldı.Tabii ki bir milletvekili yeğenin de iş sahibi olması aykırı bir durum değildir.Ancak yaşanan  gelişmeler sonucu şu sorulara cevap aramak da bizim hakkımızdır;
-Neden iş ilânı ve aranan koşullar kamuoyuna duyurulmadı ?
-Bir iktidar milletvekilinin yeğenini tarif eden iş koşulları il genel meclisi üyeleri (kabul oyu veren 19 üye) için yeterli mi ?
-İl Genel Meclisi muhalif üyelerinin tavrı ne olmuştur ?
-Karara imza atan 19 üyenin vicdanları rahat mıdır ?
İKRAM ; Siyasi iktidarlar tarafından yandaşlara devletin ve kamunun işletmelerini uygun koşullarda devredilmesi.
İşte son örnek ! Sinop İl Özel İdaresine ait Karakum tesisleri içinde olan ADA otel,apart oteller, bungalowlar ile plaj ilânsız,ihalesiz, pazarlık usulü ile tek talep eden Polis Gücü Derneği isimli derneğe yıllık 270 bin ₺ bedelle İL GENEL MECLİSİ kararı ile verilmiştir. Olayın aslı şöyledir;İl Özel İdaresi bünyesinde bulunan Kültür,Turizm ve Sosyal Tesisler 
İşletmeleri A.Ş'ne İl Genel Meclisi kararı ile kiralama YETKİSİ verilmiş,anılan şirket yetkisini Polis Gücü Derneği'nin talebi üzerine dernek lehine kullanmıştır.
Şimdi tam bu noktada kentin mülki amirinin, yani sayın Sinop Valisi'nin açıklamasına bir bakalım ve soralım sorularımızı;
-"Polis Gücü Derneği tamamen Emniyet himayesinde, kamu yararına bir dernektir. Söz konusu derneğin bütün kararları, denetimi emniyet teşkilâtımıza ve bakanlığa aittir " diyor sayın vali.
Şimdi soruyorum ;
-Dernek yönetimi ve dernek üyeleri emniyet teşkilatının çalışanları mıdır ?
-Bizler dernek yönetiminin ve üyelerinin neredeyse tamamının sivillerden ve AKP yönetici ve üyelerinden olduğunu biliyoruz.Yanlış mı ?
-Derneğin "bütün kararları ve denetimi emniyet teşkilatı ve bakanlığa aittir " ifadesi YASAL dernek yönetim ve denetleme kurullarının statüsünü sorgulattırmazlar mı ?
-Dernek YASAL olarak "kamu yararına dernek" statüsüne alınmış mıdır ?
-Tesisler ihale yoluyla kiralansa idi en az üç katı gelir elde edilebilir miydi ?
-"Kamu kurumları zarar ettiriyordu" ifadesi ise yönetim ve denetim zayıflığından kaynaklanıyor olamaz mı ? Ayrıca kamu hizmetlerinde kâr amacı güdülmez,halka hizmet AMACI ile vardırlar. Yanlış mı biliyoruz ?
Dilerim hem TORPİL, hem de İKRAM konusundaki sorularımıza yetkili, sorumlu,ilgili kişi ve kurumlardan samimi, doyurucu,tatmin ve ikna edici açıklamaları alırız.

Önemli bir NOT;Karasu çayının taştığını,
Türkeli'de köprünün yıkıldığını,Ayancık'ta su seviyesinin yükseldiğini biliyoruz. Geçen yıl ki felaketleri sadece doğaya bağlamak yetmiyormuş demek ki.Gerekli önlemleri almak gerekiyormuş demek ki.Şov yapmasın artık ilgili,sorumlu bakanlar.

VE BİTMEYEN DEVRİM YÜRÜYÜŞÜ !
6 MAYIS...! Üç fidanın "üç bizden üç sizden" denilerek İNTİKAM alırcasına darağacına gönderildikleri gündür.
Bu üç yiğit devrimci önderin nezdinde, katledilen yüzlerce, işkencelerde sakat bırakılan,tecavüzlere uğrayan binlerce yiğit devrimciler anıldı. Vaktimiz yoktu onların matemini tutmaya. Türkülerle,şiirlerle andık,selâmladık,
özlemlerimizi dile getirdik.
Deniz'lerin Samsun'dan başlattıkları " Tam Bağımsız Türkiye İçin Mustafa Kemal Yürüyüşü " hâlen devam ediyor,biliyor musunuz ?
Her yıl 6 MAYIS 'ta yapılan anma toplantılarında onları asanların isimleri dahi geçmezken,50 yıldır her yıl daha da görkemli anılıyor DENİZ'ler,YUSUF'lar,
HÜSEYİN'ler,MAHİR'ler,İBRAHİM'ler....!
Bu yıl Sinop Emek, Barış ve Demokrasi Platformu tarafından 6 MAYIS gecesi Sinop Belediyesi Sabahattin Ali Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlik,  bugüne kadar yapılanların en güzeli, en etkileyici olanı idi.
Emeği geçen tüm arkadaşlarımı,
yoldaşlarımı kutluyorum.
Bir teşekkür ve kutlamamızı da  Sinop Belediyesine iletelim.
Kültür Merkezinin ilk projesinden tamamlanmasına kadar geçen süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
Çok güzel ve çok özel proje ile Sinop'a ACİL İHTİYAÇ olarak kazandırdıkları bu kültür ve Sanat yuvası için kutluyorum gerçekleştiren herkesi.
İnanıyorum ki, gelecekte çok daha görkemli,Sinop'a yakışan,çok amaçlı salonları olan,halkın her türlü ihtiyacını karşılayan,hani eskilerin HALK EVLERİ gibi KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ  yapılacaktır.
*Çünkü, DEVRİM YÜRÜYÜŞÜ DEVAM EDİYOR !
*ÇÜNKÜ, HALK İÇİN, HALK YARARINA DEVAMLI DEĞİŞİMDİR DEVRİM !
*ÇÜNKÜ, EMPERYALİZMLE,
KAPİTALİZMLE,
FAŞİZMLE SAVAŞTIR DEVRİM !
*ÇÜNKÜ,BEDEL ÖDEYEN DEVRİMCİLERE VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TUTMAKTIR DEVRİM !
* " TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE " HEDEFİ İLE YÜRÜYÜŞÜ SüRDüRMEKTİR DEVRİM ! ✊✌

Bu yazı 626 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum