Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

YANDAŞ BASIN ve PATRONLARI ! VE BİR DAYANIŞMA ÖRNEĞİ !

12 Nisan 2022 - 12:22

Bazen gündem bir anda değiştiği için yazlarımızı öne  almamızı gerekiyor. Bu perşembe yazmam gereken yazımı da hoşgörünüze sığınarak bugüne çektim.
Ülkemizde BASIN'ın yüzde doksanı ne yazık ki siyasi iktidarın güdümünde,yani YANDAŞ pozisyonundadır.
Sadece daha çok PARA kazanmak  uğruna gazetecilik ilkelerini ayaklar altına alan bu güruh,siyasi iktidarı övmekten, pohpohlamaktan,
şakşaklamaktan bir SOYTARI edası ile davranmaktan vazgeçmezler.Her devirde böylesi SOYTARILIK yapan ve kendilerine GAZETECİYİM(!) diyenler mutlaka vardır ve olacaktır da.
Ancak,bunların karşısında da çok azınlıkta da olsalar, gerçek gazeteciler, gerçek basın emekçileri de vardır.Her an haber peşinde koşan,her an tehlikede ve hedefte olanda onlardır aslında.Bunları bilerek görevlerini yapmaya, halkın doğru haber alma haklarına hizmet etmeye devam ederler.Çoğu bu uğurda ya basın şehidi olmuşlardır,ya da çoğu meslekten atılmıştır, işsizliğe,açlığa mahkum edilmişlerdir.Bir çoğu bu cezalarını (!) aileleri ile birlikte çekmekte, çocukları ile birlikte açlığa,yoksulluğa mahkum edilmişlerdir. Ülkemiz cezaevinde gazetecisi olan ülkeler içinde en tepelerde yer almaktadır.
Ancak,ne olursa olsun onlar yine ONURLARI ile doğru bildiklerini yapmaya,farklı işlerde çalışmak zorunda kalsalar dahi yine de bir yolunu bulup gazetecilik görevlerini yapmaya devam ederler.Onlar için İÇERDE veya DIŞARDA olmak hiç fark etmez.
Şimdi,SİNOP özelinde bir basın emekçisinin bir başka basın emekçisi için gösterdiği hassasiyete, dayanışmaya bir göz atalım mı ?
DHA'nı,yani Demirören Haber Ajansını hemen herkes tanır,bilir. Çünkü,adı ayyuka çıkmış,binbir dalavere ile Doğan Haber Ajansı'nın ele geçirilmesi ile Demirören grubuna devredilmiş,meşhur Demirören ailesinin DEVLET kredisi ile aldığı,borcunu bile henüz TC Ziraat Bankasına ödemediği haber ajansıdır.Hani şu baba Demirören'nin ağlayarak pişmanlığını ifade eden,azarlayan ve ağlatanın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyleyen büyük patronun oğlu olan ve babası için hiç kafa yormayan Beşiktaş futbol kulübünü kazıklayan, TFF eski başkanı Yıldırım Demirören'in ajansı.
İşte bu DHA'nın ve Genel Müdürü Celal Korkut'un bir çalışanını, bir basın emekçisini 2.5 yıldır çalıştığı Samsun DHA'dan işten çıkarmasına ve gerekçesine bir bakalım.Sayın Genel Müdür,ajans çalışanı Zeynep Irmak Öcal hanımı HAMİLE olması,anne adayı olması nedeniyle "artık senden gerektiği kadar faydalanamayız,sık sık hasta olacaksın,doğum yapacak,çocuğun ile ilgileneceksin,kendini işine veremeyeceksin, bu nedenle seninle çalışmayı artık düşünmüyoruz " diyerek iş aktini fesh eder,yani işten kovar.
Ne kadar kolay,ne kadar basit değil mi bir bahane bulmak ve işten kovmak ? Irmak hanım kendisi veya varsa meslek örgütü ya hakkını arayacak veya kaderine razı olup bir KADIN olarak evinin hizmetçisi olacak.
Bu olaya ilk tepki ilk eylem,ilk protesto SİNOP 'tan geldi. Namuslu ve ONURLU gazetecilerin azınlıkta da olsa var olduklarını  söylemiştim.Bunlardan biri olan AjansSinop'un sahibi,DHA'nın Sinop Temsilcisi Deniz Özen bir DAYANIŞMA örneği ile olayı protesto ederek DHA ile ilişiğini kestiğini, istifa ettiğini ve DHA kimlik kartını yırtarak mağdur edilen arkadaşının yanında olduğunu açıklamıştır.
Bu protesto,bu tavır göründüğü kadar basit bir eylem olarak görülmemelidir.Çünkü,Deniz Özen kendisi, ailesi,çocuğu için çok önemli olan EKMEK TEKNESİNDEN,bir GELİR KAPISINDAN vazgeçmiştir.
Basının günümüzdeki ekonomik zorlukları içinde görevini yapmaya çalışması zaten son derece zor iken,Deniz Özen'i de yaşam koşulları son derece zorlarken kararlı bir şekilde davranması, eyleme çok farklı bir cepheden bakmamızı gerektirmektedir.
Bir meslektaşının, bir basın emekçisinin kapı önüne bırakılmasını hazmedemeyen diğer basın emekçilerine de örnek olmasını dilediğim eylemi nedeniyle,özelliklede ilk eylemin ve eylemcinin Sinop'tan çıkması gururunu yaşatan Deniz Özen'e teşekkür ederim.
Hiç kuşkum yok ki,nice DENİZ 'ler böylesi onurlu duruşlarının karşılığını birgün HALK 'tan alacaklardır.
Son sözüm Irmak hanıma ;
Sağlıklı günlerde bebeğini sıcacık kucaklamanı ve yeniden mesleğine dönmeni dilerim.

Bu yazı 731 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum