Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

YENİ BİR YILA GİRERKEN

30 Aralık 2023 - 17:59 - Güncelleme: 03 Ocak 2024 - 10:26

Özellikle son 10 yıldır her yeni yıla yeni bir umutla, heyecanla ve beklentiler ile giriyoruz. Aslında yine biliyoruz ki her gelen yeni yılda yine hiçbir şey değişmeyecek, hatta sorunlarımız daha çok artacak.

2023 yılı ise Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıldönümü olmasının ötesinde Genel Seçimlerin yapılacağı yıl olduğu için daha bir umutla beklediğimiz yıl olmuştu. Ancak yine beklenen olmadı, yine AKP ‘nin başını çektiği Cumhur İttifakı seçimleri kazanarak çıktı. 

2018’den bu yana hızla artan enflasyon halkı daha da yoksullaştırırken, adaletin şirazesi tamamen kaymışken, yasama organının tüm yetkileri tek bir kişide toplanmışken, ülke hırsızların, soyguncuların, mafya baronlarının cenneti haline gelmişken nasıl oluyor da siyasi iktidar değiştirilemiyor? İşin bu kısmını sosyologlara, siyasi bilimcilere bırakalım ve kendimizce bu girdaptan, bu labirentten nasıl çıkarız, halk daha ne kadar bu zulme dayanır ona bakalım.

Bugün ki siyasi iktidarın yani cumhur ittifakının iktidarını devam ettirebilmesi için elinde artık çok koz kalmadı. Hazineyi tam takır bıraktılar. Ellerindeki en büyük güç paraydı. Kendileri için, yandaşları için, satın alabildikleri medya organları ve basın mensupları için, yargı mensupları için, güvenliklerini sağlayan güçler için ve de sarayın giderlerini karşılamak için çok büyük miktarda para harcadılar, halen harcıyorlar. Ancak deniz tükendi artık. Betonlaşmalardan gelen paralarda yetmez oldu. Sonunda tüm dünya ülkelerinde arayışa girdiler. Genelde devlet görünümlütefecilerden yüksek faizle borç bulmaya çalışıyorlar. Ve buldukları her borç halkın BORÇ HANESİNE yazılıyor. Ve yine VUR ABALIYA misali halkın omuzlarına dünyada yeri olmayan yeni vergileri yüklüyorlar. 

Görünen köy kılavuz istemez misali birilerinin siyasi iktidarı uyarmaları gerek. Artık halk bu yükü taşıyamaz hale gelmiştir. İşçisinden emeklisine, esnafından çiftçisine, memurundan tüccarına, işsizinden öğrencisine herkes kan ağlıyor. Siyasi iktidar ise elindeki son kozu da oynamaya doğru gidiyor. Halkı sokağa çekmek istiyor. Halkı sokakta da ezerek susturmaya ve korku imparatorluğunu devam ettirmek istiyor. Ancak unuttuğu bir gerçek var. Bu halk 1960’lardan 1980’lere kadar çok deneyim kazandı. 12 Eylül darbesi ile çok bedeller de ödedi. Aynı zamanda da nerede yanlış yaptığını, nerede hataya düştüğünü, neleri doğru yapması gerektiğini de öğrendi. 20 yıldır susuyorsa her yeni yılda yeni umutlar beslemesi, yeni sabırları da yavaş yavaş tüketmesindendir.

Halk bir yanardağa benzer. İçten içe yanar, içten içe kaynar. Sabırlıdır. Günü gelince bir volkanik patlamaya dönüşür ki önünde kimse duramaz. Tıpkı 100 yıl önce dedelerimizden, ninelerimizden oluşan halkımız gibi. Cahillerdi, okuma yazma bilmeyenlerin oranı % 90’ların üzerinde idi belki. Ama inançları vardı, vatan sevgisi vardı, toraklarını yedi düvele karşı savunmaktan asla vazgeçmediler. Birilerinin methiye düzdükleri ülkeyi satan Osmanlı hanedanını, topraklarımızı işgal etmeye kalkan emperyalist güçleri ülkemizden def ettiler, denize döktüler. 

Gazi Mustafa Kemal önderliğinde tüm savaşları kazandılar, onun DEVRİMLERİNİ içlerine sindirdiler, hilafeti ve padişahlığı yıkıp CUMHURİYETİ kurdular.

İşte bizler o neslin çocukları, torunlarıyız. Kim ki hilafeti, şeriatı, faşizmi bu ülkeye yeniden getirmeye kalkar, anında cevabını en sert şekilde alır. Demokrasiden, adaletten, eşitlikten ASLA VAZGEÇMEYECEĞİMİZ BİLİNE!

Yeni bir yıla yeni umutlarla giriyoruz. Sadece 2023 yılının değil son 21 yılın geride kalacağını hissediyor ve inanıyorum. 

2024 yine seçimler yılı olacaktır. 31 MART 2024’de Yerel seçimler yapılacak. Bu yerel seçimler halkımız için değişimin başlangıcı, birileri için de sonun başlangıcı olacaktır. 

İşaret fişeği 29 Aralık’ta Birleşik Arap Emirliklerindeateşlenmiştir. “Futbol sadece futbol değildir” tezi bir kez daha doğru çıkmıştır. Ülkemizin iki güzide takımı FENERBAHÇE ve GALATASARAY kendilerine önerilen, daha doğrusu Araplar tarafından dayatılan önerileri ellerinin tersi ile itmişler, ATATÜRK’ün, BAYRAĞIMIZIN, MARŞIMIZIN,BAĞIMSIZLIĞIMIZIN bırakın tartışılmasını, GÜNDEME DAHİ ALINMASINI REDDETMİŞLERDİR. Kutluyor ve gurur duyuyorum her iki takımımız ile onlara destek veren tüm takımlarımızla.

2024 yılı çok güzel günlere gebedir. Artık ölü toprağının üzerimizden atıldığı ve mücadelemizin demokratik zeminlerde çok daha güçlü sürdürüleceği yıl olacaktır.

YENİ YILINIZI KUTLAR, HEPİMİZE SAĞLIK, MUTLULUK VE HUZUR GETİRMESİNİ DİLERİM.    

Bu yazı 1132 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum