Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

YETER ARTIK! ÇEKİN ELİNİZİ SİNOP'TAN!

13 Mart 2022 - 00:34

Kentin Nükleer Santral, Meydan Projesi,Çevre (Füze)Yolu,Tarihi Emanetler,Sanat ve Sanatçılara SANSÜR, Mesire Alanları gibi sorunları varken yeni, yepyeni nurtopu gibi bir sorununun daha duyumunu aldım.
Bu kadar sorun varken, bu sorunların peşinden koşarken nefes nefese kalmışken ve sorunların asıl kaynağının siyasi iktidarın Sinop'taki temsilcileri iken, sadece bu temsilciler devletin MEMURLARI tarafından muatap alınırken gerek muhalefet partileri, gerekse sivil toplum örgütlerinin eleştiri, uyarı ve çözüm önerilerine kulaklar tıkanıyorsa ne Sinop'un sorunları biter,ne kentimiz yaşanır bir kent olarak kalır,ne de nefesimiz yeter.
Şimdi gelelim yeni, yepyeni nurtopu gibi doğumunu beklediğimiz soruna ; 
Aldığım duyuma göre Sinop'ta yeni binalar yapmak için ağaç kesimlerinin yapılacağıdır.
Sinop'tan daha önce çekilen Orman Bölge Müdürlüğünün yeniden Sinop'a gelişini davullu-zurnalı,BAKAN açılışlı kutlamıştık.
Tüm umudumuz artık birşeylerin daha iyiye gideceği şeklinde idi. Ancak bazen saflaşıyor,20 yıldır aldığımız derslere rağmen halâ güzel  beklentilere giriyoruz.
Bu olayda da Sayın Bölge Müdürü daha koltuğunu ısıtmadan bir projeyi gündeme getirmiş.Orman Bölge Müdürlüğünün Sinop'a taşınması ile LOJMAN ihtiyacı doğmuş. Lojman ihtiyacını gidermek için Bölge Müdürlüğünün bahçesine lojman yapmak için bir proje hazırlamışlar.Yani o alanda bulunan ellerdeki son ağaçlarıda kesip inşaat alanı yaratacaklar.
Eskiler bilirler, caddeden geçerken ne orman binaları,ne de lojmanlar görünürdü ağaçlardan.Hatta orta yerinde küçük bir toprak futbol sahası olduğunu çok sonralar  öğrenmiştik.Ne yazık ki yıllar önce aslî görevleri ağaçları korumak olan yetkili ve görevliler ağaçları keserek yeni binalar yapmışlar,sonunda bugünkü seyrek ağaçlı görüntü ortaya çıkmıştır.Sinop'lular bugünkü görüntüyü bile korumak isterlerken şimdi tüm ağaçları keserek ortaya çok katlı beton blokları dikecekler. Sanki başka yer kalmamış gibi kentimizde.
Bir üzüntüm de bazı  ORMAN memurlarının nedense doğaya, ağaca,ormana olan düşmanlıkları.
Anlamakta zorluk çekiyorum.
Diyeceksiniz ki,kentin İMAR PLANI yok, nasıl yapacaklar? 
Hiç sorun olacağını düşünmüyorum.Nasıl ki Kent meydanı projesinde imar,SİT alanı,dolgu alanları vb sorunlar nasıl aşılmış ise aynı yöntemler ile yine aşarlar.Nasıl olsa iktidarlar,her olanak ellerinde.Orman lojmanlarını verirler dokunulmazlığı olan TOKİ 'ye bitirirler projeyi.
Bizler de yine eleştirmeye,doğru yolu göstermeye çalışacağız.Sinop'a çok zarar verdiniz, tanınmaz hale getirdiniz,bari bir yerde durun artık.Gözünüzü RANT hırsı bürümüş, kör etmiş sizleri.
YETER ARTIK!
ÇEKİN ELİNİZİ SİNOP'TAN!
Gelelim ikinci,daha yakıcı ve kentimizi doğrudan tehdit eden soruna ;
Hafta içinde Sinop yerel basınından arkadaşlar AKP Sinop milletvekili Nazım Maviş'i Ankara'da ziyaret etmişler ve bir röportaj yapmışlar, kamuoyu ile paylaşmışlardı.
Sayın Maviş,çevre yolu konusunda çok iyimser açıklamalar yapmış. Çevre yolunun Kumkapı'dan başlayarak denizden öğretmen okuluna kadar devam edeceğini,viyadüklerle destekleneceğini,buna rağmen kentin siluetini bozmayacaklarını,
kente zarar vermeyeceklerini söylüyor.Sayın Maviş'e hatırlatmak gerekiyor. Bilimsel olarakta, mantıkende bu mümkün değildir. İnşaat fakültesi birinci sınıf öğrencisine dahi sorsanız mümkün olmadığını söylerler. Üstelik kaleleri daha riskli hale getirecek, zarar verecekler. Şimdiye kadar Sinop için yaptıkları projelerin bilimsellikten uzak olduğunu,Sinop'u ne hale getirdiklerini de gördük zaten.
Çevre yolu dediğimiz aslında FÜZE YOLUDUR.Millî Savunma Bakanlığının yetki alanı içindedir.Yol ile birlikte RADAR'ın tekrar canlandırılacağı ve NATO'nun talebi olduğu duyumlarını da alıyoruz.Hazır NATO Genel Sekreteri de ülkemizde iken bu konuda görüşüldü mü acaba ?
Bu konuda da diyorum ki yapmayın, Sinop'un tepesine bombalar koymayın,kentin merkezinden bombaları  geçirmeyin,Sinop'u açık hedef haline getirmeyin.Daha ıssız,yerleşim merkezinden uzak yerler seçin.
Sinop'un ağaçları, ormanları,denizi,sahili, kumsalları,mesire alanları bizimdir,
Sinop'lularındır.
Ve başka Sinop'umuz  yoktur.
YETER ARTIK!
ÇEKİN ELİNİZİ SİNOP'TAN!

Bu yazı 970 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum