Şükrü Zeki Demirel

Şükrü Zeki Demirel

ŞEYTANIN GÖR DEDİĞİ
[email protected]

YİNE BEKLENEN OLDU !

04 Temmuz 2022 - 10:25 - Güncelleme: 04 Temmuz 2022 - 11:14



Geçen hafta emekçi ve emeklilere yapılacak olan ve Erdoğan'ın iki dudağı arasından çıkacak ZAM oranlarına ilişkin görüşlerimi yazmıştım.  Beklentilerinin yüksek olmamasını,çünkü 20 yıllık serüven içinde epeyce deneyim kazandığımızdan zam oranlarının bir kısım emekçi ve emekli için  AÇLIK SINIRI'nın altında,diğer kısımları için YOKSULLUK SINIRI'nın çok çok altında kalacağını biliyorduk. 
Asgari ücreti yüzde 30 artırarak 5500 ₺, en düşük emekli aylığını ise 2500₺ den 3500 ₺ ye çıkararak yine gerçek yüzünü göstermiştir.  Siyasi iktidar yoksullaştırma politikasını acımasızca devam ettirerek halktan sanki intikam almaktadır. Yandaşlarını sürekli zenginleştirerek, yetmediği noktada yeni zamları ve vergileri devreye sokmaktadır. 
Siyasi iktidar ilk altı ayda bütçeyi bitirirken ikinci altı ay için EK BÜTÇE hazırlığına başlamıştır. Ve bütçede gördüğümüz yine VERGİLER olmuştur. Çalışanlara, emekçilere ve emeklilere enflasyonun altında zam yaparken garanti ödemelere daha büyük kaynaklar ayırmaktadır. 
Ülkemizde ciddi bir kitle halâ siyasi iktidarın girişimlerini ERKEN veya BASKIN seçim hazırlığı olarak görmektedirler. Bu görüşe katılmıyorum. Çünkü çalışanlara ve emeklilere AÇLIK SINIRI ve YOKSULLUK SINIRI altında zam yapan iktidar seçim hazırlıklarını böyle yapmıyor. Tabii ki erken veya baskın seçim olasılığıda yüksektir. Ancak, iktidar seçimler için çeşitli senaryolar hazırlamakta, devleri kesinlikle kazanmak üzerine stratejini belirlemektedir. Normal koşullarda seçimi kazanamayacağını gören iktidar anormal koşulları zorlayacaktır.
İşte bu noktada görev yine bizlere, yurttaşlara   düşmektedir. 
Ülkemizin haline, içine düştüğü duruma bakarak doğru seçim yapmazsak bu son virajdan çıkamayız.

Bu yazı 701 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum