Türkan DİNÇER

Türkan DİNÇER

AÇIK KAPI
[email protected]

Aydınlığın Teminatıdır Kadın ve Asla Karanlığa Teslim Olmayacak

26 Ağustos 2021 - 12:11

“Zaman ilerledikçe, ilim geliştikçe, medeniyet dev adımlarıyla yürüdükçe; hayatın, asrın bugünkü gereklerine göre evlat yetiştirmenin güçlüklerini biliyoruz. Anaların bugünkü evlatlarına vereceği terbiye, eski devirlerdeki gibi basit değildir. Gerekli özellikleri taşıyan evlat yetiştirmek, pek çok özelliği şahıslarında taşımalarına bağlıdır. Bu sebeple kadınlarımız, hatta erkeklerden daha çok aydın, daha çok feyizli, daha fazla bilgin olmaya mecburdurlar!” Mustafa Kemal ATATÜRK

Ülkemde doğanın ekolojik yapısı ile oynanarak felaketlerin gelişine zemin hazırlayıp ihmaller sonucu ölümü KADER diyerek karşılamamızı öğütleyen olaylar ve sözler hala devam ediyor. Devlet ekmekten suya kadar her hizmetten vergi alır. Vergiler, olağanüstü olaylar karşısında zor durumda kalan vatandaşına, kimseye el açma fırsatı vermeden karşılaması için verilir. Fakat devletin başında bulunan kişilerin ihtiyacı olandan çok, ihtiyacı olmayanın yardımına koşması bu harcamaların hesabının sorulamaması ve yapılan yardımların hiçbir yaraya merhem olamaması sonucunda, halk kendi kendime yeterim düşüncesi ile yaraları sarmaya çalışması devam ederken, toplumuzun kanayan yarası KADIN HAKLARI ve KADINA ŞİDDETE dönmeyi tercih ettim. Çünkü afetler devam ederken küçük çocuklara tecavüz, kadınlara hakaret, kadın ölümleri ve erkek şiddeti son hızla devam ediyor. Çok zor durumalar yaşadığımız bu dönemde Kadın Milli Voleybol takımımızın başarıdan başarıya koşması biraz olsun mutlu olmamıza neden oluyor. Fakat mutlu olmak haram kılınmış gibi kadınlarımızın başarılarından söz etmek yerine cinsel tercihleri nedeni ile yapılan sözlü şiddet de canımızı acıtıyor.  Yani Kadının başarılı ya da başarısız olması da bir anlam ifade etmiyor ağızları salyalı, gözleri kanlı, dilleri çatallaşmış insan müsveddeleri için.

Tokyo'da yapılan Olimpiyat Oyunları'nda milli takım formasıyla gösterdiği başarıyla tüm gözleri üstüne çeken 21 yaşındaki milli voleybolcu Ebrar Karakurt, Homofobik saldırılara maruz bırakılarak, cinsel tercihlerinin gençlere kötü örnek olduğunu söylen sözlere karşı, gerek  sosyal medyada, gerek real  yaşamda, gerek sporcular ve Türkiye Voleybol Federasyonu Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Kurtaran Mumcu’nun   "Ebrar Karakurt, Türk voleybolunun yetiştirdiği en önemli oyuncularından biridir. Herkesin özel hayatı kendisine aittir. Gerisi lafı güzaftır” sözleri ile sahip çıkması üzüntülerimizi en aza indirirken, kadın cinayetlerinin ard arda gelmesi, çocuk tecavüzlerinin arkasının kesilmemesi üzüntüler içinde bırakırken, AKP Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye’nin Taliban’ın inancıyla alakalı ters bir yanı yok. Daha iyi anlaşabileceğimize ihtimal veriyorum” sözleri “ Şeriat devleti mi olduk? “Sorusunu sordururken, kadına ve çocuklara karşı yapılanlarda söylenen sözlerin etkisinin ne kadar olabileceğini düşündürüyor.  

AKP Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Taliban düşünce yapısı ile bizim düşünce yapımız arasında hiçbir bankerlik olmadığını birileri açık açık anlatmalı.

Taliban “Şeriata göre kadın haklarına saygı göstereceğiz” derken  Şeriat Kanunlarına göre kadın hakları nelerdir açıklayalım.

Her türlü motorlu vasıta kullanması, Bisiklete binmesi sokaklarda başı açık gezmesi, bir topluluk içinde konuşması, erkeklerin elini sıkması, kocaı döverse şikâyet etmesi, siyasete girmesi, derneklere üye olması, kocası veya aile büyüğü erkeğin izni olmadan seyahat etmesi, otelde veya kiralık bir evde tek başına kalması, çocuklarına  istediği adı vermesi, bir işte çalışması, orta öğretim, lise veya üniversitede okuması, yüzünü göstermesi, Kocasından boşanması, sevdiği kişiyle evlenmesi,  boşandıktan sonra çocuklarını görmesi, sosyal toplantılarda konuşması, kocasının ikinci bir kadınla evlenmesine itiraz etmesi yasak. Mahkemelerde bir erkeğin şahitliğine karşı  iki kadının şahit olması, miras hakkının olmaması gibi hakları da yoktur.

Türkiye’de kadın hakları; Türkiye Cumhuriyeti Laik bir devlettir. Dünyada ilk defa Türkiye de kadınlar haklarını almışlar, köle ve cariye gibi alınıp satılamazlar.  Kadınlar aile ve iş hayatında söz sahibidirler. Erkeklerle eşit haklara sahiptirler. Tek başlarına seyahat edebilir, çocuk yetiştirebilir, okula gidip bilim kadını, iş kadını olabilmek için erkekten izin almazlar. Hukuk nezdinde bir erkeğin şahitliğine karşı iki kadının şahitliği geçerli değildir. Kadın da erkek gibi bir bireydir ve özgürdür. Sofradaki yeri Sarı öküzden sonra değil, sarı öküzden önce gelir. Hatırlatmak isterim ki ülkemizde özgür olan kadın (Bazı kadınlarımız şeriat isteseler de onlar bir elin parmakları kadardır) asla özgürlüğünü ve haklarını kaybetmez ve kaybetmeyeceklerdir.  Biz kadınlar Taliban düşüncesini değil Mustafa Kemal ATATÜRK düşüncesini benimsemiş ve onun gösterdiği yoldan yürüyen. "İstedikleri kadar beğenmesinler, Taliban, aynı Mustafa Kemal Paşa'nın Türkiye'de yaptığı gibi Afganistan'ın Kurtuluş Savaşı’nı başardı" diyen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in sözlerinin ne kadar absürt ve ne kadar akıl dışı olduğunu bilebilecek kadar aklı başında kadınların çok fazla olduğu bir ülkedeyiz.

Ve yine hatırlatmak isterim ki;
SUSTUM
             SUSTUN
                          SUSTUK
  
Çaresizliğin darağacında
Zulmün kan içtiği sofrada
Felek ağ ördü uykularımıza
Çoğaldık içimize
İlah bir sızı oldu yaramız. diyen Ozan Deniz SARITOP’un söylediğinin tam aksine susmayacağım, Susmayacağız, susturamayacaklar ve zulmün sofrasında yerimizi almayacak, çarenin ne olduğunu bilerek çaresizlik içinde yok olmayıp,  kendi içimizde çoğalarak büyüyecek, açılan tüm yaralarımızı sarıp,  sızılarımızı dindirecek, Taliban dan kaçmak için uçak tekerleklerine tutunarak ölen insanlar tel örgüler ardından “ Taliban bizi öldürmeye geliyor” diye bağırıp yardım isteyen kadınlar gibi olmayacak, insan olarak hak ettiğimiz haklarımıza sonuna kadar sahip çıkacak, ülkemizi karanlık zihniyetlere asla teslim etmeyeceğiz.  Ve bunu hiçbir şeyden korkmadan, çocuklarına iyi bir gelecek bırakmak isteyen, özgür yaşamı seçmiş olan kadınlar yani bizler başaracağız.  

Sevgi saygı ama her şeyden önemlisi Aydınlık içinde kalın.
 

Bu yazı 694 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum